به گزارش پول نیوز ، مهمترین رکن بنگاههای اقتصادی به ویژه بنگاههای ریشه دار و آنهایی که در بورس به صورت عرضه سهام خود یا خرید و فروش سهام دیگر شرکتها فعالیت می کنند، برگزاری مجامع است. مجمع که با حضور سهامداران برگزار می شود، مشخص می کند که عملکرد کارکنان از هیات مدیره تا مدیرعامل و رده های پایین تر چگونه بود، تا چه اندازه درآمدزایی و سوددهی صورت گرفته و تا چه اندازه می توان به آینده امیدوار بود. مجمع محلی برای ارایه گزارش سال مالی است که به صورت معمول از سوی مدیرعامل صورت می گیرد، گزارش حسابرسی و دفاع مدیریت در مقابل سوالات حسابرسان است، حسابرسانی که مجموعه برگزیده تا برای شفاف سازی و دفاع از عملکرد، همه چیز حتی مدیریت مجموعه را به چالش بکشانند.
از آنجا که گریزی از برگزاری مجمع نیست و تاخیر در برگزاری مجمع، عملکرد مجموعه را زیر سوال می برد، بنگاههای اقتصادی که عملکرد قابل دفاعی دارند و نگرانی بابت گزارش عملکرد و حسابرسی ندارند، سعی می کنند مجمع را به موقع برگزار کنند تا جای هیچ شک و شبهه ای باقی نماند.
یکی از مهمترین بنگاههای اقتصادی که با عملکرد درخشانی، نگرانی از برگزاری مجمع ندارد، بانک صادرات ایران است. این بانک مجمع عمومی عادی سالانه را به منظور تصویب صورتهای مالی سال مالی منتهی به 30 اسفند 1403 به صورت حضوری و برخط (آنلاین) در 31 تیرماه برگزار میکند.
بی شک بانک صادرات ایران با سرمایه ثبتشده ۷۸۲ هزار میلیارد ریال، یکی از ستونهای بازار پول کشور محسوب میشود، در آستانه برگزاری مجمع، گزارش عملکرد از سه ماهه نخست سال جاری ارایه کرد که در تمامی زمینه ها موثر و کارآمد نشان می دهد و می تواند سالی نکو را به تصویر بکشد. این بانک با تکیه بر سیاستهای نوین اعتباری، اصلاح ساختار مالی و ارتقای خدمات دیجیتال، با قدرت جایگاه خود را در بازار رقابتی شبکه بانکی تثبیت کرده و در این مسیر پیش می رود.
آنچه توانمندی مدیریتی که یک مجموعه را اثبات می کند، خالص درآمد عملیاتی است که بانک صادرات ایران در بهار 1404 با جهشی خیرهکننده به ۵۱ هزار و ۶۵۱ میلیارد و ۷۴۶ میلیون ریال رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۷ درصد رشد دارد، گواه آن است که بانک صادرات ایران نهتنها روند بازسازی مالی خود را متوقف نکرده، بلکه با قدرت بیشتری آن را ادامه میدهد.
از سوی دیگر درآمد عملیاتی ناخالص «وبصادر» در خرداد ۱۴۰۴ به بیش از ۱۰۴ هزار میلیارد ریال رسیده که رشد ۵۳ درصدی نسبت به خرداد سال گذشته را برجای گذاشته است. از آنجا که هزینه بلای جان درآمد است، بانک صادرات ایران با کنترل و انضباط مالی، هزینههای عملیاتی تنها به ۹۴ هزار و ۷۳۵ میلیارد ریال محدود شده و تراز مثبت ۱۰ درصدی به ثبت رسیده است.
در مقیاس سهماهه، درآمد عملیاتی بانک از مرز ۳۰۳ هزار میلیارد ریال عبور کرده که نسبت به بهار سال گذشته ۵۵ درصد بیشتر است. در مقابل، هزینههای عملیاتی با رشد کمتری معادل ۵۱ درصد به ۲۵۱ هزار میلیارد ریال رسیدهاند. این تفاوت رشد، باعث شده تراز مثبت عملیاتی بانک در فصل بهار به سطح قابل توجه ۲۱ درصد برسد که نشانهای روشن از اثرگذاری سیاستهای کنترلی هزینهها و بهرهوری در مدیریت منابع است.
بانک صادرات ایران با رشد ۱۳ درصدی درآمدهای کارمزدی، رکورد دیگری برجای گذاشت. همچنین درآمدهایی که از محل خدمات متنوع بانکی، اعتبارات اسنادی و ضمانتنامهها حاصل شده، به بیش از ۱۵ هزار و ۵۷۴ میلیارد ریال رسیدهاند.
رشد چشمگیر جذب منابع از دیگر عملکردهای درخشان بانک صادرات ایران است که مانده کل منابع بانک در پایان خرداد ۱۴۰۴ به رقم خیرهکننده ۱۰۶۴۷ هزار میلیارد ریال رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد ۴۱ درصدی را نشان میدهد. در کنار این رشد، افزایش ۲۷ درصدی سپردههای بلندمدت و رشد ۲۰ درصدی سپردههای قرضالحسنه جاری، بیانگر بازگشت اعتماد عمومی به سیاستهای سپردهپذیری و توان پاسخگویی مالی بانک است، روندی که میتواند پشتوانه محکمی برای توسعه فعالیتهای اعتباری بانک در آینده باشد.
عملکرد مثبت و درخشان «وبصادر» در سال ۱۴۰۳ زمینهساز نتایج مطلوب بوده است. جهش ۴۷۹ درصدی سود خالص در سال گذشته و ثبت رقم ۱۵۱ هزار و ۵۱۳ میلیارد ریالی برای سود خالص، جای هیچ تردیدی در مورد جهتگیری درست بانک باقی نمیگذارد.
سود هر سهم بانک نیز با رشد چشمگیر ۵۰۶ درصدی به ۲۰۶ ریال رسید. این نتایج حاصل برنامههایی همچون افزایش نسبت کفایت سرمایه از ۱.۸۷ درصد به ۳.۵ درصد، بازنگری در سیاستهای سرمایهگذاری و کنترل اثربخش هزینهها بود. رشد ۵۳ درصدی درآمد تسهیلات و جهش ۳۱۴ درصدی درآمد اوراق بدهی، حاصل تصمیمهای سنجیده در حوزههای اعتباری و سرمایهگذاری است.
همچنین، سود عملیاتی بانک صادرات ایران از ۳۲ هزار میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ به ۱۸۰ هزار میلیارد ریال در پایان سال ۱۴۰۳ رسیده که رشدی معادل ۴۵۱ درصد را رقم زده است؛ رقمی که قدرت سودسازی واقعی بانک از عملیات بانکی را به نمایش میگذارد.
البته بانک صادرات ایران آماده ورود به مرحله جدیدی از رشد و بلوغ مالی است. تداوم سیاستهای مؤثر در جذب منابع، مهار هزینهها، توسعه خدمات دیجیتال و پایدارسازی درآمدهای غیرمشاع، این بانک را به یکی از مهمترین بازیگران نظام بانکی کشور در سال ۱۴۰۴ تبدیل کرده است.
اعتماد سهامداران، اقبال عمومی سپردهگذاران، و سودآوری پایدار، سه ضلع مثلث موفقیت بانک صادرات ایران در سال جاری خواهد بود. اکنون، با نگاهی به عملکرد درخشان فصل نخست، میتوان با اطمینان گفت: سالی که نکوست، از بهارش پیداست.