دلیل کاهش تعرفه واردات خودرو از زبان وزیر صمت، چراغ سبز دولت به واردات

قیمت خودرو، سقوط کرد… اما ؟

در حالی که قطعه سازان در هفته های اخیر کاهش تعرفه واردات خودرو را تیر خلاص بر پیکر تولید معرفی می کنند؛ وزیر صمت دلیل کاهش تعرفه واردات را توضیح داد. وی پیش‌تر نیز عنوان کرده بود که درصدد هستیم تا قیمت خودروهای وارداتی با تغییر تعرفه ورودی گمرک خیلی بالا نرود و در عین حال تعرفه ها را کاهش دهیم.

به گزارش پول نیوز ، محمد اتابک در حاشیه نشست با اعضای اتاق بازرگانی ایران با اشاره به افزایش هزینه های تولید و تعرفه واردات گفت: «کاهش تعرفه ای به دلیل افزایش نرخ ارز محاسبه شده است تا افزایش یک مرتبه ای در حقوق گمرکی اتفاق نیافتد.»

وی عنوان کرد: «در بعضی موارد، واردات بدون انتقال ارز برای شرایط ارزی کنونی کشور مورد نیاز است.»

بسیاری از کشنده های وارداتی قابل استفاده نیست

این عضو دولت چهاردهم همچنین با اشاره به وضعیت واردات دستگاه های کشنده، گفت: «در سه سال گذشته اجازه ورود کشنده داده شد که بسیاری از آن‌ها اکنون قابل استفاده نیست، این موضوع را سه بار در هیئت دولت مطرح کرده ایم تا مشکلات رانندگان ماشین‌های سنگین حل شود. کشنده هایی که بدون مجوز وارد شده اند و در بنادر وجود دارد، زیاد است و دولت تسامح بسیاری در این زمینه کرده است.»

اتابک خاطرنشان کرد: «سالانه ۱۰ تا ۱۵ هزار کشنده از سوی وزارت راه و شهرسازی وارد می شود و کسانی که به این خودروها نیاز دارند باید از طریق وزارت راه اقدام کنند.»

اتابک در ادامه  با بیان این‌که امیدوارم این وضعیت به سمت بهتری هدایت شود و کشور را به روال عادی بازگردانیم تا تولید و چرخه اقتصاد با همه مشکلاتی که وجود دارد، در شرایط بهتری ادامه یابد افزود: «التهاب‌هایی که امروز در کارخانجات و تولیدات مختلف می‌بینید، بخشی از شرایط طبیعی است. باید به یاد داشته باشیم که در حین جنگ، ۱.۳ میلیون تن کالا از گمرکات خارج شد و امیدواریم بتوانیم برای این وضعیت راه‌حل‌های مناسبی پیدا کنیم و از کار جا نمانیم.»

بسته های حمایتی قابل تمدید

وزیر صمت همچنین ادامه داد: «ما بسته‌های حمایتی را قابل تمدید می‌بینیم. من هم خواهم کوشید تا این موضوع را تمدید کنیم، چراکه در ابلاغ این دو مطلب باید زودتر اقدامات لازم انجام شود تا به استان‌داران ابلاغ گردد و دیگر دستگاه‌ها نیز در این مورد همکاری لازم را داشته باشند.»

وی با بیان این‌که همچنین از وزیر اقتصاد خواهش کردم که به دستگاه‌هایی نظیر بانک‌ها و غیره دستوراتی برای اقدام سریع‌تری در این زمینه صادر کنند افزود: «حتماً پیگیری خواهیم کرد تا تعویق‌های پیش آمده را پیگیری نماییم.»

وی افزود: «تخلیه گمرکات نیز بخشی از بسته حمایتی است که در نظر داریم و امیدوارم این موضوع به سرعت پیش برود.»

احتمال بهبود بازار خودرو

با توجه به این سخنان به نظر می رسد که شاید باید به احتمال بهبود بازار خودرو خوش‌بین بود. از یک سو، بسته حمایتی اگر آن گونه که قطعه سازان گفته اند منجر به تزریق ۲۰ همت نقدینگی به آنان شود می تواند کمی آنان را از بحران خارج کند و از سوی دیگر، سرعت گرفتن ترخیص ها از گمرکات می تواند روند عرضه و تحویل خودروهای وارداتی را بیش‌تر کند. البته تمام این ها گمانه زنی هاست و تا تحقق بسته حمایتی هیچ چیز مشخص نیست.

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

0033
171999100
آخرین اخبار