به گزارش پول نیوز ،
برای آنکه اقتصاد به شکوفایی برسد، باید چرخه های فعال در یک نظام اقتصادی هماهنگ فعال باشند. اقتصاد به ماشین بسیار حساسی شباهت دارد که هر کدام از بخش های آن دچار مشکل شود، ناهماهنگی بروز کند یا از سومدیریت رنج ببرد، دیگر بخش ها را متاثر می کند. تولید در بخش های گوناگون صنعت، کشاورزی و معدن انجام می شود که هر کدام از این بخش ها در بازار های دیگر حضور می یابند که بازار سرمایه یکی از مهمترین آنهاست.
گردش مالی بخش خدمات
در بخش خدمات نیز گردش مالی بسیار گسترده ای وجود دارد و در شرایط کنونی گردش مالی در عرصه خدمات توانسته از دیگر بخش ها پیشی بگیرد به نوعی که امروزه بیش از ۵۰ درصد گردش مالی و اشتغالزایی در حوزه خدمات انجام می شود. بسیاری از شرکت های خدماتی به اندازه ای توانمند هستند که وارد بازار سرمایه شده و نقدینگی های سرگردان را به سوی سهام خود جذب می کنند. آز آنجا که ریشه بحران اقتصادی، در هدایت نقدینگی های سرگردان به سوی دلالی است، بازار سرمایه و شرکت های بیمه نقش تعیین کننده ای در مدیریت نقدینگی دارند.
نقش تعیین کننده بیمه ها
امروزه شرکت های بسیاری در زمینه های گوناگون خدماتی فعالیت می کنند که شرکت های بیمه یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین آنهاست. عرصه فعالیت شرکت های بیمه بسیار گسترده است. در حال حاضر ۴۱ شرکت بیمه تجاری در کشور فعال هستند که یکی از ان ها کاملا دولتی و بقیه کاملا خصوصی یا نیمه دولتی هستند. بالای ۳۰۰ هزار نفر در تخصص های مختلف در بیمه های فعال در حال کار هستند. در سال جاری ۱۱۰ میلیارد تومان پرداختی خسارت به مردم توسط بیمه انجام شده و ۷۶ هزار میلیارد تومان حق بیمه از مردم دریافت شده که ۸۵ درصد ان در قالب خسارت به مردم بازگشت داده شده است.
بیمه تعاون در جایگاه بالا
شرکت بیمه تعاون یکی از توانمندترین بیمه ها در کشور است. برای اثبات این ادعا کافی است بدانیم بیمه تعاون در تیرماه ۱۳۹۲ توانست مجوز فعالیت خود را از بیمه مرکزی بگیرد و در مدت ۱۰ سال فعالیت، رکورد های قابل توجهی بر جای گذاشت. بیمه تعاون در بین ۲۸ شرکت بیمه ای با نسبت توانگری مالی ۱۴۹ جایگاه دهم را در صنعت بیمه در اختیار دارد و از شرکت های بیمه ای با سوابق دیرینه تر پیشی گرفته است.
بیشتر بخوانید:
گام های استوار بیمه تعاون در مسیر سوددهی
رکوردزنی های مستمر
بیمه تعاون بدلیل عملکرد قابل دفاعی که دارد، به صورت مستمر عملکرد خود را در معرض قضاوت قرار می دهد که آخرین مورد آن عملکرد ۹ ماهه ۱۴۰۲ بود. گزارش عملکرد فصلی بیمه تعاون نشان داد که سود هر سهم این شرکت بیمه در پایان نه ماهه ۱۴۰۲ به ۶۲ ریال برسد، اما اکنون در حالی که هنوز پایان سال فرا نرسیده، بررسی تابلوی بیمه تعاون در اسفند بازار سرمایه، از رشد ۹۷ ریال حکایت دارد که افزایش ۵۴ درصدی را نشان می دهد. بررسی صورت های مالی این شرکت بیمه ای بیانگر رشد همه شاخص های تعیین کننده است، بطوری که در برخی از شاخص های مالی، رکورد های سال قبل را پشت سرگذاشت.
افزایش سرمایه
شرکت های بیمه برای آنکه بتوانند فعالیت خود را گسترش دهند، باید به رتبه بالاتری از سطح توانمندی صعود کنند که برای تحقق این مهم باید افزایش سرمایه بدهند. بیمه تعاون با اثبات بهترین عملکرد در سنوات اخیر، زمینه افزایش سرمایه را مهیا کرد و بزودی افزایش ۱۴۰ درصدی سرمایه بیمه تعاون رقم خواهد خورد. جالب اینکه این افزایش سرمایه از محل سایر اندوخته ها و مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها صورت می گیرد، گامی که باعث می شود سرمایه “وتعاون” از ۵ هزار میلیارد ریال به ۱۲۰ هزار میلیارد ریال افزایش یابد.
دلگرمی سهامداران
عملکرد شرکت بیمه تعاون برای سهامداران بسیار امیدوار کننده بوده و باعث اقبال بیشتر فعالان بازار سرمایه به سهام این شرکت بیمه ای می شود. بیمه تعاون که در ۹ ماهه ابتدای ۱۴۰۲ افزایش ۳۹ درصدی سود خالص را رقم زد، تحولات قابل توجهی در ارکان مالی خود بر جای گذاشت، به نوعی که سود هر سهم “وتعاون” به ۶۲ ریال رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۱ درصد رشد کرد. اما با گذشت دوماه از انتشار آخرین صورت های مالی، تابلوی بیمه تعاون در بازار سرمایه از رشد ۵۴.۴ درصدی درآمد هر سهم نسبت به پایان آذرماه سال جاری حکایت دارد. این رشد که برای تحلیل کنندگان و فعالان بازار سرمایه، بسیار معنادار است، پیامی امیدوار کننده برای سهامدارانی است که سهم بیمه تعاون را با هدف دریافت سود خریداری کرده بودند.