دهقان کیا از اجرای سلیقه ای قانون انتقاد کرد

تامین اجتماعی گرفتار عوامل چالش آفرین

به گزارش پول نیوز ، علی دهقانکیا در نشست خبری با اشاره به اینکه در جنگ ۱۲ روزه، مردم کنار مسوولان ایستادند گفت: بدترین ضربه را از نفوذ و عوامل نفوذی خوردیم که خوشبختانه با شناسایی آنها توانستیم از بحران نفوذی‌ها عبور کنیم.

وی با اعلام اینکه ۲۴ قانون داریم که ۲۸ میلیون خانواده حقوق بگیر مشمول آن هستند گفت: اگر به این قوانین درست عمل شود، حال ۲۸ میلیون خانوار خوب است و اگر درست عمل نشود، حال آنها خراب خواهد بود.

رییس کانون کارگران بازنشسته تهران با اعلام اینکه از دولتمردان انتظار داریم قوانین را به درستی اجرا کنند تا حال مردم خوب شود گفت: بند ۱ و ۲ ماده ۴۱ قانون کار حال مردم را خوب می‌کند که بند ۱ بر افزایش دستمزد مطابق تورم بانک مرکزی و بند ۲ بر سبد معیشت خانوار تاکید دارد که اگر تورم واقعی در قالب افزایش دستمزد اعمال نمی شد، می بایست از بند ۲ یعنی سبد معیشت استفاده شود تا کمبود بند یک پوشش داده شود.

وی از ماده ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی به عنوان دو ماده ای یاد کرد که حال بازنشستگان را خوب می‌کند و گفت: ماده ۱۱۱ برای افزایش حقوق بازنشستگان حداقل بگیر مطابق مصوبه شورای عالی کار است، اما ماده ۹۶ تاکید دارد که باید افزایش حقوق به نوعی باشد که هزینه‌های زندگی را جبران کند. همچنین ماده ۱۲۵ خدمات کشوری نیز حکایت از آن دارد که افزایش حقوق کارکنان دولت باید متناسب با افزایش هزینه‌های زندگی باشد.

دهقان کیا با ابراز تاسف از اینکه ۳۰ سال است قانون به خوبی اجرا نشده و حقوق کارگران و بازنشستگان را سرکوب می‌کنند گفت: تورم بالا می‌رود اما حقوق متناسب با تورم افزایش نمی یابد، زیرا قانون را اجرا نمی‌کنند. همان گونه که سال قبل افزایش حقوق ۲۰ تا ۳۰ درصد بود، در حالی که تورم ۴۵ بود.

وی با انتقاد از اینکه تصمیم گیری سازمان برنامه و بودجه برای ناراضی کردن مردم است گفت: رضایت مردم در گرو اجرای قانون است، بنابراین زمانی که تورم ۴۵ درصد است، چرا سازمان برنامه و بودجه در لایحه بودجه، افزایش ۲۰ درصدی حقوق را پیشنهاد می‌دهد؟ آیا به غیر از این است که می‌خواهند ناراضی‌تراشی کنند و مردم را مقابل نظام قرار دهند.

رییس کانون کارگران بازنشسته تهران با اعلام اینکه دولت در قالب ۲۶ قانون بلای سنگینی به روز سازمان تامین اجتماعی و بازنشستگان آورده گفت: ماده ۲۸ حکایت از آن دارد که دولت باید ۳ درصد سرانه بدهد اما نمی‌دهد. کارفرمای کارگاه‌های زیر ۵ نفر از پرداخت حق بیمه معاف هستند که سهم بیمه کارفرما را باید دولت بدهد، آن را هم نمی‌دهد. ماده ۱۰ قانون نوسازی و بازسازی صنایع حکایت از آن دارد که کارگران با ۲۵ سال سابقه ۳۰ روز حقوق بازنشست شوند و 50 درصد ۵ سال باقیمانده را کارفرما و ۵۰ درصد بقیه را دولت بدهد، که باز هم دولت سهم خود را نمی‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه نتیجه تمام قوانین اجرا نشده، بدهی ۹۰۰ هزار میلیارد تومانی دولت به سازمان تامین اجتماعی است گفت: این میزان بدهی بر اساس تورم حقوق است و اگر تورم واقعی را حساب کنیم، عدد بسیار بالاتر از این حرف‌هاست. همانگونه که از ۸ اقتصاددان درخواست کردیم تا بدهی دولت به سازمان را بررسی کنند که نتیجه بررسی آنان 3 تریلیون و ششصد هزار میلیارد تومان ‌شد.

دهقان کیا با اعلام اینکه دولت در تمامی سال‌های گذشته خدمات زیادی برای این 26 شغل از سازمان تامین اجتماعی دریافت کرده در حالی که مبلغی بابت آن پرداخت نکرده گفت: سال ۱۴۰۱ دولت از سازمان تامین اجتماعی بر اساس ۲۶ قانون و سه میلیون و 200 هزار مهمان که سر سفره سازمان آوده ، به میزان ۱۴۱ همت خدمات دریافت کرده در حالی که ۸۰ همت پرداخت کرده است.

وی با اعلام اینکه نتیجه مطالبات انباشته شده سازمان تامین اجتماعی از دولت در دوره‌های گذشته ۹۰۰ همت شده گفت: دولت اصرار دارد که بدهی خود را با سود ساده بپردازد، در حالی که با شرایط تورم ۴۵ درصدی نمی‌شود بدهی دولت را با سود ۱۰ درصدی حساب کرد.

رییس کانون کارگران بازنشسته تهران با تاکید بر اینکه اگر در تمامی سال‌های گذشته قوانین درست اجرا می‌شد و بدهی سازمان تامین اجتماعی به موقع پرداخت می‌شد، اکنون حال سازمان و بازنشستگان خوب بود گفت: اگر دولت بدهی خود را به موقع می‌پرداخت این همه ناترازی در سازمان به وجود نمی‌آمد و حال مردم خوب می‌شد.

وی با تاکید بر اینکه سازمان برنامه و بودجه عامل نارضایتی بازنشستگان و کارگران است گفت: در سال ۱۴۰۳ حداقل دستمزد ۷ میلیون و ۱۶۵ هزار تومان بود در حالی که سبد معیشت خانوار در همان سال ۲۴ میلیون و 500 هزار تومان بود که یعنی حداقل بگیران یک سوم سبد معیشت دریافت می‌کردند. بدتر آنکه ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل بگیر هستند و از این تعداد ۲۰ تا ۲۵ درصد خانه ندارند. در این شرایط چگونه بازنشسته می تواند زندگی کند و چگونه انتظار داریم که حال مردم خوب شود.

دهقان کیا با تاکید بر اینکه دولت هرگز حامی سازمان تامین اجتماعی نبوده و همواره دست در جیب سازمان کرده گفت: اگر تراز سازمان تامین اجتماعی برهم بخورد، دولت از کجا می‌تواند ماهیانه ۱۲۵ همت بابت هزینه‌های سازمان تامین اجتماعی بدهد، مگر آنکه پول بدون پشتوانه چاپ کند که آن هم خرج کردن از جیب مردم است.

وی با اعلام اینکه سیاست‌های تامین اجتماعی ابلاغی از سوی رهبری در بند ۴ تاکید دارد که برای هر پرداختی در سازمان تامین اجتماعی باید منابع آن دیده شود گفت: در حال حاضر به غیر از حق بیمه، منابع پایداری برای هزینه‌های سازمان تعریف نشده و متاسفانه مدیران سازمان نیز پیگیر دریافت آن نیستند، زیرا با نظر دولت تعیین می‌شوند و فعالیت می‌کنند.

رییس کانون کارگران بازنشسته تهران بحران سازمان را ناشی از انتصاب مدیران دولتی دانست و گفت: از سال ۱۳۸۳ که قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی تصویب شد، نصف به علاوه یک هیات امنا را وزیر کار منصوب می‌کند که همه آنها دولتی هستند و سه عضو دیگر نماینده کارگر، نماینده انجمن صنفی و نماینده کارفرمایان هستند که رای آنها در عمل هیچ تاثیری ندارد و هر آنچه دولتمردان تصمیم بگیرند، به دلیل رای اکثریت، ملاک اجرا قرار خواهد گرفت.

وی با یادآوری اینکه رهبری در سال ۸۳ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی را ابلاغ کرد گفت: در این ابلاغیه دولت مکلف شد اموال خود را بفروشد تا اقتصاد به بخش خصوصی و تعاونی منتقل شود، اما آقایان تفاوتی بین اموال دولتی و اموال سازمان تامین اجتماعی قائل نشدند و به بهانه اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ حکم کردند که مدیریت ۶۷ درصد سهام بانک رفاه واگذار شود.

دهقان کیا با اعلام اینکه رهبری در بند 3 ابلاغیه سیاست‌های تامین اجتماعی اعلام کردند که سازمان تامین اجتماعی حق الناس و مدیر سازمان امانتدار است گفت: تاکید رهبری بر این است که اموال سازمان حفظ شود و دخل و تصرفی در آن صورت نگیرد.

وی با طرح این پرسش که وقتی دولت هیچ نقشی در سرمایه بانک رفاه ندارد، چگونه حکم بر واگذاری ۶۷ درصد سهام بانک رفاه داده گفت: به دلیل برداشت‌های سلیقه‌ای و عملکرد اشتباه، بر واگذاری سهام بانک رفاه تاکید شده که این مغایرت، مورد اعتراض شدید بیمه شدگان و بازنشستگان است.

رییس کانون کارگران بازنشسته تهران با اعلام اینکه بسیاری از بانک‌های دولتی همچون بانک توسعه تعاون و بانک صنعت و معدن نیز دولتی هستند گفت: بانک صنعت و معدن متعلق به وزارت صمت و بانک توسعه تعاون متعلق به وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی است، اما چرا این دو بانک را واگذار نمی‌کنند و بر بانک رفاه کارگران پیله کرده اند.

وی با یادآوری اینکه در گذشته نیز نام بانک رفاه کارگران را به بانک همه تغییر دادند گفت: نسبت به این تغییر به دیوان عدالت شکایت کردیم و دوباره عنوان بانک از بانک رفاه همه به بانک رفاه کارگران تغییر پیدا کرد.

دهقان کیا با اعلام اینکه بانک رفاه کارگران در نتیجه واگذاری شرکت‌های سودده به سوددهی رسید گفت: بانک رفاه کارگران در سال گذشته ۳۵ همت سود داشت که با درنظر گرفتن سودهای گذشته، اکنون سود آن به ۵۰ همت رسیده، اما به دلیل آنکه مجلس حکم داده که ۶۷ درصد سهام بانک رفاه واگذار شود، اکنون این سود ۵۰ همتی بلوکه شده و هیچکس حق برداشت آن را ندارد. این در حالیست که سازمان تامین اجتماعی برای پرداخت حقوق بازنشستگان ناچار می‌شود با بهره سنگین از بانک تسهیلات دریافت کند.

وی با اعلام اینکه یک سال پس از تصویب قانون باید ۶۷ درصد سهام بانک رفاه کارگران فروخته می‌شد گفت: آقایان اصرار کردند که باید این سهام در هر صورت فروخته شود و حتی تاکید کردند که اگر خریداری برای آن پیدا نشد، به رایگان واگذار شود، این در حالی است که دولت از کیسه خلیفه می‌بخشد و حق تصمیم گیری برای اموال بیمه شدگان را ندارد.

رییس کانون کارگران بازنشسته تهران با اعلام اینکه اکنون حکم کرده‌اند که ۶۷ درصد سهام بانک رفاه باید فروخته شود گفت: بدتر آن است که آقایان بانک را به قیمت روز می‌فروشند، اما قیمت سال اول برنامه هفتم را به سازمان تامین اجتماعی می‌دهند که این نیز به زیان سازمان تامین اجتماعی است و دولت تصمیم گرفته کسری بودجه خود را با زدن چوب حراج به اموال بیمه شدگان تامین اجتماعی جبران کند.

وی با یادآوری اینکه آقایان حکم کردند سازمان تامین اجتماعی حق بنگاه‌داری ندارد گفت: نمایندگان مجلس در مصووبه‌ای بدون پشتوانه منطقی اعلام کردند که اگر مدیرعامل سازمان نتواند بنگاه‌های متعلق به تامین اجتماعی را بفروشد، متخلف محسوب می‌شود و دیگر نمی‌تواند مدیریت کند، در حالی که سازمان تامین اجتماعی یک بار ۱۵ درصد سهام بانک رفاه را عرضه کرد، اما مشتری نداشت.

دهقان کیا با اعلام اینکه بابت بدهی سازمان تامین اجتماعی به بانک رفاه کارگران، کارخانه‌های سودده را به بانک دادند گفت: یکی از مهم‌ترین شرکت‌ها، پالایشگاه لاوان بندرعباس بود که دولت ابتدا بابت بدهی خود به قیمت ۳ همت به سازمان تامین اجتماعی واگذار کرد و پس از گذشت ۴ سال، بانک رفاه کارگران این پالایشگاه را به قیمت ۷ همت از سازمان تامین اجتماعی گرفت. این در حالی است که اکنون پالایشگاه لاوان ۴۸ همت قیمت دارد و سود سالانه آن ۷ همت است. آقایان توضیح دهند که اگر سازمان تامین اجتماعی بنگاهداری نکند، چگونه می‌تواند هزینه‌های سرسام‌آور خود از جمله مستمری ماهانه بازنشستگان را تامین کند.

وی با اعلام اینکه بازنشستگان مشکلات بسیاری دارند که اگر دولت بدهی خودش را بدهد، این مشکلات حل می شود گفت: چرا وقتی بازنشسته مشکل دارد، دولت و مجلس اموال سازمان تامین اجتماعی را حراج می‌گذارند و چوب حراج به آینده سازمان و معیشت بازنشستگان می‌زنند.

رییس کانون کارگران بازنشسته تهران با یادآوری اینکه در کمیته جهش تولید که آقایان امنیتی نیز در آن عضو هستند، مطرح شد که بانک رفاه کارگران را از واگذاری مستثنی کنند گفت: اکنون که این همه چالش به وجود آمده، اعضای کمیسیون جهش تولید می‌گویند که منظور ما مستثنی کردن بانک رفاه کارگران بوده است.

وی چالش درمان را مشکل جدی کارگران و بازنشستگان دانست و گفت: با روی کار آمدن دولت سیزدهم، ارز ۴۲۰۰ تومانی که برای تامین مواد اولیه و دارو اختصاص یافته بود، در سال ۱۴۰۲ حذف شد و قیمت ارز نیمایی به ۲۸ هزار تومان افزایش یافت که در نتیجه قیمت دارو نیز ۷ برابر بالا رفت. امسال نیز با افزایش ۵۰ درصدی روبرو شد که قیمت دارو بیش از ۱۰ برابر افزایش داشته، این در حالیست که حقوق کارگران و بازنشستگان در سه سال گذشته تنها 1.2 برابر افزایش داشته است.

دهقان کیا افزود: اگر متوسط افزایش قیمت دارو را به طور میانگین ۵ برابر بپذیریم، سوال اینجاست که حقوق بگیران به ویژه بازنشستگان با افزایش حقوق 1.2 برابری چگونه می‌توانند پاسخگوی هزینه‌های ناشی از افزایش ۵ برابری قیمت دارو باشند.

وی با اعلام اینکه اکنون چالش جدی برای سازمان تامین اجتماعی دولت و کارگران و بازنشستگان در عرصه دارو به وجود آمده گفت: اکنون بازنشستگان از عهده هزینه‌های دارو و درمان بر نمی‌آیند و همه روزه شاهد ناله و نفرین کارگران و بازنشستگان علیه کسانی هستیم که این بحران دارویی را به وجود آوردند.

رییس کانون کارگران بازنشسته تهران با اعلام اینکه دولت به صورت سالانه هزینه‌های سنگینی بابت اجرا نکردن ۲۶ قانون به سازمان تامین اجتماعی تحمیل می‌کند گفت: پس از توضیحاتی که به رییس مجلس دادیم، قالیباف مستندات ما را پذیرفت و حکم کرد دولت مبلغ ۱۸۰ همت بابت تعهدات جاری امسال را به صورت اقساط ماهیانه ۱۵همت به سازمان تامین اجتماعی بپردازد و برای اجرای آن به بابایی رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی دستور داد به صورت ماهانه این وضعیت را رصد کند تا اگر یک ماه دولت این مبلغ را پرداخت نکرد، نسبت به اجرای قانون و ملزم کردن سازمان برنامه و بودجه برای پرداخت این مبلغ اقدام کند، در حالی که اکنون ۴ ماه است حتی یک ریال پرداخت نشده و بابایی کارنامی رییس کمیسیون اجتماعی نیز هیچ پیگیری برای اجرای این مهم انجام نداده و حتی به تماس‌های ما برای جویا شدن دلیل بی‌توجهی به قانون نیز پاسخ نمی‌دهد.

وی با ابراز تاسف از اینکه دولت به دنبال این است که این ۱۵ همت را از چنگ سازمان تامین اجتماعی در بیاورد گفت: شنیده می شود که آقایان به دنبال این هستند تا درمان سازمان تامین اجتماعی را با بیمه سلامت و خدمات کشوری ادغام کنند و این ۱۵ همتی که قرار است دولت به صورت ماهانه به حساب تامین اجتماعی واریز کند را مال خود کنند، در صورتی که این عدد هیچ ربطی به درمان ندارد و بابت بدهی دولت به سازمان است که می‌بایست راس ماه پرداخت شود، اما متاسفانه دولت با بهانه تراشی به صورت آشکار دست در جیب بیمه شدگان و بازنشستگان می‌کند.

دهقان کیا با اعلام اینکه دولت به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است و باید بدهی خود را بدهد گفت: متاسفانه دولت با ادغام بیمه درمان تامین اجتماعی با بیمه سلامت و خدمات کشوری، می‌خواهد هزینه‌های درمان کل کشور را از سازمان تامین اجتماعی و بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی بگیرد، این در حالی است که اصل ۲۹ قانون اساسی بر درمان رایگان تاکید دارد.

وی با ابراز تاسف از اینکه دولت هرگز اعتقادی به پرداخت بدهی خود به سازمان تامین اجتماعی نداشته و ندارد گفت: دولت در لایحه بودجه، هرگز سازمان را ندیده و ردیفی برای پرداخت بدهی آن در نظر نگرفته بود، که نشان می‌دهد اعتقادی به بدهی و پرداخت بدهی خود ندارد و اگر امسال مبلغی به دولت تحمیل شد، ناشی از رایزنی‌های کانون‌های بازنشستگی و معاون پارلمانی سازمان بود که با دیگر نمایندگان رایزنی کردیم که دولت باید بدهی خود را به سازمان بدهد.

رییس کانون کارگران بازنشسته تهران با اشاره به ۱۱ جلسه‌ای که در مجمع تشخیص مصلحت با آملی لاریجانی رییس مجمع برگزار شده گفت: پس از آنکه مستندات خود را به رییس مجمع تشخیص ارائه دادیم، ایشان به تمام اعضای مجمع حکم کردند که هر تصمیمی برای سازمان تامین اجتماعی گرفته می‌شود بدون حضور کانون‌های بازنشستگی نباشد و امضای ما پای مصوبات پیشنهادی باشد.

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

0033
171999100
آخرین اخبار