به گزارش پول نیوز ،
آمار ها حکایت از نگاه محبت آمیز خداوند به ملت ایران دارد. هنگامی که ۷ درصد ذخایر و منابع جهان در ایران قرار دارد، تنها یک دلیل برای آن متصور است که آن هم لطف خداوندی است که شامل حال مردم ایران شده است. اما نگاهی به معیشت مردم نشان می دهد که بهره گیری مناسبی از الطاف الهی نشده است. وقتی بیش از ۵۰ درصد مردم زیر خط فقر قرار دارند، وجود این همه منابع و ذخایر تاسف برانگیز می شود.
ظرفیت نفت و گاز
یکی از بزرگترین ذخایری که خداوند برای ملت ایران اختصاص داده، ذخایر نفت و گاز است. ایران با حدود یک درصد جمعیت جهان بیش از ۷ درصد کل ذخایر معدنی جهان را در اختیار دارد. بر پایه برآوردها، ایران در رتبه نخست گاز طبیعی در جهان با ۱٫۳درصد گاز و رتبه سوم نفت در جهان با ۱۵۸٫۷ میلیارد بشکه نفت شامل ۳٫۵ درصد نفت جهان که عمر آن ها بیشتر از صد سال برآورد می شود، قرار دارد. با این وصف هنوز نتوانسته ایم در این عرصه خوب بدرخشیم و کشور هایی که از این نعمت خدادادی بهره ای ندارند یا منابع بسیار کمی دارند، در ایجاد صنایع پایین دستی نفت و کسب درآمد های کلان، از ایران بسیار پیشتاز هستند.
کم توجهی به نعمت خدادادی
با وجود این همه ظرفیت، شاهد کم توجهی به این ظرفیت خدادادی هستیم. در حالی که می توانیم نفت خام را به انواع فراورده ها تبدیل کنیم و بفروشیم، همچنان بر خام فروشی نفت اصرار داریم و کشور های دیگر با ایجاد صنایع پایین دستی توانسته اند بازار های جهانی را مال خود کنند و سود های کلانی بدست آورند.
خودنمایی در نمایشگاه
با وجود آنکه توجه لازم به نفت و گاز و پتروشیمی صورت نمی گیرد، اما در این زمینه توانمندی های قابل توجهی داریم که باعث شده نمایشگاه های بسیاری در این عرصه برگزار کنیم. یکی از این نمایشگاه ها نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران است که بیست و هشتمین دوره آن در روز های ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت برگزار شد. تمامی سالن ها و غرفه ها برای خودنمایی در اختیار شرکت های مرتبط قرار گرفته بود، اما بخش های دیگری نیز در این نمایشگاه حضور یافته بودند که به ظاهر ارتباطی با صنعت نفت و صنایع پایین دستی ندارند، اما عملکردشان نشان می داد که تا چه اندازه نقش آفرین هستند.
نظام بانکی در خدمت نفت
اگر بپذیریم که سرمایه و نقدینگی نقش تعیین کننده ای در رونق صنعت و توسعه دارند، آنگاه پی می بریم که بانک ها به چه دلیل در نمایشگاه نفت و گاز و پتروشیمی حضور یافته بودند. اما برای آنکه مصداقی سخن بگوییم، کافی است به امضای تفاهم نامه توسعه همکاری بانک صادرات ایران با شرکت سرمایه گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تأمین (تاپیکو) توجه کنیم. در این تفاهم نامه که به امضای محسن سیفی، مدیرعامل بانک صادرات ایران و بابک افقهی مدیرعامل تاپیکو رسید، توسعه همکاری متقابل برای تأمین مالی و حمایت از کمک به حل برخی دغدغه های صنعت نفت از جمله حل مشکل ناترازی گاز و ارتقای شرایط تولید و اشتغال مورد توجه قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید:
کمک به جهش تولید
محسن سیفی به تشریح راهبرد های بانک صادرات ایران برای حمایت از صنعت نفت و صنایع وابسته به این صنعت پرداخت و افزود: بانک صادرات ایران به پشتوانه بیش از هفت دهه تجربه در زمینه تأمین مالی خرد و کلان اقتصاد کشور، نقش سازنده و مؤثر خود را با استفاده از محصولات و ظرفیت های نوین در شعب داخلی و خارجی کشور برای کمک به تحقق اهداف «جهش تولید با مشارکت مردم» به کار خواهد گرفت.
اعتراف تاپیکو به نقش آفرینی
در حالی که صنایع از کم لطفی نظام بانکی در تامین اعتبارات مورد نیاز گلایه دارند، تاپیکو نگاه متفاوتی دارد به نوعی که بابک افقهی در آیین امضای این تفاهم نامه، بانک صادرات ایران را بانک بزرگ و پیشرو در تأمین مالی بخش تولید عنوان کرد و گفت: برای تحول در حوزه صنعت پتروشیمی نیازمند تأمین مالی و سرمایه گذاری گسترده در حوزه بالادستی و پایین دستی برای توسعه محصولات در این صنعت هستیم تا تأمین مالی پایداری در زمینه سوخت و خوراک صورت پذیرد. مدیرعامل تاپیکو حضور بانک صادرات ایران در حمایت از این صنعت را موجب کمک به حل برخی مشکلات از جمله ناترازی موجود در زمینه گاز و توسعه محصولات و تولیدات صنایع پایین دستی دانست و تاکید کرد: از روش های متنوع تأمین مالی بانک صادرات ایران برای پیشبرد روند رو به رشد پیشرفت و تولید و اشتغال استفاده خواهیم کرد.
توسعه همکاری و افزایش تعاملات
آنچه باعث اهمیت این تفاهم نامه می شود، توسعه همکاری ها و افزایش تعاملات در زمینه های مرتبط، ارائه انواع خدمات مالی و بانکی ریالی و ارزی، اعطای انواع تسهیلات ریالی و ارزی و استفاده از ظرفیت ضمانت نامه و اعتبارات اسنادی، صدور گواهی سپرده خاص، انتشار انواع اوراق، تأمین سرمایه در گردش واحد های تولیدی و استفاده از ظرفیت های محصولات نوین بانک است که در قالب این تفاهم نامه مورد توافق قرار گرفت.