24 آبان 1403 - 1:37

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

جذب گردشگر و سرمایه های سرگردان خارجی

مالزی علاوه بر گذر سلامت از بحران اقتصادی آسیا، کمربند اقتصادی خود را کاملا سفت کرد و با درس گرفتن از آن برهه ، پا در راه فرصت سازی به جای فرصت سوزی گذاشت و در عین حال سیاست های ضد امپریالیستی خود را نیز ادامه داد.

به گزارش پول نیوز، پول نیوز; سید امید عرب- در حالیکه بحران اقتصاد جهانی از آمریکا سرچشمه گرفته و در پی آن اروپا و دیگر کشورهای وابسته به اقتصاد این کشور نیز متضرر شده اند،زمان بهره وری از موقعیت پیش آمده به عنوان چالش موجود و تبدیل آن به فرصت فرا رسیده است.

نگاهی گذرا به تاریخ معاصر کشوری نظیر مالزی و الگو گیری از عملکرد دکتر ماهاتیر محمد نخست وزیر سابق این کشور که حرکتش به عنوان مدرکی مستدل و الگوی مناسبی برای مقامات ایرانی نیز قابل استفاده باشد،تایید کننده همین مدعا ست.

در سال 79 میلادی که بحران اقتصادی ، قاره آسیا را فرا گرفته بود و عمده کشورهای این قاره فغان مواجهه با معضل کسری بودجه و کاهش اعتبارات بانکی سر می دادند، دکتر ماهاتیر محمد با عملکردی هوشمندانه و کسب آمادگی لازم برای مقابله با این پدیده به کشورهای پذیرای سرمایه گذاران مالایایی رفت و از آنها خواست با انتقال سرمایه به موطن شان،مانع از ورشکستگی کشورشان شوند.

معمولا در شرایطی که بوی بحران اقتصادی به مشام سرمایه گذاران و مشتریان عمده بانکها می رسد،اولین حرکت آنها بیرون کشیدن سرمایه شان از بازار بورس و حساب های بانکی است. اما در آن زمان، نخست وزیر مالزی با روشن کردن ذهن مردم مالزی و سرمایه گذاران مالایی های خارج از کشور، آنها را به پشتیبانی از کشورشان متقاعد کرد و دیدیم که حتی مردم برای سپرده گذاری در بانک و تحویل طلا و جواهرات شان نیز ساعتهای طولانی در صف ایستادند و از این امر استقبال هم کردند.

حرکت مثبت دوم ماهاتیر محمد در آن برهه، برنامه ریزی برای جذب گردشگر بیشتر به این کشور بود و به هر کشوری در دنیا که سفر می کرد،مردم آنها را به دیدن مالزی تشویق می کرد و رفته رفته همین امر باعث شد کشورش به صنعت گردشگری به عنوان یکی دیگر از پتانسیل های اقتصادی خود تکیه کند و همچنان سیر صعودی گردشگران ورودی به مالزی ادامه دارد.

در حال حاضر مالزی علاوه بر گردشگران پر دردسر عرب که تعلق خاطر خاصی به سر سبزی این کشور دارند، گردشگران اروپایی را نیز که کلیه قاره شان سبز است هم به آنجا جلب می کند و با ایجاد فرصت های تفریحی مجاز و موازی با شرع و قوانین یک کشور اسلامی، از سود آوری این صنعت بهره می برد.

در آن زمان، مالزی علاوه بر گذر سلامت از بحران اقتصادی آسیا، کمربند اقتصادی خود را کاملا سفت کرد و با درس گرفتن از آن برهه ، پا در راه فرصت سازی به جای فرصت سوزی گذاشت و در عین حال سیاست های ضد امپریالیستی خود را نیز ادامه داد.

در همین راستا با بروز بحران اقتصادی در غرب که پس لرزه های آن را باز هم در آسیا شاهد هستیم، مقامات کشورمان می توانند با جلب سرمایه های ایرانیان خارج از کشور، علاوه بر خارج کردن آنها از کوچه بن بست اقتصادی، انگیزه برای تبدیل کشور به یک قطب قوی مالی در آنها را زنده کنند و به رشد اقتصادی نیز کمک شایان توجهی بکنند.

در حال حاضر صدها هزار سرمایه گذار ایرانی در آمریکا،اروپا و آسیا وجود دارند که بعد از آغاز تسونامی در غرب به دنبال مکانی امن و با کمینه خطر اقتصادی هستند و در حالی که اقتصاد حبابی دبی نیز ترکیده، می توان تابلوی “ایران” را پیش روی اذهان مشوش آنها قرارداد. اما در عین حال باید به این نکته نیز توجه داشت که این قشر برای ورود سرمایه های کلان و قابل توجه خود به ایران، خواهان فضایی امن و به دور از تبعیض و متقاضی حمایت بی شائبه دولت هستند زیرا در دیگر کشورها، ورود سرمایه افراد به بازار بی دغدغه به بازار صورت می گیرد، قوانین دست و پاگیر اداری به هیچ وجه باعث سرخوردگی این گروه نمیشود و حتی با کاهش میزان مالیات پرداختی، شرایط تشویقی برای آنها فراهم می آید.

برای اثبات ادعای بالا و اینکه گفتگو و دعوت یک مقام رسمی کشور از سرمایه گذاران و گردشگران کارکردی راهگشا خواهد داشت، می توان به یکی از سخنرانی های دکتر محمود احمدی نژاد در دیدار با سفیر یا یکی دیگر از مقامات سفارت آلمان در ایران اشاره کرد.

رییس جمهور کشورمان حدود دو سال قبل در دیدار مورد بحث، اعلام کرده بود که علاوه بر پذیرش آن مقام، از تمام مردم آلمان نیز برای دیدار از ایران دعوت رسمی می کند و شاهد هستیم که از سال 2006 میلادی تا کنون، تعداد گردشگران و سرمایه گذاران آلمانی و حتی هلندی با وجود مشکلات سیاسی همچنان رو به افزایش است و بنا به آمار منتشره از سوی خبرگزاری د.پ.آ آلمان، تعداد گردشگران آلمانی به ایران به میزان 90 درصد نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است. در همین بین، قشر سرمایه گذاران خارجی نیز با مشاهده عینی پتانسیل ورود سرمایه شان به ایران، میل تزریق پولهای خود مخصوصا به بازار گردشگری ایران را پیدا کرده اند.

به این ترتیب می توان نتیجه گرفت که در صورت به کارگیری ادبیات دعوت از سرمایه گذاران ایرانی خارج از کشور و حتی خارجیان علاقه مند به سرمایه گذاری در ایران و دعوت رسمی از گردشگران خارجی برای دیدار از ایران، می توان محاصره های اقتصادی و تحریم ها را دور زد و با تکیه بر شاهراه صنعت گردشگری، نفت و گاز مان را برای روز مبادا در انبارها ذخیره کنیم زیرا با توقف رشد ورود گردشگران به ترکیه، تایلند و هند به دلیل بروز نا امنی های امنیتی اخیر و خوابیدن بازار بورس امارات و توقف پروژه های ساخت و ساز در این کشور، ایران می تواند به مامنی امن برای علاقه مندان به سرمایه گذاری و بازدید کنندگان خارجی تبدیل شود. در این صورت نه تنها با نفت پنج تا هشت دلار، بلکه با بردن نفت و گاز کشورمان به انبارها و عدم فروش آن هم می توانیم کشور را اداره کنیم.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

255809
1403082311201057231431244
همچنین بخوانید
آخرین اخبار