به گزارش پول نیوز ،
به گزارش خبرنگار پول نیوز، یکی از اجزای مالیات بر درآمد، مالیات بر عایدی سرمایه است امروزه در بسیاری از کشورها اعمال میشود، این مالیات بر بازدهی حاصل از سرمایهگذاری در تملک داراییهای سرمایهای وضع میشود.
این مالیات بر بازدهی حاصل از سرمایهگذاری در تملک داراییهای سرمایهای وضع میشود.
عایدی سرمایه اختلاف بین قیمت خرید دارایی به اضافه برخی هزینهها در طول دوره نگهداری دارایی و قیمت فروش آن دارایی است. مالیات بر عایدی سرمایه نیز به عنوان درصدی از عایدی سالیانه سرمایه تعریف میشود. عایدی یا منفعت سرمایه مبتنی بر این فرض است که درآمد مورد انتظاری که در زمان فروش دارایی حاصل میشود، بیش از درآمد پیشبینیشده در زمان خرید برای آن دارایی است.
معمولا آن دسته از داراییها که از آنها صرفا برای انجام فعالیت شغلی در فرآیند کسب و کارهای مشمول مالیات استفاده میشود، در پایه این نوع مالیات لحاظ نمیشوند. وضع مالیات برعایدی سرمایه به خصوص در عرصه بازار داراییهایی مانند خودرو، سکه، طلا، مسکن (زمین و ساختمان) و ارز میتواند راهکار مناسبی برای مواجه با تلاطمات و کاهش سوداگری و دلالی در این بازارها باشد.
آثار اقتصادی ناشی از وضع مالیات بر عایدی سرمایه بر حوزههای مختلفی از جمله رشد اقتصادی، توزیع درآمد، تصمیمات سرمایهگذاری، ترکیب دارایی خانوارها، تخصیص دوباره سرمایه و اثر قفل شدن داراییها (نگهداری داراییهای موجود و به تعویق انداختن فروش یا واگذاری داراییها) قابل تامل است.
در این خصوص احمد اشتیاقی مدیرعامل کارگزاری بانک آینده در گفتگو با پول نیوز بیان داشت: مالیات بر عایدی تنها متخص بازار سرمایه نیست و در اغلب بازار های مختلف از جمله مسکن، خودرو و… این مالیات وجود دارد.
وی ادامه داد: در پیش نویس لایحه بودجه 99 نیز برای بازار سرمایه مالیاتی در نظر گرفته شد در نهایت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کرد که به این بازار مالیات بر عایدی سرمایه تعلق نمی گیرد.
مدیرعامل کارگزاری بانک آینده تاکید کرد: نقدینگی که در بازار سرمایه در جریان است موجب بالارفتن رونق تولید و افزایش بهره وری کشور می شود که موضوع مساوی با خروج صنایع و بازار از راکتی است.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه باید از چرخه مالیات از جمله مالیات بر عایدی سرمایه خارج شود.
وی درخصوص مالیات و اثرات تورمی آن بیان داشت: برخی از کارشناسان بر عقیده اند که اثر تورمی مالیات بر بازار سرمایه باید خثنی شود و در این صورت می توان این مالیات بر سهام را اخذکرد.
اشتیاقی در نهایت تاکید کرد: به علت ریسک بالای بازار سرمایه نباید از این بازار مالیات بر عایدی سرمایه اخذ شود.