به گزارش پول نیوز ، پول نیوز – بزرگترین سد آبی جهان برای روی رودخانه ˈاینگاˈ در جمهوری دمکراتیک کنگو ساخته می شود.
تارنمای شبکه خبر ˈکنگو کینˈ گزارش داد که دولت کنگو روز شنبه با برگزاری یک نشست فوق العاده در کینشازا پایتخت این کشور موافقت کرد تا با تامین 62 میلیارد دلار از ساخت این سد موسوم به ˈاینگا-3ˈ که پروژه ساخت آن از سال 2015 برای تامین برق نیمی از قاره آفریقا آغاز می شود به عنوان رقیب بزرگترین سد جهان در چین ظاهر شود.
بر اساس این گزارش، از آنجایی که قرار است 50 درصد از 40 هزار مگاوات در ساعت برق تولیدی از این سد به آفریقای جنوبی صادر شود، پرتوریا هزینه بخشی از 62 میلیارد دلار ساخت این طرح را تقبل می کند.
دولت های هفت کشور آفریقایی از جمله آفریقای جنوبی پیشتر به همراه بزرگترین بانک های جهان و کمپانی های ساخت و ساز در لندن گردهم آمدند تا درباره ساخت بزرگترین سد جهان بر روی رودخانه کنگو مذاکره کنند.
مدافعان این پروژه 80 میلیارد دلاری می گویند که سد ˈاینگاˈ قادر خواهد بود، تولید انرژی برق آفریقا را به دو برابر مقدار فعلی آن افزایش دهد.
اما مخالفان پروژه یاد شده می گویند: بدلیل فقدان زیرساخت های اصلی به ویژه شبکه های توزیع برق، ساکنان بومی همچنان از دسترسی به تولیدات انرژی این سد محروم خواهند بود.
اکنون تولیدات دو سد اینگا-1 (ساخته شده در 1972) و اینگا- 2 (ساخته شده در 1982) در جمهوری دموکراتیک کنگو به خارج از این کشور صادر می شود و این در حالی است که 94 درصد از جمعیت کنگو از خدمات برق محروم هستند. 70 درصد از جمعیت کنگو در مناطق روستایی زندگی می کنند و فقط یک درصد آنها از نعمت برق برخوردارند.
مدافعان محیط زیست نیز نسبت به خطرات محیط زیستی پروژه اینگا هشدار داده اند، به ویژه آنکه این پروژه قرار است در یکی از بزرگترین رودخانه های آفریقا با چشم اندازهای زیبا احداث شود.
صنعت تولید انرژی برق در کشورهای آفریقایی زیر خط صحرا در وضعیت خطیری قرار دارد، به طوریکه این کشورها در مجموع نیازمند تولید 270 هزارمگاوات برق در 22سال آینده هستند
در هر حال سد بزرگ اینگا-3، 205متر ارتفاع خواهد داشت و 50 توربین آبی آن با ظرفیت تولید 40 هزار مگاوات برق از بزرگترین آبشار جهان در جمهوری دموکراتیک کنگو تغذیه خواهند شد.
بر اساس برآورد بانک جهانی منابع برق آبی این نیروگاه تا به ۱۰۰ هزار مگاوات نیزخواهد رسید که در واقع ۵۰۰ میلیون خانوار قاره آفریقای از انرژی برق آن بهره مند خواهند شد.
پیشنهاد ساخت این سد برای نخستین بار در سال 1980میلادی مطرح شد، ولی بدلیل بحران های داخلی در آفریقای مرکزی به حالت تعلیق درآمد.
دبیرکل شورای جهانی انرژی نیز پیشتر با تاکید بر اهمیت ساخت این سد برای توسعه قاره آفریقا گفته بود که این سد بزرگترین پروژه توسعه پایدار در قاره آفریقا خواهد بود و فرصت کم نظیری را برای پیشرفت و آبادانی این قاره ایجاد می کند.
کشورهای گروه 20 به ویژه چین، برزیل و کانادا برای مشارکت در اجرای این پروژه که تکمیل ساخت سد اینگا را تا سال 2022میلادی پیش بینی کرده است، اظهار علاقه مندی کرده اند.
بر اساس این گزارش، شرکت چینی ˈسینوهیدرو و تری گورجسˈ، شرکت اسپانیایی
ˈاکتیویداس د کانستراکشن ی سرویسکوˈ این طرح بزرگ بین المللی را با کمک شرکت ˈدوو و پاسکوˈ کره جنوبی و شرکت کانادایی ˈاس ان سی لاوالاینˈ کانادایی این طرح را به پایان خواهند رساند.
بزرگترین نیروگاه برق آبی فعلی دنیا متعلق به شرکت برق ˈتری گورجسˈ اچ پی اس چین است که با ۲۲ هزار ۵۰۰ مگاوات برق دهی برابر یک سوم کل ظرفیت تولید برق ایران و چیزی حدود سه برابر بزرگترین نیروگاه اتمی دنیا برق تولید می کند.
این ظرفیت توان در حالی است که دومین نیروگاه بزرگ جهان یعنی سدˈ ایتایپوˈ (مشترک برزیل و پاراگوئه) ۱۴ هزار مگاوات، نیروگاه کاشیوازاکی ژاپن بزرگ ترین نیروگاه اتمی جهان، هشت هزار مگاوات و کارون ۳- بزرگترین نیروگاه ایران دو هزار مگاوات ظرفیت دارد.