به گزارش پول نیوز ، بی شک جنگ ویرانگر و نابودکننده است. جان و مال مردم را تهدید می کند، زیرساختها را از بین می برد، کشور را به عقب برمی گرداند و تا زمانی که بخواهیم ویرانی ها را آباد کنیم، سرمایه هایی که می توانست در مسیر پیشرفت هزینه شود، باید صرف بازسازی شود. البته جان هایی که از دست رفته و سرمایه های انسانی که توانمندی های علمی، تجربی و عملیاتی داشتند، هرگز جبران نمی شوند.
اما جنگ دستاوردهایی نیز بدنبال دارد که مهمترین آنها شناسایی نقاط ضعف و رفع آنهاست. در جنگ 12 روزه نیز متوجه اشکالات و نقاط ضعف خودمان شدیم و از همان لحظه اول درصدد رفع آنها برآمدیم.
یکی از مهمترین بخشهایی که می تواند در هر جنگی به بحران تبدیل شود، لجستیک و تامین نیازهای مردم است. اگر در جنگ نتوانیم نیازهای مردم را به موقع تامین کنیم، ترس کمبود بر جان مردم مستولی می شود و همچون بسیاری از کشورها که مردم از ترس گرسنگی به فروشگاهها هجوم می برند، جنگ در داخل ضربه می زند. اتفاقی که در ایران نیفتاد و مردم هرگز طعم کمبود را حس نکردند، هر چند مردم ما نیز به فروشگاهها هجوم بردند و بیش از نیاز خرید کردند.
برای تامین نیازهای اساسی مردم، بررسی همه جانبه لازم است تا بتوان در شرایط حساس، ظرفیت های مورد نیاز را فعال کرد. یکی از تاثیرگذارترین ظرفیت ها، حمل و نقل و لجستیک است. باید مبادی ورودی کالا شناسایی شود و سیستم های حمل و نقل در آن مبادی تعریف و تقویت شود تا به موقع بتوان از آن استفاده کرد.
ایران در شمال و جنوب 8500 کیلومتر ساحل دارد که می تواند جایگاه ورود کالا به کشور باشد و از دریا برای تامین نیازهای مردم استفاده کرد، اما ورود کالا به اسکله همه ماجرا نیست و با چالش انتقال آن بداخل کشور نیز رو به رو هستیم. بنابر این به یک سیستم زنجیره ای حمل و نقل گسترده نیاز داریم. خوشبختانه منطقه آزاد انزلی در زمینه لجستیک بسیار خوب عمل کرده و دو بندر مهم انزلی و کاسپین با مدیریت منطقه آزاد انزلی، به صورت مستمر فعال بوده، رویکردی که باعث شد در جنگ 12 روزه نیز بدون مشکل به فعالیت خود ادامه دهد.
نکته بسیار مهمی که همواره اقتصاد را آزار می دهد، نبود یا کمبود شناخت از ظرفیت های کشور است و همواره از ضعف همکاری بین دستگاهی انتقاد می شود. خوشبختانه مدیریت منطقه آزاد انزلی برای فعال نگه داشتن ظرفیت حمل و نقل، به صورت مستمر بازدیدهایی برای فعالان اقتصادی ترتیب می دهد تا چرخه تولید و توزیع تکمیل شود. بدین منظور جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی و اقتصادی استان گیلان به منطقه آزاد انزلی رفتند تا از نزدیک از مجتمع بندری کاسپین و امکانات و زیرساختهای حملونقل متنوع این منطقه بازدید کنند و با اطمینان از سیستم حمل و نقل، برای آینده برنامه ریزی کنند.
مدیران استان گیلان پس از بازدید از کاسپین، نشستی تخصصی با مصطفی طاعتی مقدم، رییس هیاتمدیره و مدیرعامل منطقه ازاد انزلی برگزار کردند و ظرفیتهای موجود در زمینه جابهجایی کالاهای اساسی بهویژه روغن و گندم از طریق کریدورهای بینالمللی عبوری از این منطقه را مورد بررسی قرار دادند.
بازدیدکنندگان در پهنههای لجستیکی و محدودههای عملیاتی مجتمع بندری کاسپین حضور یافتند و از نزدیک با روند و فرایندهای تخلیه و بارگیری و امکانات موجود برای انتقال کالاهای وارداتی استراتژیک از جمله گندم و روغن آشنا شدند.
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی به تشریح ظرفیت های بندر کاسپین و منطقه پرداخت و با اشاره به نقش کلیدی اتصال این منطقه به شبکه ریلی سراسری در زنجیره لجستیک داخلی و کشورهای منطقه گفت: با تکمیل مسیر ریلی تا محوطه بندر و بهرهبرداری عملیاتی از آن، امکان انتقال مستقیم کالاهای اساسی همچون گندم و روغن از اسکله به شبکه سراسری ریلی کشور و کشورهای همسایه فراهم شده؛ اقدامی که نقش مهمی در تسریع فرایند توزیع و کاهش هزینههای حملونقل داشته است.
وی با تأکید بر اینکه منطقه آزاد انزلی در حال تبدیلشدن به یکی از مبادی اصلی واردات کالاهای اساسی از طریق دریای کاسپین است گفت: مهیاکردن امکان حملونقل ترکیبی دریایی – ریلی، این منطقه را به قطب تخصصی لجستیک شمال کشور در حوزه کالاهای استراتژیک تبدیل میکند.
مدیران و معاونان ادارات کل هماهنگی اقتصادی استانداری، صمت، بازرسی، جهاد کشاورزی، غله و خدمات بازرگانی، راهآهن، تعزیرات، فرودگاه، علوم پزشکی و اتاق اصناف استان گیلان که در این بازدید حضور داشتند، با استقبال از توسعه کمی و کیفی ظرفیتهای حملونقل منطقه آزاد انزلی، بر اهمیت نقش منطقه آزاد انزلی در تقویت امنیت غذایی کشور و ضرورت حمایت همهجانبه برای بهرهبرداری کامل از این مسیر راهبردی برای ایفای نقش بیشتر در معادلات ترانزیت بینالمللی تأکید کردند.
این بازدید و نشست تخصصی که به منظور سیاستهای کلان کشور برای تقویت کریدورهای حملونقل بینالمللی، توسعه صادرات و تأمین پایدار کالاهای اساسی برگزار شد، با استقبال بازدیدکنندگان رو به رو شد و انتظار می رود دستاوردهای خوبی برای منطقه آزاد انزلی و اقتصاد کشور داشته باشد.