بازگشت پلیکان سفید بعد از 15 سال به تالاب همدان

وجود اين نوع از پرندگان در تالاب هاي ايران اكوتوريسم منطقه را رونق ميدهد به طوری که خبرگزاری د.پ.آی آلمان اعلام کرده، از سال 2005 تاکنون، فقط هفت میلیون و 500 هزار نفر برای مشاهده گونه آمریکایی این پرنده از این کشور به آمریکا رفته اند.

به گزارش پول نیوز ، يك گونه پلیکان سفید با نام علمی pelecanus Onocrotal پس از 15 سال در تالاب آقگل همدان مشاهده شد.

اين پرنده كمياب توسط یکی از علاقمندان طبیعت مشاهده و عکس از آن تهیه شد.

به گزارش خبرنگار پول نيوز، این پرنده با 155 سانتیمتر قد و فاصله دو بال 270 تا 330 سانتیمتر با منقار قرمز (29 تا 47 سانتیمتر) و باکیسه گلویی آمیخته و پاهایی به رنگ قرمز ـ نارنجی و رنگ سفید پروازی آرام دارد اغلب به شکل منظم در یک خط یا دایره مانند در گروه پرواز می کند.

وجود اين نوع از پرندگان در تالاب هاي ايران اكوتوريسم منطقه را رونق مي دهد به طوری که خبرگزاری د.پ.آی آلمان اعلام کرده، از سال 2005 تاکنون، فقط هفت میلیون و 500 هزار نفر برای مشاهده گونه آمریکایی این پرنده از این کشور به آمریکا رفته اند.

در صورت برنامه ریزی برای جذب گردشگر برای اکوتوریسم کشور می توانیم از ورود این پرنده به عنوان ناجی این صنعت پر درآمد برای کشورمان یاد کنیم.

تغذیه پرنده از ماهی بوده و زیستگاه طبیعی این پرنده در آبهای شور و شیرین باتلاقی و ساحلی است و به دلیل مهاجر بودن آن، در سراسر ایران دیده می شود لیکن محل تولید مثل آن دریاچه ارومیه، دریاچه بختگان، فارس و دریاچه هامون در سیستان وبلوچستان است و به صورت عبوری در تالاب آق گل دیده شده است.

این پرنده از نظر حفاظتی جز گونه های حمایت شده است و ورود آن در شرایطی اتفاق افتاده که طی 15سال گذشته پرنده موصوفی در سطح استان مستنداً گزارش نشده است.

آقگل بزرگترین تالاب فصلی استان همدان در 30کیلومتری شهرستان ملایر در مرز استان های همدان مرکزی واقع شده است. وسعت تالاب در فصول پرآبی تا 600هکتار می رسد و با لحاظ كردن اراضی اطراف وسعت کلی تالاب سه هزار هکتار می شود.

تالاب با وجود پنج هزار و 533 گونه پرنده آبزی و کنار ابزی مشتمل بر مرغابی، غاز خاکستری، تنجه، انواع اردک، لک لک، حواصیل و گیلانشاه ، انواع پرستو، گلاریول، … یکی از عمده ترین مراکز زیست پرندگان مهاجر استان است.

این تالاب به دلیل ویژگی های لیمنولوژیک و پتانسیل بالای زیست محیطی و قرارگیری در مسیر پرنده های مهاجر که محل زادآوری آنها در فصول سرد سال دریاچه هامون در استان سیستان وبلوچستان است پذیرای این گونه ها است.

کارشناسان بر این عقیده اند که در صورت فراهم آوردن شرایط مناسب برای ورود سالانه این پرنده می توان زمینه جذب گردشگر دائم به این منطقه را نیز فراهم آورد.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

-طلا-19
PyMmr3CApUPdiQm6jjgrpKHAvJ0yBA0HMmkVfFQn
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار