به گزارش پول نیوز ، اقتصاد دولتی بزرگترین چالش کشور است که بدترین تبعات آن را در تحریم ها مشاهده می کنیم. کشورهای تحریم کننده ایران همواره بر این تاکید دارند که افراد و شرکتهای دولت ایران را تحریم می کنند و کاری به کار بخش خصوصی ندارند. با وجود این همه تهدید، همچنان بر اقتصاد دولتی تاکید می شود و حتی بسیاری از شرکتها که برای دو زدن تحریم ها تشکیل می شود، ریشه دولتی دارند که به سرعت شناسایی و مورد تحریم قرار می گیرند.
این در حالی است که اقتصاد کشور بر مبنای اصول 43 و 44 قانون اساسی، بر سه پایه دولتی، خصوصی و تعاونی قرار دارد و رهبری در ابلاغیه سیاستهای اصل 44 قانون اساسی، بر فاصله گرفتن دولت از اقتصاد و جایگزینی بخش خصوصی و تعاونی تاکید کرده اند. در ابلاغیه رهبری 25 درصد اقتصاد به بخش تعاونی تخصیص داده شده که متاسفانه به 5 درصد هم نرسیده است.
واقعیت این است که تعاونی می تواند بهترین ظرفیت برای اقتصاد باشد. تعاونی ها در دو قالب تولیدی و توزیعی تعریف می شوند که هر کدام مخاطب خاص خودش را دارد، اما در هر دو بخش به وسیله فعالان صنفی یا مردم عادی تعریف می شود. تعاونی ها می توانند در عرصه های گوناگون فعالیت کنند و بهترین ابزار برای دورزدن تحریم ها هستند. با تمام این ظرفیت ها، توجه لازم به تعاونی صورت نمی گیرد.
یکی از جدی ترین چالش تعاونی ها برای تاسیس یا ادامه فعالیت، کمبود نقدینگی است. تعاونی های بسیاری که از ابتدا تعریف و فعال شده، پس از گذشت مدتی به اندازه ای تقویت شده که مدیریت بخشی از اقتصاد را برعهده گرفته است و البته تعاونی های بسیاری بدلیل کمبود نقدینگی، در همان ابتدای راه موفق به ادامه فعالیت نشده اند
خوشبختانه بانک توسعه تعاون به عنوان حامی واقعی و بازوی توانمند تعاونی ها، همواره در کنار تعاونی ها بوده و به اشکال گوناگون و در قالب طرح های متفاوت، نقش تعیین کننده ای در تامین نقدینگی تعاونی ها ایفا کرده است. یکی از طرح های موثر بانک توسعه تعاون، طرح “رونق تعاون” است که بانک با هدف حمایت از گسترش و رونق فعالیتهای اقتصادی بخش تعاون و تعاونگران، از طریق پرداخت تسهیلات اعتباری به جامعه هدف، طرح رونق تعاون را تهیه و ارایه کرده است.
بانک توسعه تعاون هیچ شرط خاصی برای بهره گیری از رونق تعاون تعیین نکرده و تعاونی های تولیدی، تعاونی های غیرتولیدی، اعضا و مشتریان تعاونی های مصرفی و تولیدی می توانند در قالب طرح رونق تعاون، برای تامین مالی نیازهای خود از تسهیلات ارزان قیمت بانک توسعه تعاون بهره مند شوند.
از آنجا که بانک توسعه تعاون همواره به تعاونی ها امتیازهای ویژه ای می دهد، انتظار برحقی از تمام تعاونی ها دارد که نقل و انتقال مالی خود را به وسیله این بانک انجام دهند. به همین دلیل متقاضیان متناسب با گردش مالی نزد بانک توسعه تعاون(ترجیحا در حسابهای ارزان قیمت غیرقرضالحسنه ای با نرخ سود 0.01 درصد و …)، می توانند در اولویت برخورداری از تسهیلات ارزان قیمت قرار گیرند. پرداخت این تسهیلات در قالب عقد مرابحه یا فروش اقساطی با دوره بازپرداخت حداکثر 48 ماهه با فاصله اقساط ماهانه صورت می پذیرد. البته مدت بازپرداخت تسهیلات سرمایه در گردش حداکثر 12 ماه خواهد بود.
از آنجا که شبکه بانکی طرح های بسیاری تعریف کرده، این سوال مطرح می شود که طرح رونق تعاون چه ویژگی هایی دارد که انتظار می رود تعاونی ها به سوی بهره گیری از آن بروند. بانک توسعه تعاون در تشریح ویژگی های رونق تعاون اعلام کرده در قالب این طرح، پرداخت تسهیلات اقتصادی ارزان قیمت، برقراری نرخ سود تسهیلات رقابتی و سازگار با نوع فعالیت متقاضیان، نرخ سود تسهیلات برای تعاونی های تولیدی 15 الی 20 درصد، نرخ سود تسهیلات برای تعاونی های مصرفی و خدماتی(غیرتولیدی) 18 الی 20 درصد، نرخ سود تسهیلات برای اعضای تعاونی 22 درصد و مدت زمان بازپرداخت 6 الی 48 ماه است.
برای دریافت تسهیلات طرح رونق تعاون، موانع بسیاری وجود ندارد و متقاضیان می توانند به سرعت از این تسهیلات بهره مند شوند. کافی است افتتاح سپرده کوتاه مدت ( با نرخ سود 0.01 درصد و…)، گردش حساب و ایجاد میانگین و ارائه درخواست تسهیلات توسط متقاضی صورت بگیرد تا پس از بررسی درخواست مشتری بر اساس شرایط طرح از سوی شعب و تکمیل مدارک مورد نیاز از سوی متقاضی، پرداخت تسهیلات در سریعترین زمان ممکن انجام شود.