به گزارش پول نیوز ، برای آنکه کشور در مسیر آرامش قرار گیرد، باید چرخ های اقتصاد روان بچرخد که برای تحقق این مهم باید تمامی شرایط به صورت جامع و کامل محقق شود. در این صورت نه تنها اقتصاد در مسیر خود قرار می گیرد، بلکه به شکوفایی می رسد. اما شرایط مناسب اقتصادی زمانی محقق می شود که کشور در شرایط معمول قرار گرفته باشد.
بی شک شرایط اقتصادی در کشور ما با دیگر کشورهای جهان متفاوت است. سالهاست به اشکال گوناگون مورد تهدید قرار می گیریم. از ترور تا جنگ و از تخریب تا تحریم، تمامی بخشهای اقتصاد به ویژه اقتصاد را تحت تاثیر خود قرار داده و می دهد. هر گاه در یک مسیر وارد می شویم و با قدرت و دقت پیش می رویم، با بحران سازی های تحمیلی، شرایط را شکننده و غیر قابل تحمل می کنند که تازه ترین آنها جنگ تحمیلی اسراییل به ایران است.
با این اوصاف، هرگز ایران دست از تلاش برنداشته و همواره در مسیر پیشرفت قرار گرفته، رویکردی که ریشه در اعتماد به نفس، خودباوری، مدیرانی کارآمد و کارکنانی متعهد و مسوول داشته است.
در شرایطی که اقتصاد تک محصولی سالها به عنوان پاشنه آشیل مطرح بود و صادرات نفت همچنان سیبل تحریم هاست، با چرخشی دقیق، به سوی دیگر ظرفیت های اقتصادی تغییر مسیر دادیم و رهبر انقلاب بر فعال کردن ظرفیت معادن به عنوان فرصتی دیگر تاکید کردند. نتیجه این سیاستگذاری، توجه ویژه به ظرفیت معادن مس کشور بود. به سوی معادن مس رفتیم و با اکتشافاتی که به عمل آوردیم، متوجه شدیم که جایگاه مناسبی در صنعت مس جهان داریم و کار بجایی رسید که اکنون رتبه پنجم ذخایر مس جهان را داریم.
اما درجا نزدیم و همچنان به سوی پیشرفت گام برمی داریم، پیشرفتی که نیازمند توسعه دادن کارهاست. خوشبختانه مدیریت شرکت ملی صنایع مس ایران اعتقاد جامعی به توسعه و پیشرفت دارد و این رویکرد را در بین کارکنان سیاستگذاری و بر توجه ویژه به آن تاکید می کند.
یکی از مهمترین نکاتی که در شرکت ملی صنایع مس ایران شاهد هستیم، بازدیدها و برگزاری نشست های تخصصی است. در این بازدیدها نقاط ضعف با دقت شناسایی و نسبت به رفع آنها سیاستگذاری می شود. بتازگی نشست بررسی وضعیت تولید در مجتمع مس سونگون برگزار شد که سیدمصطفی فیض، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران به اجرای پروژههای گسترده توسعهای در این شرکت اشاره کرد و گفت: امروز شرکت ملی صنایع مس ایران در وضعیت ویژهای قرار دارد و ضروری است تمامی ارکان سازمان این شرایط را بهدرستی درک کنند و با آن همراه شوند.
نکته بسیار مهمی که فیض بر آن تاکید کرد، شناخت بنگاهداری، رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت بود. وی با تاکید بر اینکه حوزه بنگاهداری در شرایط کنونی کشور، اقتضائات خاصی دارد گفت: مدیران باید با درک دقیق آن اقتضائات، در مسیر تحقق اهداف کلان شرکت گام بردارند.
مهمترین بحثی که فیض به آن ورود کرد، انتقاد از تفکر ایستایی و انتظار بود. متاسفانه بسیاری از مدیران فقط به نامه نگاری و درخواست مطالبات روی می آورند و بدنبال تحول و نوآوری نیستند، اما فیض از مدیران میانی خواست فعال و خلاق باشند و گفت: انتظار برای فراهم شدن کامل شرایط مطلوب، ممکن است به تحقق بهموقع اهداف لطمه بزند؛ ازاینرو ضروری است مدیران با انطباقپذیری نسبت به شرایط اقتصادی، سیاسی و وضعیت منابع انسانی، برنامههای شرکت را پیش ببرند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران بر ضرورت تطبیق ساختارها و برنامهها با شرایط روز کشور تأکید کرد و گفت: لازم است رویکردها، شیوههای اجرایی و ساماندهی نیروی انسانی با توجه به واقعیتهای محیطی بازنگری شود تا مجموعه شرکت بتواند مسیر توسعه را با هماهنگی کامل طی کند.
این سیاستگذاری ها به رونق منجر می شود و تاثیرات شگرفی بر پیشرفت صنعت مس می گذارد. به همین دلیل انتظار می رود تحولات چشمگیری در عرصه مس محقق شود.