به گزارش پول نیوز ، تهاجم نظامی اسراییل به ایران، پرده از شرایط ویژه کشورمان برداشت. بسیاری کشورها از اروپایی تا آمریکایی و حتی جهان سوم، در این تهاجم استکباری کنار اسراییل ایستادند و با انواع تجهیزات نظامی، به حمایت از متجاوز پرداختند. بدتر آنکه بسیاری از کشورها این تجاوز مخالف قوانین بین المللی را تحریم نکردند و حتی سازمان های جهانی که همواره با کوچکترین بهانه، علیه کشورمان بیانیه می دادند، این بار هیچ قطعنامه یا بیانیه ای صادر نکردند، رویکردی که به صورت غیر مستقیم، مهر تاییدی بر تجاوز اسراییل زد.
متاسفانه شاهد همکاری و حمایت های آشکار و نهان بسیاری از کشورها از اسراییل متجاوز بودیم. البته کشورهای دیگری در این سو قرار گرفتند و به حمایت از ایران و مخالفت با تجاوز زشت اسراییل، موضع گیری های قاطعی کردند.
دشمنی های گسترده علیه ایران، این حساسیت را نشان می دهد که باید در برقراری ارتباط با کشورها و دیپلماسی خارجی بسیار گسترده عمل کنیم تا در چنین شرایطی که احتمال وقوع آنها در آینده دور از انتظار نیست، بتوانیم از حمایتهای کشورها به ویژه کشورهای همسایه برخوردار شویم.
برقراری ارتباط با دیگر کشورها و دیپلماسی خارجی بر عهده وزارت امور خارجه است، اما وزارت خارجه در این زمینه به ابزارهای دیگری نیاز دارد که مناطق آزاد از جمله مهمترین آنهاست. مناطق آزاد بدلیل اینکه از قوانین خاصی برخوردار هستند و تابع قوانین داخلی نیستند، بسیار بهتر می توانند عمل کنند. مناطق آزاد آنقدر قدرت مانور دارند که می توانند با کشورهای همسایه به رایزنی بپردازند و حتی به مرز بستن قراردادهای همکاری وارد شوند.
یکی از مهمترین مناطق آزاد کشور که با قدرت در عرصه دیپلماسی خارجی وارد شده، منطقه آزاد انزلی است. منطقه آزاد انزلی ارتباط خوبی با کشورهای اوراسیا برقرار کرده و جلسات بسیاری با سرمایه گذاران خارجی کشورهای همسایه برگزار کرده که دستاوردهای خوبی برجای گذاشته است.
برای آنکه منطقه آزاد انزلی بتواند در عرصه همکاری های اقتصادی درخشش لازم را داشته باشد، دیدارهایی با سفرای ایران در خارج داشته تا به همکاری متقابل دست یابند و برای رسیدن به موفقیت، از ظرفیت های سیاست خارجی بخوبی بهره بگیرند.
بیشتر بخوانید: منطقه آزاد انزلی بستر عرض اندام توانمندیهای اقتصادی گیلان
تحقق همکاری های خارجی به اندازه ای اهمیت دارد که بتازگی مجتبی دمیرچی لو سفیر ایران در جمهوری آذربایجان با مصطفی طاعتی مقدم رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی دیدار کرد و در خصوص راهکارهای توسعه روابط دو کشور با تکیه بر ظرفیت ها و مزیت های متنوع نخستین منطقه آزاد شمال کشور به تبادل نظر پرداختند.
این دیدار به اندازه ای اهمیت داشت و می توانست به شناسایی ظرفیت ها منجر شود که معاونان اقتصادی و بندری سازمان منطقه آزاد انزلی حضور داشتند. طرفین شرکت کننده در این دیدار در ارتباط با فرصت ها و زمینه های گسترش مناسبات اقتصادی، ترانزیتی و گردشگری دو کشور براساس امکانات زیرساختی، مزایا و معافیت های قانونی و برنامه های کاری سازمان منطقه آزاد انزلی گفتگو کردند.
بررسی افزایش همکاری ها در بستر دریای کاسپین، کریدور شمال-جنوب، صادرات کالاهای ایرانی به بازارهای جمهوری آذربایجان و حوزه جغرافیایی قفقاز، و ترانزیت محصولات این کشور به سمت کشورهای جنوبی خلیج فارس از دیگر محورهای مذاکره مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با سفیر ایران در کشور آذربایجان بود.