به گزارش پول نیوز، به گزارش موج؛ نقش و اهميت پروتئين حيواني در سلامت جامعه بر هيچ كس پوشيده نيست .حداقل هاي توصيه شده توسط سازمان بهداشت جهاني از جمله فائو ضرورت تامين امنيت غذايي را آشكار مي سازد. لذا شناخت مشكلات و تنگناهاي توليد و ارايه راهكارهاي عملياتي، زمينه ساز برنامه ريزي مناسب جهت توسعه پايدار اين گونه توليدات را فراهم مي آورد.
توليد فرآورده هاي دامي علي الخصوص گوشت قرمز از ابتدا تا انتهاي چرخه توليد دچار مشكلات و معضلاتي است كه در صورت حل تمامي و يا اكثر اني معضلات است كه مي توان به يك توليد پايدار و آينده مطمئن در جهت توليد اميدوار بود.
در حال حاضر بيش از همه مسايل، گراني علوفه مورد نياز دامداري ها از مهمترين چالش هاي صنعت دامپروري است. گراني علوفه سبب مي شود كه دامداران نتوانند به اهداف توليدي و پتانسيل هاي مطلوب دست يابند و قيمت تمام شده گوشت قرمز بيش از كشش و قدرت خريد مردم بوده و عرصه هاي مصرف را در سطح جامعه و سبد خانوار با مشكل روبرو مي كند.
عدم فراگيري تسهيلات و تبصره هاي بانكي و اعتبارات جهت توليد گوشت قرمز، به طوريكه عمده دامداران دام سبك (سيستم سنتي توليد گوشت قرمز) و پروراربندي ها از قادر به دريافت به موقع تسهيلات نبوده و اين مسئله در توليد و اقتصاد معيشتي آنان اثرات نامطلوب و عميقي بر جا مي گذارد.
در حال حاضر آيين نامه ها و اصول بانكي در جهت سهولت كار اين واحدها نبوده و نياز به تغيير، تعديل و غيره دارد. اين موضوع به عنوان يك مانع عمده بر سر راه شروع كار توليد گوشت قرمز در سيستم سنتي و در برخي موارد صنعتي خودنمايي مي كند.
عدم داشتن تقويم صحيح واردات گوشت قرمز سبب شده تا در مواقعي كه اين كالا وارد كشور مي شود بدون توجه به توليدات داخلي سبب بروز اشكال و عدم امنيت توليد را فراهم آورد. اين مورد باعث ثبات كاري و سرمايه گذاري در بخش توليد گوشت قرمز را دچار اشكال كرده و دامداران نسبت به شروع كار پروراربندي مردد مي شوند. وجود ظرفيتهاي خالي در سطح كشور نشانه اين امر است.
عدم وجود حساسيت و نبود برنامه ريزي جامع توسط تصميم گيران در تقابل قيمت نهاده هاي توليد مانند گراني علوفه و گوشت توليدي يكي از مباحث مهم در صنعت دامپروري است. چنانچه اگر گوشت در نوسانات بازار دچار صعود قميت شود حتي به مقدار 5 درصد كل قيمت دستگاهها و مراجع ذيصلاح اين مورد را مورد نقد و بررسي قرار مي دهند و اين در حالي است كه افزايش نهاده هاي توليدي كه تاثير مستقيمي در قيمت تمام شده محصول دارد چنين حساسيتي در جامعه ندارد و در بدنه دستگاههاي دولتي ذيربط اين امر مورد توجه قرار نمي گيرد.
لذا توليد كنندگان گوشت قرمز خواهان توجه متوليان امر به اين مهم بوده و بي شك در ابتداي فعاليت توليدي اين بحث اثر گذار است.
بخش وسيعي از كالاي توليد شده در كشور از بخش دام سبك حاصل مي شود. اين بخش علاوه بر مسايل و رخدادهاي اقتصادي نظير افزايش قميت علوفه و نهاده ها و تاخير در خريد محصول توليدي توسط بخش واسطه گيري و ساير حوادث غير مترقبه مانند خشكسالي، بيماريها، سيل و غيره نيز هستند در اين راستا لازم است در جهت تداوم توليد اين بخش تمهيداتي در جهت بيمه جامع صنعت دامپروري اقدام گردد تا عمليات توليد اين فرآورده ها با سهولت و ثبات بيشتري دنبال شود.