به گزارش پول نیوز، پول نیوز_مبناي دستورالعمل استانداردسازي، فقط ساختار فيزيكي و ساختمان هاي هتلها نيست ، بلكه در كنار آن مهم ترين و محوري ترين عامل براي رسيدن به استاندارد يا همان بايدها ، ميزان رضايت مشتري است.
به گزارش پول نیوز، محمد شربت دار، عضو گروه ارزيابي تطبيق استاندارد هتل هاي خراسان رضوي گفت: استاندارد سازي به مفهوم ايجاد بايدها است و بر اساس دستور العمل سازمان ميراث فرهنگي تمامي هتل هاي كشور بايد به سرعت و در كوتاهترين زمان ممكن اين بايد ها را در تمامي جنبه هاي هتلداري محقق كنند.
شربت دار افزود: جداول و آيين نامه اين دستورالعمل تدوين و در فاز نخست به مديران هتل هايي كه داوطلب استانداردسازي شده اند ،ابلاغ شده است .
اين عضو گروه ارزيابي تطبيق استاندارد هتل هاي خراسان رضوي با اظهار اين كه استانداردسازي براي هتل ها در سه سطح ملي ، منطقه اي و بين المللي قابل تعريف است ، گفت : رسيدن به استانداردهاي بين المللي به علت همخواني نداشتن فرهنگي و مذهبي ما ايرانيان با غربي ها تا حدي دشوار است ، اما كارشناسان و متخصصان ما با مطالعه طولاني بر روي طرح ها و استانداردهاي هتلي كشورهاي مختلف آن را با فرهنگ و معيارهاي ايراني و اسلامي بومي سازي كرده و استاندارد ملي را تعريف كردند.
وي ايمني ، بهداشت و آموزش را سه محور اصلي مورد توجه در استاندارد سازي هتل ها خواند و افزود: متاسفانه ما در هر سه بخش دچار ضعف جدي هستيم.
شربت دار از ايمني به عنوان يك اصل مهم در استاندارد سازي هتل ها ياد و تاكيد كرد:نبود اين اصل هم اكنون بزرگترين عامل عدم حضور مسافران و گردشگران خارجي در مناطق داراي جاذبه هاي گردشگري ايران محسوب مي شود.
وي توضيح داد : امروز جنگ رواني و تبليغات گسترده اي كه غرب عليه ايران به راه انداخته و تداوم مي بخشد ، مشكلات عمده اي را براي ما در اين حوزه ايجاد كرده است.
او افزود: صنعت گردشگري يك صنعت لوكس اما فوق العاده حساس است كه با يك اتفاق مي تواند از كشور مبدا قهر و در كشور مشابه رسوب كند.
عضو گروه ارزيابي تطبيق استاندارد هتل هاي خراسان رضوي گفت : علاوه بر ايمني ، بهداشت و آموزش نيروي انساني هم در بحث جذب گردشگر و صنعت هتلداري از اهميت ويژه اي برخوردار است و بايد توجه داشت كه آموزش نقش اصلي را در ارائه سرويس مطلوب دارد.
شربت دار افزود: اگر آموزش ها ي لازم در صنعت هتلداري ارائه شود دو مشكل ديگر يعني امنيت و بهداشت هم كه محورهاي اصلي آيين نامه استاندارد سازي ملي است ، حل مي شود.
وي با تاكيد بر ضرورت دستيابي به استانداردهاي واقعي هتلداري درايران گفت : در اين ميان نگراني ها و تعصبات غلط در زمينه از دست دادن امتيازها و ستاره ها بايد از بين برود و با رسيدن به استانداردهاي واقعي همان چيزي را كه معرفي مي كنيم ارائه كنيم.
شربت دار افزود :. امروز بسياري از هتل هاي كشور در اين زمينه اعلام آمادگي كرده اند و اكنون در جريان فرآيند اصلاح وضعيت موجود خود هستند و خراسان رضوي چون هميشه در اين زمينه پيشگام است چنانكه نخستين هتل از خراسان رضوي داوطلب استاندارد سازي شد و بعد از ارزيابي نمره مطلوبي دريافت كرد.
وي گفت : در هتل هايي كه ارزيابي ها مطلوب نباشد دريافت ستاره و درجه براي هتل ها موكول به استاندارد سازي و انجام اصلاحات در آن خواهد شد.
او تصريح كرد : امر استاندارد سازي هر چند زمان براست اما كار در اين زمينه شروع شده و در حال طي مسير براي تحقق بايدهاي تعريف شده براي صنعت هتلداري هستيم. .
شربت دار افزود: ا گر چه آغاز كار هميشه سخت است و مقاومت هايي هم در برابر آن وجود دارد ، اما امروز همتي در جامعه هتلداري كشور مشاهده مي شود كه در برابر مقاومتهاي منفي ايستادگي مي كند و تا رسيدن به هدف مطلوب پيش خواهد رفت.
وي با بيان اينكه صنعت گردشگري و به تبع آن هتلداري مي تواند نقش محوري در توسعه اقتصادي كشور ايفا كند ، اظهار داشت : امروز ما چاره اي نداريم جز آنكه اين صنعت را با ظرفيت هاي بالايي كه دارد جايگزين نفت كنيم و براي اين منظور بايد حمايت هاي لازم از دست اندركاران اين صنعت صورت گيرد.