به گزارش پول نیوز ، اگرچه قوانین بانکی در ایران تابع احکام شرعی است، اما برخی قوانین همچون دریافت بهره بانکی از تسهیلات یا پرداخت سود به سپرده ها، مورد اشکال است و بسیاری از مردم حاضر نیستند در این خصوص فعالیت کنند. از سوی دیگر هر شخص حقیقی یا حقوقی چاره ای به غیر از همکاری با بانکها ندارد که از نظر شرعی برای این افراد چالش برانگیز می شود.
در نتیجه نظام بانکی حسابی تحت عنوان قرض الحسنه تعریف کرده تا افراد بتوانند بدون دریافت سود، نقدینگی خود را در بانک جابجا کنند. البته افرادی هم هستند که تمایل دارند سپرده هایشان در مسیر خیر به جریان بیفتد و کسانی که نیاز به دریافت تسهیلات بدون بهره دارند، بتوانند از نقدینگی آنها بهره بگیرند که این رویکرد در قالب حساب های قرض الحسنه امکان پذیر می شود.
بانک سینا یکی از معتبرترین بانک های کشور است که شرایط افتتاح حساب قرض الحسنه را فراهم کرده با این تفاوت که رویکرد ویژه و مزایای متفاوتی را در زمینه قرض الحسنه فراهم کرده است.
بر اساس آنچه بانک سینا تعریف کرده، حساب سپرده قرضالحسنه جاری، حسابی است که بانک بر اساس قرارداد بین مشتری و بانک سینا بهمنظور قبول سپرده قرضالحسنه جاری افتتاح میکند و برداشت یا انتقال از این حساب میتواند از طریق چک، دفترچه، کارتهای الکترونیکی یا سایر ابزارهای مجاز انجام پذیرد. به موجودی این حسابها سود تعلق نمیگیرد و مشتریان پس از مراجعه به یکی از شعب بانک سینا با ارائه مدارک و تکمیل فرمهای مخصوص میتوانند سپرده قرضالحسنه جاری افتتاح کنند.
بانک سینا در خصوص افتتاح حساب قرض الحسنه، حساسیت خاصی را قایل شده و تاکید دارد حساب سپرده قرضالحسنه جاری نیاز به دریافت استعلام از بانک مرکزی برای صاحب حساب و وکیل ایشان (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) برای نداشتن چک برگشتی دارد. همچنین مشتری نباید نزد بانک سینا تسهیلات سررسید گذشته و معوق داشته باشد. اما دلیل این همه حساسیت برای آن است که بانک سینا قابلیت ارائه دستهچک به مشتری در حساب قرض الحسنه را تعریف کرده و به همین دلیل تمامی مقررات مربوط به دستهچک بر این حساب را نافذ کرده است.
مزیت دیگری که بانک سینا برای برای حسابهای قرض الحسنه تعریف کرده، تعیین حساب پشتیبان است به نوعی که مشتری می تواند هنگام افتتاح حسابجاری، حسابی با عنوان حساب پشتیبان نیز افتتاح کند. حساب پشتیبان سپردهای است که در صورت نیاز کسری موجودی حساب مشتری را هنگام برداشت از آن جبران میکند. حساب پشتیبان میتواند از نوع حسابجاری، سپرده قرضالحسنه پسانداز یا سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت باشد. بنابر این حساب های قرض الحسنه می تواند پشتیبان حسابهای جاری باشد و اشخاصی که به هر دلیل تمایل ندارد نقدینگی شان در حسابهایی باشد که شامل سود می شود و از سوی دیگر نمی خواهند موجودی حسابهای جاری شان از یک اندازه بخصوصی بیشتر باشد، می توانند با قرار دادن حسابهای قرض الحسنه به عنوان پشتیبان، اهداف خود را دنبال کنند.
بیشتر بخوانید: بسته خبری بانک سینا در خردادماه 1404 ( + فیلم )
از آنجا که اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند حساب سپرده قرضالحسنه جاری افتتاح کنند، حداقل مبلغ برای افتتاح این حساب برای اشخاص حقیقی در صورت داشتن حساب پشتیبان مبلغ یک میلیون ریال و برای اشخاص حقوقی مبلغ پنج میلیون ریال است. افتتاح حساب بهصورت مشترک بیش از یک نفر صرفاً برای اشخاص حقیقی امکانپذیر است، مشروط بر اینکه صاحبان حساب در زمان افتتاح حساب به صورت کتبی نحوه برداشت، انسداد و قدرالسهم هر یک را تعیین کنند.
از آنجا که اتباع خارجی دارای پروانه اقامت معتبر و اشخاص حقوقی خارجی می توانند حساب قرض الحسنه جاری افتتاح کنند، باید به یکی از شعب بانک سینا مراجعه و نسبت به تکمیل و امضای فرمهای مربوطه اقدام کنند.
مزایایی که بانک سینا برای حساب های قرض الحسنه جاری تعریف کرده، گام بزرگی برای تبلیغ فرهنگ قرض الحسنه است و می تواند به فرهنگسازی قرض الحسنه منجر شود.