فرشاد مقیمی از پیگیری چالشها در سطح ملی خبر داد

ایدرو پیگیر مشکلات سوخت، ارز و برق صنایع

به گزارش پول نیوز ، تولید به گزینه های بسیاری نیاز دارد که متاسفانه در هیچ شرایطی تمامی این گزینه ها در کشور ما کنار یکدیگر قرار نگرفته است. اگر بخواهیم دلیل این ناهماهنگی که تیشه به ریشه تولید، سرمایه گذاری، اشتغالزایی ، سوددهی و… زده را تشریح کنیم، سومدیریت در اولویت قرار دارد. در کشوری که یک درصد جمعیت جهان و 7 درصد ذخایر جهان را دارد، ناتوانی از دستیابی به رفاه و شکست های پی در پی، تنها یک دلیل دارد؛ «سومدیریت» البته نسخه سومدیریت برای تمامی بحرانها، مقداری بی انصافی است، زیرا مدیران توانمندی داریم که بارها و بارها کارآیی، تعهد، توانمندی و احساس مسوولیت خود را اثبات کرده اند.

اگر موانع بحران آفرین را ترسیم کنیم، هر مقطعی به مانع بخصوصی اختصاص می یابد و پس از آنکه آن مانع یا چالش را مدیریت یا به آن عادت می کنیم، مورد دیگر پیش می آید. اما سالهاست با بحران ناترازی انرژی دست به گریبان هستیم. در تابستان برق نداریم و در زمستان از کمبود گاز رنج می بریم. در حالی که بر افزایش جمعیت تاکید می کنیم و بر توسعه صنایع و تولید اصرار می ورزیم، توان تامین برق آنها را نداریم.

شاید درک درستی از کمبود گاز و برق و تبعات آن نداریم، اما کافی است بدانیم توقف تولید و انتقال و توزیع برق در کشور، روزانه نزدیک به ۱۸هزار میلیارد تومان به اقتصاد کشور خسارت می‌زند که بیش از ۹ هزار و 300 میلیارد تومان آن در بخش صنعت اتفاق می افتد.

گزارش «ارزیابی تکانه و خسارت بخش صنعت ناشی از قطعی برق» که در نشست کمیسیون صنعت اتاق ایران ارایه شد، نشان می دهد که ۳۶ ‌درصد برق در صنعت، خانگی 31 درصد، کشاورزی 14 درصد، عمومی ۹ ‌درصد، سایر مصارف ۸‌ درصد، صادرات یک‌درصد و یک‌درصد به روشنایی معابر عمومی اختصاص دارد. اگرچه این گزارش تحلیل کرده به واسطه سهم عمده خدمات در بازار کار و اقتصاد ایران، با فرض قطعی کامل برق، بیشترین آسیب به بخش خدمات وارد می‌شود، اما در واقع بخش خدمات می تواند به فعالیت خود ادامه دهد و از منظر تولید ناخالص داخلی از قطعی برق خسارت کمتری می بیند.

واقعیت خطرناک این است که صنعت بیشترین خسارت قطعی برق را می بیند که شدت خسارت برق در بخش صنعت ۳۶۹۴ برابر، در صنعت برق ۳۴۲برابر، در بخش حمل‌‌‌ونقل ۲۲۶برابر و در بخش کشاورزی ۲۴۵برابر است. تفکیک شدت تکانه قطعی برق در رشته فعالیت‌‌‌های صنعتی، حکایت از آن دارد که قطعی برق در فعالیت تعمیر و نصب ماشین‌‌‌آلات و تجهیزات کمترین میزان اثرپذیری را دارد و در مقابل رشته‌فعالیت تولید فلزات پایه با ضریب ۲۲برابر، بیشترین شدت تکانه را از قطعی برق متحمل می‌شود.

همچنین بخوانید  نقش آفرینی بی بدیل ایدرو در سرمایه گذاری، تولید و اشتغالزایی

اما صنعت بی صاحب نیست و بدلیل اهمیت و جایگاهی که در استقلال و خودکفایی کشور دارد، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) به عنوان متولی صنعت کشور تعریف و تعیین شده است. خوشبختانه ایدرو همواره نسبت به صنایع کشور مسوولیت پذیر عمل کرده و با وجود آنکه در قالب خصوصی سازی، بسیاری از صنایع را به خاک سیاه نشاندند، همچنان ایدرو در قبال دیگر صنایع با مسوولیت پذیری بیشتری عمل می کند.

در این رابطه رییس هیات عامل ایدرو که برای بررسی وضعیت صنایع در نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان قزوین حضور یافته بود، با اشاره به برگزاری نشست تخصصی هر دوشنبه با حضور مسوولان مربوطه گفت: موضوعات زیرساختی صنایع باید به‌صورت ساختارمند شناسایی و حل شود و در همین راستا، مسوولیت معین استان قزوین به ایدرو واگذار شده است.

فرشاد مقیمی با اشاره به گلایه‌ برخی واحدهای صنعتی درباره تامین برق گفت: برای تسهیل سرمایه‌گذاری در تولید انرژی تجدیدپذیر، صنایع می‌توانند با ارائه مستندات لازم از حمایت‌های لازم برای تامین ارز مورد نیاز برخوردار شوند.

معاون وزیر صمت از تجمیع ۱۵۱۲ مگاوات تقاضای تولید انرژی توسط صنایع کوچک خبر داد و گفت: در هفته دولت، ۴۷ مگاوات از این ظرفیت به شبکه سراسری متصل می‌شود.

وی از پیگیری هفتگی مشکلات سوخت، ارز و برق صنایع خبر داد و گفت: تأمین سوخت و ارز، دو چالش کلیدی صنایع کشور است که به صورت هفتگی در سطح ملی پیگیری می شود.

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

منطقه آزاد اروند
گل گهر
آخرین اخبار