به گزارش پول نیوز، به گزارش ايرنا، “محمدرضا جهانسوز”در ميزگرد تخصصي برنج کشور که به همت خبرگزاري کشاورزي ايران (ايانا) تشکيل شده بود، افزود: ايران از مهدهاي توليد برنج در جهان بوده و داراي ارقام بومي فراواني است.
وي با اشاره به توجه ويژه وزارت جهاد کشاورزي براي حفظ جايگاه ارقام بومي و سنتي برنج ايران، اظهار داشت: در کنار اين، براي افزايش توليد برنج در کشور توسعه کشت ارقام پرمحصول نيز در دستور کار وزارت جهاد کشاورزي قرار دارد.
به گفته جهانسوز، دستاوردهاي خوبي در زمينه کشت برنج در دولت نهم حاصل شده که دستيابي به فناوري توليد بذر هيبريد از آن جمله است.
معاون توليدات گياهي وزارت جهاد کشاورزي فناوري توليد بذر هيبريد را در جهان براي دستيابي به توليد بيشتر برنج داراي اهميت ويژه اي خواند و گفت: استفاده از بذر هيبريد برنج به صورت پايلوت در کشور، از نظر کمي و کيفي نتايج خوبي به همراه داشته است.
جهانسوز توجه به توسعه کشت مکانيزه و حمايت از تشکل ها و تعاوني هاي فعال شاليزاري را از ديگر برنامه هاي دولت نهم براي افزايش توليد برنج در کشور برشمرد و افزود:
وزارت جهاد کشاورزي براي دستيابي به خودکفايي برنج و نيز ايجاد يک سامانه جامع که در برگيرنده تمام عوامل موثر بر توليد اين محصول و نيز ساير محصولات زراعي باشد، برنامه ريزي کرده و راهبردهاي توليد انواع محصولات زراعي ازجمله برنج را تدوين کرده است.
وي بر لزوم نگرش سامانه اي به توليد برنج در کشور تاکيد کرد و گفت: اراضي شاليزاري شمال کشور از توان توليد بيشتري برخوردار هستند و حتي در اين مناطق مي توان به چهار کشت در سال نيز دست يافت و بر اين اساس، بايد در توليد برنج، به سامانه شاليزاري توجه کنيم.
جهانسوز تصريح کرد: بايد از فضاي کشت برنج به سمت فضاي شاليزاري حرکت کنيم و بازده توليد در واحد سطح را با توسعه کشت هاي دوم تا چهارم ارتقا دهيم.
وي افزود: خوشبختانه با توجه ويژه “محمدرضا اسکندري” وزير جهاد کشاورزي، حرکت در اين مسير آغاز شده و هم اکنون شاهد جهش در توسعه چند کشتي بويژه در استان گيلان هستيم.
جهانسوز ابراز اميدواري کرد: با توجه به اقدام هاي صورت گرفته و نيز اجراي طرح ساماندهي توليد و برنامه راهبردي برنج، ايران در توليد اين محصول در برنامه پنجم توسعه به پايداري برسد.
معاون توليدات گياهي وزارت جهاد کشاورزي در ادامه توليد برنج تراريحته پيش از تصويب قانون ايمني زيستي در مجلس را غيرممکن خواند و گفت: ورود هرگونه محصول تراريخته به بازار چه از توليدات داخلي و چه از طريق واردات و نيز فرآورده هاي جنبي تا پيش از تصويب قانون يادشده به صلاح کشور نيست.
جهانسوز در عين حال تصويب قانون ايمني زيستي را يک ضرورت ملي خواند که مجلس نيز به شدت براي تصويب آن پيگيري مي کند.
وي افزود: با اين وجود، وزارت جهاد کشاورزي در سطوح آزمايشگاهي در زمينه هاي مختلف مهندسي ژنتيک و تراريخته در حال فعاليت بوده و دستاوردهايي نيز در اين زمينه حاصل شده است اما هيچ حمايتي براي ورود اين دستاوردها به عرصه توليد بدون تصويب قانون ايمني زيستي صورت نخواهد گرفت.