به گزارش پول نیوز ، ناترازی یک واقعیت تاسف بار است که تاثیرات مخربی بر تمامی بخشها می گذارد. ناترازی در زمینه برق به قطع برق خانگی منجر می شود و مردم در واکنش های متفاوت به ویژه در فضای مجازی، از ناکارآمدی حتی به صورت غیر منصفانه انتقاد می کنند. اما ناترازی در زمینه قطع برق صنایع، تبعات بسیار جدی و خطرناک تری دارد. قطع برق صنایع نه تنها تامین نیازهای داخل را مختل می کند و زیان صنایع را رقم می زند، بلکه باعث می شود بازارهای خارجی را نیز از دست بدهیم و در عرصه ارزآوری نیز با چالش رو به رو شویم. بدتر آنکه ناچار می شویم برای تامین نیازهای داخل، کالاهای مورد نیاز را از خارج وارد کنیم و برای این واردات، دلارهایی که با هزاران مشکل بدست آورده ایم، برای خرید مواد اولیه و کالاهایی که امکان تولید آنها در داخل وجود داشت، هزینه کنیم. البته بدلیل آنکه تحریم هستیم، باید دلارها را چندین دست بچرخانیم و برای هر نوبت، درصدهای کلانی به صرافی های خارجی بدهیم.
به عبارت بهتر انرژی کلید خودکفایی یا وابستگی است و هرچقدر بتوانیم در زمینه تامین انرژی به ویژه برای صنایع گام های محکم تری برداریم، به همان نسبت توانسته ایم تحریم ها را شکست بدهیم و در عرصه دشمنی و کینه توزی ها، با قدرت بیشتری پیش برویم.
باید بپذیریم که تولید برق بسادگی امکان پذیر نیست و باید اقدامات گسترده برداشته شود که مهمترین آنها تامین سرمایه است. هنگامی که تصمیم به راه اندازی یک نیروگاه سیکل ترکیبی یا انرژی خورشیدی بگیریم، در گام اول باید مطالعات گسترده صورت بگیرد و پس از تایید نهایی، وارد فاز برنامه ریزی برای اجرا شویم. در این مرحله همه چیز فراهم شده، اما سرمایه ای که کار را راه بیندازیم، وجود ندارد. این شرایط نشان می دهد که رهبری به چه دلیل سال 1404 را سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری کردند.
واقعیت این است که سرمایه نقش بسزایی در تولید دارد، اما تامین سرمایه برای تولید بدین سادگی امکان پذیر نیست. در شرایطی که می توان با خرید دلار یا طلا، تقاضای کاذب ایجاد کرد و سود کلانی بدون چالشهای تولید همچون مشکلات کارگری، قطعی برق، مالیات، بیمه و… بدست آورد، می توان به سرمایه داران تا حدودی حق داد که وارد این عرصه نشوند.
البته چاره ای به غیر از سرمایه گذاری برای تولید وجود ندارد و در هر صورت باید به سوی تولید با قدرت گام برداریم. در حالی که سرمایه گذاران رغبتی برای تولید نشان نمی دهند، بانک صنعت و معدن با تمام توان پای کار ایستاده و مسوولیت سرمایه گذاری برای تولید را بر عهده گرفته به نوعی که با جرات می توان ادعا کرد روزی نیست بانک صنعت و معدن پای قرارداد ساخت یک بنگاه اقتصادی تولیدی یا مرتبط با تولید را امضا نکند.
در تازه ترین مورد، با تسهیلات بانک صنعت و معدن فاز دوم نیروگاه مگاتوان با ظرفیت 7/5 مگاوات در استان مازندران به بهره برداری رسید. این طرح توسعه ای نیروگاهی با تسهیلات بانک صنعت و معدن به مبلغ 112 میلیارد تومان برای نخستین بار با استفاده از مولدهای پرتابل (کانتینری) MTU کشور آلمان احداث شده و به بهره برداری رسیده، سرمایه گذاری که علاوه بر تولید و تامین برق، برای 10 نفر اشتغالزایی مستقیم به همراه داشته است.
شرکت مگاتوان در سال 1388 با هدف تولید برق از نیروگاه های تولید پراکنده به روش CHP تاسیس شد که در فاز اول شامل نیروگاهی با ظرفیت 25 مگاوات بود و به سه مولد 8/3 مگاواتی شرکت صنایع سنگین هیوندای کره جنوبی با راندمان الکتریکی 46/3 درصد و راندمان حرارتی 44/6 درصد با سوخت مصرفی گاز طبیعی مجهز شده بود.
نکته بسیار جالبی که ساخت این نیروگاه دنبال کرد، بهره برداری مفید از گزینه های مخرب است به نوعی که به منظور استفاده بهینه از حرارت گازهای خروجی در مجاورت نیروگاه، گلخانه صنعتی با هدف تولید گل ارکیده در زمینی به مساحت یک هکتار نیز در این واحد تولیدی در حال احداث است.