رشد 35 درصدی صادرات غیرنفتی در هفت ماه سال 87

فائزه کیائی

به گزارش پول نیوز ، صادرات تنها یک واژه نیست بلکه پیامدهای بزرگ و گسترده ای از نظر توسعه کشور، ارتقای رفاه اجتماعی، اشتغال به ویژه اشتغال نیروی انسانی تحصیل کرده کشور، ارتقای قدرت ملی و پیوندهای اقتصاد ملی با اقتصاد جهانی دارد و این امر ، کمک موثری به حفظ و پایداری امنیت ملی می کند.

در دوره افزایش بی سابقه قیمت های اسمی نفت وافزایش چشمگیر درآمدهای ارزی و نیز با وجود منابع عظیمی که برای توسعه کشور در اختیار قرار می گیرد، اشتغاال متناسب با آن تحقق نمی یابد که این امر به ماهیت فناوری صنعت نفت که سرمایه بر بوده و مستقیما از پیوندهای پسین و پیشین مستقیم و ضعیفی با زیربخش های اقتصادی برخوردار است باز می گردد.

تنها راه توسعه تولیدات، صادرات است که این پیوندها را برقرار کرده و اقتصادی با استحکام درونی ایجاد می کند.

تجربه سایر کشورها از جمله کشورهای جنوب شرق آسیا، کشورهای اروپای شرقی سابق، برخی کشورهای آمریکای لاتین و کشورهای همسایه ایران نظیر ترکیه و امارات، اثبات کننده این ادعاست.

توسعه تولیدات با ارزش افزوده بالا و با تمرکز بر بازارهای صادراتی، منابع عظیم انسانی، فیزیکی و طبیعی کشور را به صورتی بهینه و کارا تبدیل کرده و همه عوامل یاد شده رونق اقتصاد ملی را در پی خواهد داشت.

در سال های اخیر اقدامات متعددی نظیر برقراری مشوق های صادراتی ، معافیت های مالیاتی و اختصاص منابع لازم برای این امر در بودجه های سالانه، انعقاد موافقتنامه های بازرگانی و ترجیحی با سایر کشورها ، توسعه سرمایه گذاری های صادراتگرا در مناطق مختلف کشور، اقدامات بازاریابی و از جمله اعزام هیات های تجاری و برگزاری نمایشگاه ها انجام گرفته که صادرات غیرنفتی کالا و خدمات را با احتساب میعانات گازی به حدود 30 میلیارد دلار و بدون احتساب میعانات گازی به حدود 24 میلیارد دلار رسانده است.

در مدت 41 ماهه برنامه چهارم توسعه 9/46 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی انجام شده که 141 درصد از برنامه هدف گذاری را تشکیل می دهد. این در حالی است که در برنامه های اول، دوم و سوم هیچگاه عملکرد واقعی از اهداف تعیین شده فراتر نرفته است.

در سال 1386 ایران به 166 کشور حدود 3511 قلم کالا برحسب تعرف صادر کرده که سهم اصلی متعلق به کالاهای صنعتی است.

در حال حاضر حدود 7400 صادرکننده در بانک اطلاعات صادرکنندگان ثبت نام کرده اند.

صادرات خدمات به حدود 2/9 میلیارد دلار در سال 1386 رسیده که صادرات خدمات فنی و مهندسی از جمله اجزا آن و از دستاوردهای قابل توجه در زمینه صادرات غیرنفتی است به نحوی که طرح های متعددی در کشورهای مختلف با موفقیت توسط شرکت های ایرانی اجرا شده است.

طی سال های اخیر نسبت صادرات غیرنفتی به واردات رو به بهبود بوده و حتی نسبت تامین واردات از طریق صادرات به عنوان یکی از شاخص های مهم جهانی، در سال های اخیر به نحو چشمگیری رشد داشته است.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی تجاری سازمان توسعه صادرات در زمینه ارزش صادرات غیرنفتی در هفت ماهه نخست سال جاری گفت: ارزش صادرات غیرنفتی کشور در هفت ماهه نخست سال جاری با احتساب میعانات گازی به حدود 15 میلیارد دلار و بدون میعانات گازی به حدود 3/11 میلیارد دلار رسیده است.

“محمدرضا ایزدیان” میزان صادرات غیرنفتی در برنامه چهارم توسعه را ، 5/11 میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: بنابراین در هفت نخست سال جاری با احتساب میعانات گازی 8/129 درصد کل صادرات غیرنفتی و 98 درصد بدون میعانات گازی تحقق پیدا یافته است.

وی اظهار داشت: صادرات غیرنفتی در سال جاری نسبت به سال 86 بدون احتساب میعانات گازی از نظر ارزشی 2/35 درصد و از نظر وزنی 48/3 درصد رشد داشته است.

مدیر کل دفتر برنامه ریزی تجاری سازمان توسعه صادرات تصریح کرد: میزان صادرات غیرنفتی با احتساب میعانات گازی 222 درصد و بدون احتساب میعانات گازی 168 درصد نسبت به اهداف هفت ماهه سال 87 تحقق یافته است.

ایزدیان، عمده ترین بازارهای صادراتی ایرانی در هفت ماهه نخست سال 87 را امارات متحده عربی با 5/1 میلیارد دلار، چین با 29/1 میلیارد دلار، عراق 1/1 میلیارد دلار ، هند 776 میلیون دلار ، کره جنوبی 639 میلیون دلار و ژاپن 421 میلیون دلار ذکر کرد.

وی بیان کرد: عمده کالاهای صادراتی ایران به بازارهای یاده شده شامل پروپان، متانول، بوتان، پسته، کاتوت مس، آمونیاک ، فرش و اقلام صنعتی است.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

-طلا-19
PyMmr3CApUPdiQm6jjgrpKHAvJ0yBA0HMmkVfFQn
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار