به گزارش پول نیوز ،
به گزارش خبرنگار پول نیوز، یکی از اتفاقات نگران کننده در بازار سرمایه که باعث شده است حاشیه های این بازار شفاف در کشور ما زیاد شود، نبود سواد مالی مناسب در میان سهامداران حقیقی است. سهامدارانی که به راحتی تنها با مراجعه به هر کدام از کارگزاری های بورسی کشور می توانند یک کد بورسی دریافت و مستقلا خرید سهام را استارت بزنند.
بی شک هر کار و حرفه ایی حتی اگر در حوزه پولی و مالی نباشد نیاز به تخصص دارد یعنی شما بدون داشتن دانش کامپیوتر نمی توانید با این دستگاه کار کنید و یابدون داشتن اطلاعات پزشکی نمی توانید دست به طبابت بزنید (البته بعد از دستگیری متخصص قلب قلابی شاید در مورد پزشکی بتوان کمی استثنا قائل شد).
حال چگونه است که برای خرید و فروش سهام و تشخیص سهام سود ده از زیان ده، شما بدون مدرک تحصیلی مرتبط ویا گذراندن دوره های جدید می توانید تنها با فشردن چند کلید، وارد این بازار بزرگ و تکنیکال شوید؟
بسیاری از ضرر و زیان های ماه ها و سال های گذشته که به اهالی بازار سرمایه وارد شده تنها به دلیل همین نداشتن سواد مالی رخ داده است.
در چند هفته گذشته استقبال بی نظیر مردم از بازار سرمایه باعث شد تا این سوال پیش بیاید که آیا مدیران بازار سرمایه نگران حضور این همه فرد نا آشنا و کم دانش از نظر مالی در بازار نیستند؟ و اگر ایشان نیز نگران شده اند، راه حل هدایت این افراد به مسیر درست چیست؟
محمودرضا خواجه نصیری نایب رییس بورس تهران یکی از افرادی است که از این حجم حضور نگران شده است.
وی با اشاره به استقبال سرمایهگذاران جدید از بازار سرمایه می گوید: یکی از دلایل مطرح شده برای ریزش های اخیر بازار سرمایه همین استقبال و ورود خیل عظیمی از سرمایه گذاران حقیقی به بازار و ایجاد هیجانات کاذب در بورس اعلام شده است که برای رفع آن باید متولیان بازار سرمایه فکری کرده و تدبیری بیاندیشند.
وی ادامه می دهد: متاسفانه امروز فضای مجازی نقش مهمی در تصمیم گیری های مردم حتی در بازازر های سرمایه ایی دارند و بسیاری از فعالان و مدیران بازار نیز به هدایت جریان اطلاعاتی از سوی شبکههای اجتماعی، ابزارهای بدون مجوز و غیرعلمی و همچنین غیرکارشناسی معترض هستند اما؛ باید این نکته را مدنظر داشته باشیم که راه حل این بحران، مسدود کردن شبکههای مجازی فعال در حوزه بورس نیست.
نایب رئیس شرکت بورس تصریح می کند: از نگاه من باید در دو جهت هدفگذاری صورت گیرد؛ نخست توان اطلاعرسانی درست و سالم را افزایش دهیم و در ادامه، ابزارهای هوشمند برای سرمایهگذاری فراهم کنیم تا بتوان نسبت به تقویت سرمایهگذاری و فرهنگسازی در این زمینه اقدام کرد.
به گفته خواجهنصیری عقیده دارد: درصورت بهرهگیری از چنین رویهای میتوان شرایط را به گونهای مهیا کرد تا خود مردم در انتخاب میان شبکههای مجازی غیرمجاز، غیررسمی و بعضاً غیرکارشناسی و انتخاب شبکههای دریافت اطلاعات به صورت کارشناسی و رسمی بهترین انتخاب را داشته باشند.
این مدیر بورسی تاکید می کند: برای بهبود وضعیت و درست کردن شبکه های اطلاع رسانی واقعی، سازمان بورس، سایر ارکان بازار و تمامی نهادهای مالی کشور باید به شکل هماهنگ و جمعی، توان ویژهای را برای افزایش چنین درگاههایی با امکان دسترسی آسانتر مردم به صندوقهای سرمایهگذاری و مشاورههای مرتبط با موضوع سرمایهگذاری، فراهم کرده و در عین حال، سیستمهای سرمایهگذاری هوشمند را نیز گسترش دهند.
این مقام مسئول در شرکت بورس خاطرنشان کرد: در صورتی که مردم آگاهی کافی برای عدم استفاده از ابزارهای غیرمجاز و غیرکارشناسی را داشته و مخاطراتی که این شبکهها برای آنها و سرمایههایشان دارند را کسب کنند، آنگاه در انتخاب میان این درگاههای تخصصی و رسمی و شبکههای مجازی غیرمجاز، به طور قطعا درگاه های تخصصی را انتخاب خواهند کرد.
خواجه نصیری در پایان خاطرنشان می کند: در صورت مهیاشدن دسترسی آسان عموم مردم به درگاههای شناخته شده بازار سرمایه، مردم از این درگاههای رسمی، مورد اعتماد و شناخته شده استفاده کرده و بدین ترتیب تمام خدمات مالی و سرمایه گذاری خود را از این مسیر درست دنبال خواهند کرد.