نفت ایران شتابان در مسیر چین

به گزارش پول نیوز ، کشور پهناور چین بار دیگر گوی سبقت را از دیگر مشتریان نفتی ایران ربود و در ماه جاری میلادی رکورد واردات این محصول را ارتقا داد.

بر اساس داده‌های شرکت‌های ردیابی نفتکش، در بحبوحه واردات کلی بالا در هفته‌های اخیر که تحت تأثیر قیمت‌های پایین‌تر نفت در ماه‌های آوریل و مه انجام شد، چین واردات نفت خام از ایران را در ماه میلادی جاری طور قابل توجهی افزایش داد.

طبق اطلاعات شرکت «ورتکسا»، واردات نفت چین از ایران، در فاصله اول تا ۲۰ ژوئن، به رکورد ۱.۸ میلیون بشکه در روز رسید. داده‌های موسسه «کپلر» نشان داد که واردات نفت از ایران به چین، از اول تا ۲۷ ژوئن، به طور متوسط ۱.۴۶ میلیون بشکه در روز بوده که حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز بیشتر از واردات تخمینی چین از ایران در ماه مه است.

صادرات بالاتر نفت ایران به چین، به دلیل بارگیری بالاتر نفت خام ایران در ماه مه و خرید بیشتر پالایشگاه‌های مستقل چینی که به اصطلاح «تی‌پات» نامیده می‌شوند و نفت خام ارزان‌تر ایران را برای پر کردن ذخایر در اوج تقاضای تابستان، خریداری کردند، روی داد.

صادرات روزانه نفت ایران در هفته اول تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی، ۴۴ درصد افزایش یافت و تحلیلگران انتظار دارند واردات نفت چین از ایران طی هفته‌های آینده در سطح بالایی باقی بماند.

بر اساس گزارش «اویل پرایس»، پس از اقدام تجاوزکارانه آمریکا در حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت: چین اکنون می‌تواند به خرید نفت از ایران ادامه دهد. امیدواریم که آنها مقدار زیادی نفت هم از آمریکا خریداری کنند. این پیام در حالی توسط رئیس جمهور آمریکا مطرح شد که وی پیشتر چندین بار تاکید کرده بود هر کشوری که از ایران نفت بخرد حق تجارت با آمریکا را نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: نفت ایران در جنگ تجاری غول‌ ها

از طرف دیگر گزارش‌های غیر رسمی اما قابل استناد نشان می دهد؛ در سال ۲۰۲۳ میلادی چین مقصد ۹۰ درصد نفت صادراتی ایران بود، بنابراین بعید به نظر می‌رسد این سهم تغییر چندانی تاکنون کرده باشد. ضمن این که میزان واردات نفت ایران توسط چین همواره روند سینوسی داشته و نمی‌توان میزان ثابتی را برای آن متصور بود. برای مثال در اسفند ماه سال گذشته میزان صادرات نفت کشورمان به چین به بیش از ۱.۵ میلیون بشکه در روز هم رسید که رسانه‌ها آن را یک رکورد ظرف چند سال اخیر مطرح کردند، اما آخرین آمار اعلام شده از سوی مراکز مدیریت کشتیرانی جهان نشان از آن دارد که در ماه می ۲۰۲۵ (اردیبهشت و خرداد سالجاری) این رقم به ۱.۱ میلیون بشکه در روز رسیده است.

البته گفته می‌شود این اعداد و داده‌ها کاملا قطعی نیستند؛ زیرا نفتکش‌های حامل نفت خام ایران از حرکات مختلفی برای پنهان‌کردن مبدأ و مسیر خود استفاده می‌کنند. شرکت کپلر اخیراً گزارش داده است؛ تعداد بیشتری از نفتکش‌های حامل نفت ایران به چین، اکنون دستگاه‌های ردیاب خود را خاموش می‌کنند تا ردیابی دشوارتر شده و مکان آنها پنهان بماند.

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

معدن مس سریدون
ماکو
آخرین اخبار