به گزارش پول نیوز ، نمی دانم داستان است یا روایت، واقعیت دارد یا ساخته ذهن مردمانی است که می خواهند فرهنگ انسانیت و نوعدوستی را در بین مردم و در دوره رونق نامردمی ترغیب کنند، اما هرچه هست می تواند مبنایی برای الگوسازی رفتار مناسب انسانها با یکدیگر باشد. « خداوند به موسی فرمود: قحطی خواهد آمد، به قومت بگو آماده شوند. موسی هشدار خداوند را به قومش خبر داد و قومش از دیوار خانه ها سوراخ ایجاد کردند تا در هنگام سختی به داد هم برسند و این قحطی بگذرد. مدتی گذشت اما قحطی نیامد. موسی پیش خداوند رفت و علت را پرسید. خداوند به موسی فرمود: من دیدم که قوم تو به هم رحم کردند، من چگونه به این قوم رحم نکنم.»
سرمان به کار خودمان گرم بود. همه چیز را حساب کرده و برای هر پرداخت بدهی، دریافت طلبی را مشخص کرده بودیم. هر احتمالی را برای مدیریت دخل و خرج مان در نظر گرفته بودیم، اما باور نمی کردیم که یک باره اسراییل به سیم آخر بزند.
از هنگامی که نتانیاهو عقلش را از دست داد تا هنگامی که تسلیم شد و تقاضای آتش بس کرد، تنها 12 روز طول کشید. در این مدت تهاجم ناجوانمردانه، اسراییل آسایش و آرامش را از مردم گرفت. بمب ها و موشک هایی که گاه و بی گاه بر سرمان فرو ریخت و زیبایی های لحظه لحظه زندگی را به کاممان تلخ کرد. هنوز نمی دانیم چه کسی، در چه سنی و تا چه اندازه می تواند تحمل کند، اما انتظاری هم برای تحمل نداریم. ترس آژیر، پدافند ضدهوایی، بمباران و ویرانی های پس از آن، چیزی نیست که بتوان بسادگی تحمل کرد یا انتظار تحمل داشت.
در این 12 روز علاوه بر ویرانی خانه های مسکونی، مراکز درمانی، مراکز نظامی، زندان، مراکز هسته ای و… ، روح و روانمان نیز تخریب شد. با تعطیلی بسیاری از کسب و کارها، پرداخت و دریافت ها با مشکل رو به رو شد و حساب و کتاب ها به هم ریخت. بسیاری از کسب و کارها برای پرداخت مطالبات از همدیگر فرصت می خواستند و البته جنگ بدترین و پذیرفته ترین توضیح بود.
البته این همه چالش با پاسخ های ویرانگر و قاطع نیروهای نظامی مدیریت می شد. خرسند بودیم که کم نمی آوریم و در مقابل حماقت کابینه نتانیاهو، پاسخ های دندان شکنی به آنها می دهیم که در آخر نیز ناچاز به تسلیم شدند.
در این شرایط پرداخت اقساط بانک در صدر چالشها قرار داشت. البته تاخیر در پرداخت اقساط مشکل خاصی ایجاد نمی کرد، اما جریمه دیرکرد و بدحسابی، مشکل آفرین اصلی بود. از آنجا که تسهیلات دریافتی برای کسب و کارهای بزرگ، عدد بزرگی است، اقساط آن نیز عدد بزرگی است و بدین سادگی نیست که با جابجایی برخی دریف ها، بتوان آن را پرداخت.
اما بانک توسعه تعاون با نگاهی مثبت اعلام کرد طرح بخشودگی جریمه تاخیر شش درصدی مرتبط با تسهیلات و وامهای اعطایی خرد تا سقف هفت میلیارد ریال در بانک توسعه تعاون به اجرا در میآید.
بانک توسعه تعاون به تشریح اهداف طرح بخشودگی پرداخت و افزود: با هدف مساعدت و حمایت از مشتریان بانک و با عنایت به شرایط خاص کشور و احتمال کاهش قدرت بازپرداخت اقساط تسهیلات خرد، طرح بخشودگی وجه التزام تاخیر تادیه دین مطالبات را به اجرا درمیآید.
نکته بسیار مهمی که در قالب این طرح صورت می گیرد، درک شرایط دارندگان کسب و کار و دریافت کنندگان تسهیلات است. اینکه شرایط به پایداری برسد و فعالان اقتصادی بتوانند بده بستان منطقی انجام دهند، حداقل یک ماه زمان می برد. به همین دلیل بانک توسعه تعاون اعلام کرد شش درصد وجه التزام تاخیر بدهی تسهیلات و وامهای اعطایی خرد تا سقف هفت میلیارد ریال از ابتدای خرداد (۱۴۰۴/۰۳/۰۱) تا پایان تیر (۱۴۰۴/۰۴/۳۱) شامل بخشودگی میشود.
در شرایطی که بانکها به سخت گیری متهم می شوند و بارها شاهد بوده ایم که تسهیلات گیرندگان از جریمه های ناشی از تاخیر گلایه می کنند، این تصمیم بانک توسعه تعاون مصداق روایت معروف از علی علیه السام است که فرمودند «ارحم ترحم» رحم کنید تا به شما رحم شود. از آنجا که مقدار تسهیلات بانک توسعه تعاون عدد بزرگی است و جریمه دیرکرد می توانست در بیلان بانک تاثیر خوبی داشته باشد، این تصمیم مدیران بانک توسعه تعاون، بهترین اقدام به نفع مشتریان بود که بی شک در نظر گرفته خواهد شد.