در قالب استقاده از نیروهای توانمند داخلی و فرموشی مدیریت اتوبوسی صورت گرفت

تمرکز بانک توسعه تعاون بر شایسته سالاری

به گزارش پول نیوز ، اگرچه یک بنگاه اقتصادی به گزینه های متعددی همچون سرمایه، تجهیزات و زمین نیاز دارد، اما نیروی انسانی نقش ویژه ای دارد و همواره بر تاثیرگذاری نیروی انسانی تاکید می شود. حتی سرمایه که رکن اصلی یک بنگاه اقتصادی است، در گرو وجود سرمایه گذاری توانمند است. به همین دلیل آن دسته از بنگاههای اقتصادی موفق تر هستند که نیروی انسانی کارآمد و خلاق تری داشته باشند.

با وجود اهمیت غیر قابل انکار نیروی انسانی در پیشرفت یک مجموعه، شاهد انتصابات سلیقه ای، باندبازی، بکارگیری نیروهای جناحی، استخدام کارکنانی با مدرک تحصیلی غیر مرتبط و بسیاری چالشهای دیگر دست به گریبان هستیم. بدترین شرایطی که همواره رقم می خورد، تغییرات مدیریتی است که تغییرات اتوبوسی را به دنبال دارد. این تغییرات به اندازه ای گسترده شده که از تغییرات قطاری یاد می شود.

البته تغییرات تا اندازه ای که با مدیریت همسو باشند، درک درستی از باورهای مدیر جدید داشته و در مسیر سیاستگذاری های مدیر جدید گام بردارند، نه تنها عجیب نیست، بلکه تا حدودی لازم است، اما تغییرات تا رده های پایین تر و به صورت گسترده، همه چیز را زیر سوال می برد.

بتازگی شاهد تغییر مدیریتی در بانک توسعه تعاون بودیم که امیرهوشنگ عصارزاده به عنوان مدیرعامل، سکان هدایت بانک توسعه تعاون را بدست گرفت. با این تغییر مدیریت، تغییرات گسترده در بانک توسعه تعاون مطابق سنوات گذشته دور از انتظار نبود، اما عصارزاده در جمع مدیران این بانک حضور یافت و خیال آنان را راحت کرد تا با آرامش نسبت به آینده، با تمام توان به انجام وظیفه بپردازند.

مدیرعامل بانک توسعه تعاون با تاکید بر اینکه یکی از نشانه‌های تحول و بلوغ، تامین تمام ارکان مدیریتی و اداره امور از نیروهای درون بانک توسعه تعاون است گفت: اینکه عزم تغییر و تحول مثبت منتج به نتیجه را داشته باشیم، الزامات و پیش‌نیازهایی دارد که باید همه به آن‌ها توجه داشته باشیم.

عصارزاده اولین گام را استوار برداشت و با قاطعیت به تمامی کارکنان اعلام کرد که تصمیمات را بدون در نظر گرفتن ملاحظات بر می دارد و گفت: در گام اول باید تحلیل و شناخت دقیقی از وضعیت موجود، فارغ از تعارفات، نگاه‌های فرمایشی و اسمی، به‌صورت شفاف و واقع‌بینانه داشته باشیم.

وی از سرمایه ارزشمند نیروی انسانی باتجربه، متخصص، جوان و تحصیل‌کرده به عنوان یکی از نقاط قوت مهم بانک توسعه تعاون یاد کرد و گفت: هم شعب و هم نیروی انسانی به‌صورت مشروط می‌توانند مبنا و ابزار جهش بانک قرار گیرند.

در حالی که بارها شاهد به حاشیه رفتن نیروهای با تجربه، توانمند و با سابقه درخشان و انتصاب نیروهای ناکارآمد و سفارشی در بسیاری از دستگاهها بودیم، مدیرعامل بانک توسعه تعاون سرمایه انسانی را مبنای توسعه و پیشرفت هر سازمانی توصیف کرد و گفت: در موفقیت‌ها و کاستی‌ها، نقش نیروی انسانی به‌وضوح قابل مشاهده است.

همچنین بخوانید  بانک توسعه تعاون بر ریل «ارحم ترحم»

بی شک خلاقیت، پشتکار و احساس مسوولیت رکن بسیار مهمی برای نیروی انسانی است، اما هر فردی نمی تواند در هر جایگاهی هر چقدر هم توانمند باشد، مفید و موثر واقع شود. بی شک تمامی مشاغل تخصصی هستند و فردی که در انرژی هسته ای توانمند است یا جراحی کاربلد است، نمی تواند مدیر خوبی در یک بانک باشد. عصارزاده با درک درست از تخصص محوری با تاکید بر اینکه نیروی انسانی بانک یک فرصت و ظرفیت محسوب می‌شود گفت: در دوره جدید به‌طور ویژه بر فعلیت‌رساندن قابلیت‌ها متمرکز خواهیم شد.

نکته بسیار مهمی که می تواند بر عملکرد نیروی انسانی موثر باشد، ایجاد انگیزه است که به روشهای گوناگون صورت می گیرد که تشویق به روشهای گوناگون برجسته ترین آنهاست. مدیرعامل بانک توسعه تعاون با تاکید بر اینکه نیروی انسانی بانک باید در اوج امید، انگیزه و بهره‌وری باشد گفت: انگیزه در نیروی انسانی در محیطی ایجاد می‌شود که در آن محیط، آرامش، ثبات، اخلاق، انصاف و عدالت نمایان باشد. عصارزاده با اشاره به اینکه پرداخت‌های مالی به‌عنوان یکی از ابزارهای انگیزشی می‌تواند نقش داشته باشد گفت: نکته قابل‌توجه اینکه موارد انگیزشی تنها در مسائل مادی خلاصه نمی‌شود، بلکه موضوع مهم‌تر، نگاه عادلانه و دیده‌شدن همکاران است.

بحث دیگری که عصارزاده به آن ورود کرد، بکارگیری افراد بر اساس توانمندی است که در قالب شایسته‌سالاری به آن پرداخت. وی شایسته‌سالاری و رعایت آن در تمام سطوح مدیریتی را به‌عنوان نقطه کانونی در دوره جدید مدیریت مورد تاکید قرار داد و گفت: مبنا و معیار انتصاب‌ها باید سلامت، تلاش، کوشش، مسوولیت‌پذیری و کار صادقانه باشد.

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

ساختمان
راه‌اندازی کانون بانک‌ها و شعب ممتاز در ارس
آخرین اخبار