به گزارش پول نیوز ، شرکت های بیمه نقش بسزایی در اقتصاد کشور دارند. بیمه ها در قبال دریافت مبالغ ناچیز، ریسک حوادث بزرگی را بر عهده می گیرند، رویکردی که باعث می شود اشخاص حقیقی و حقوقی بهتر بتوانند چالشهایی که روزانه آنها را درگیر و تهدید می کند، پشت سر بگذارند.
بیمه اعداد بزرگی را شامل می شود که بیمه خودرو یا عمر کمترین آنهاست و بیمه صنایع بزرگ، کشتی، هواپیما و بسیاری موارد دیگر آنقدر گران و سنگین است که یک شرکت بیمه به تنهایی از عهده آن بر نمی آیند. اگرچه بیمه های بزرگ، سودهای کلانی نصیب شرکتهای بیمه می کند، اما بروز حادثه در هر یک از این موارد، می تواند شرکت های بیمه را برای مدتها به چالش بکشاند. سقوط یک هواپیمای 200 نفره آنقدر سنگین است که می تواند بحران آفرین شود. فقط پرداخت دیه 200 سرنشین، نزدیک به 300 میلیارد تومان خسارت به شرکت بیمه وارد می کند که البته قیمت هواپیما چندین برابر این عدد است. اعداد بالاتر از اینها به کشتی ها می رسد که بدین سادگی قابل محاسبه نیست. همچنین کارخانه ها یا پاساژهایی که یک باره آتش می گیرند و خسارت سنگینی به بار می آورند.
از آنجا که شرکتهای بیمه بسادگی زیر بار بیمه کردن های بزرگ نمی روند، برای بیمه کردن های بزرگ، چندین شرکت وارد می شوند و هر کدام بخشی از سود را می گیرند تا در صورت بروز سانحه یا حادثه، هزینه ها نیز بین شرکتهای بیمه تقسیم شود، روشی که از آن به عنوان بیمه اتکایی یاد می شود.
اگرچه بیمه اتکایی و مشارکت چند شرکت بیمه به یک عرف تبدیل شده، اما هر شرکت بیمه ای نمی تواند وارد هر قراردادی شود. شرکت بیمه باید توان مالی لازم را برای قبول و البته پرداخت خسارت در صورت بروز حادثه را داشته باشد. به همین دلیل شرکتهای بیمه به صورت مستمر افزایش سرمایه می دهند تا توان اتکایی خود را بالا ببرند و بتوانند در قراردادهای بزرگ مشارکت بیشتری داشته باشند.
از هنگامی که کشور ما با تهدید تحریم ها رو به رو شد، شرکتهای بیمه حاضر به بیمه کردن محموله های ایران نشدند، در نتیجه مسوولیت بیمه را شرکتهای بیمه داخلی بر عهده گرفتند تا گام شکست تحریم در عرصه بیمه را رقم بزنند. این روند با قدرت ادامه یافت و کار بجایی رسید که شرکتهای بیمه داخلی، در تمامی عرصه ها کمبود شرکت های بیمه خارجی را پاسخ دادند.
اما به مرور زمان شرکتهای بیمه ایرانی توانمندی بیشتری بدست آوردند و کار بجایی رسید که در سرمایه های جهانی به صورت اتکایی مشارکت کردند. پس از گذشت مدتی که خدمات مناسبی از سوی شرکتهای بیمه اتکایی ایران صورت گرفت، اطمینان به بیمه های ایرانی قوت گرفت و شرایط به نفع ایران چرخید به نوعی که امروزه شرکتهای بیمه داخلی توان قرار گرفتن در پیمان های بزرگ را نیز دارند.
بی شک بیمه ملت در این عرصه از توان قابل توجهی برخوردار است و به پشتوانه مالی بالا، توانسته مورد تایید قرار گیرد. البته توان اتکایی را ابتدا بیمه مرکزی بررسی و اعلام می کند و نظر بیمه مرکزی ملاکی برای اتکایی ایران و جهان است. بیمه مرکزی در جدیدترین بررسی انجام شده، شرکت بیمه ملت را دارای صلاحیت اتکایی تشخیص داده و علاوه بر اتکایی داخل، برای هفتمین سال پیاپی، مجوز قبولی اتکایی از خارج کشور را به بیمه ملت داده است.
اگرچه تمدید مجوز قبولی اتکایی از خارج شرکت بیمه ملت، به استناد ضوابط قبولی اتکایی موسسات بیمه مستقیم و بر اساس بررسیهای بهعملآمده، مطابق مفاد بند ۱ ذیل بند «ج» ضوابط مذکور، برای یک سال دیگر صورت گرفته، اما سوابق بیمه ملت بسیار بیشتر از این هاست وشرکت بیمه ملت، بهعنوان نخستین شرکت خصوصی بیمه در ایران است که موفق شده مجوز فعالیت اتکایی از خارج کشور را بدست آورد و بدین ترتیب، گام موثری در مسیر حضور در عرصه جهانی صنعت بیمه بردارد.
تمدید مجوز بیمه اتکایی خارج برای هفتمین سال متوالی، آنهم در شرایط تداوم تحریمهای بینالمللی علیه ایران، نشاندهنده توانمندیها و جایگاه تثبیتشده شرکت بیمه ملت در عرصه تعاملات بینالمللی است.
شرکت بیمه ملت با استمرار تعاملات تخصصی و حرفهای با شرکتهای بینالمللی، توانسته اعتماد بازیگران خارجی را جلب کند و دامنه فعالیتهای بیمهگری خود را فراتر از مرزهای ملی گسترش دهد. دریافت این مجوز، امکان ارائه خدمات بیمهای به شرکتهای مختلف را فراهم کرده و زمینهساز نقشآفرینی گستردهتر این شرکت در بازارهای بینالمللی شده است.
تمدید این مجوز برای هفتمین سال متوالی، نه تنها دستاوردی ارزشمند برای بیمه ملت محسوب میشود و نمادی از پویایی و تابآوری صنعت بیمه کشور در شرایط دشوار تحریم است، بلکه نماد درخشش صنعت بیمه ایران در عرصه جهانی است. بی شک ادامه این روند می توان نام ایران را در صنعت بیمه جهان بلند آوازه کند، آرزویی که کلید آن بدست بیمه ملت در قفل تحریم چرخیده است.