زرندی از ایجاد صنایع پایین دستی و تولید محصولات با ارزش افزوده بالا خبر داد

فولاد مباركه در آستانه تحولاتی شگرف

به گزارش پول نیوز ، هنگامی که رهبر انقلاب سالها را با محوریت تولید نامگذاری کرده اند، تولیدی را در نظر داشتند که نیازهای کشور را تامین کند و به وابستگی پایان دهد. اکنون نیز که سال 1404 با عنوان«سرمایه گذاری برای تولید» نامگذاری شده، منظور تولیداتی است که دست آمریکا را در تهدید ببندد و در جریان مذاکرات از موضع قدرت پیش برویم.

اما نیازهای کشور به اندازه ای گسترده است که نمی توان روی یک بخش تمرکز کرد و بقیه بخشها را نادیده گرفت. البته می توان تولید را اولویت کرد و بخشهای مهمتر را در اولویت توجه قرار داد. بی شک صنعت فولاد از مهمترین صنایع کشور است، زیرا در حالی که خودش تولید، اشتغالزایی و گردش مالی قابل توجهی دارد، مواد اولیه صنایع دیگر را تغذیه می کند.

اگرچه کشور ما در فولادسازی دست بالا را دارد و در بین 10 کشور برتر فولادسازی است، اما لازم است جایگاه هر کدام از فولادسازی ها در رسیدن به این جایگاه مورد توجه جدی قرار گیرد. با توجه به اینکه تنوع محصول، کیفیت، کمیت، گردش مالی، عملکرد، میزان تولید، فروش، صادرات و… نقش تعیین کننده ای در رتبه بندی صنایع دارد، فولاد مبارکه در بین تولیدکنندگان یک سروگردان بالاتر است. فولاد مبارکه سالها نماد مثال زدنی تولید و فروش بود، وضعیتی که تغییر مدیریت را سوال برانگیز نشان می داد. اما تحولاتی که با آمدن سعید زرندی صورت گرفت، نشان داد که تغییر مدیریت تا چه اندازه می تواند تحول آفرین و مثبت باشد.

برای اثبات اهمیت تغییر مدیریتی، سخنان سعید زرندی مدیر عامل گروه فولاد مبارکه در نشست با اعضای هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان می تواند ملاک باشد.

وی با یادآوری اینکه در سال‌های اخیر تمرکز اصلی فولاد مبارکه بر توسعه صنایع بالادستی زنجیره فولاد مانند گندله‌سازی، تولید کنسانتره و آهن اسفنجی بوده گفت: در حوزه پایین‌دست و فولادسازی، به‌ویژه پس از چالش‌های پروژه نورد گرم ۲ مسیر توسعه‌ای کمتر دنبال شده، روندی که باید تغییر کند.

مدیر عامل گروه فولاد مبارکه با تاکید بر اینکه تولید محصولات جدید فولادی با ارزش افزوده بالا و افزایش حضور فعال‌تر در بازارهای جهانی اولویت‌های این گروه صنعتی است گفت: تا شهریورماه ۱۴۰۴ پروژه تولید ورق الکتریکی در فولاد مبارکه اجرایی می‌شود.

همچنین بخوانید  تحقق علم و عمل با سرمایه فولاد مبارکه

وی با اعلام اینکه ۱۲ پروژه اولویت‌دار با هدف افزایش توان رقابتی، توسعه محصولات جدید با ارزش افزوده بالا و پایداری زنجیره تأمین در گروه فولاد مبارکه طراحی شده و در حال اجراست گفت: استراتژی سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه بر دو محور اصلی توسعه بالادستی در حوزه معدن و توسعه پایین‌دستی در حوزه محصولات جدید، مانند ورق‌های سرد و خاص تدوین شده است.

زرندی از تأمین سنگ آهن به عنوان یکی از دغدغه‌های اصلی فولاد مبارکه خبر داد و گفت: پایداری زنجیره تأمین لزوماً به معنای مالکیت کامل نیست، بلکه امکان بهره‌مندی از مدل‌های مشارکتی با بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری در خارج از مرزهای ایران، برای تضمین پایداری زنجیره وجود دارد.

وی با تأکید بر اهمیت بومی‌سازی و حمایت از تولیدکنندگان داخلی به‌ویژه در استان اصفهان گفت: به معاونت خرید ماموریت داده شده مدل‌هایی برای اولویت‌دهی به تأمین‌کنندگان استانی طراحی کند و اگر بتوان نیازهای فولاد مبارکه را از کارگاه‌های نزدیک تأمین کرد، علاوه بر کاهش هزینه‌های لجستیکی شرکت، اقتصاد منطقه و استان نیز تقویت می‌شود.

مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به اینکه ۸۵ درصد تولید فولاد مبارکه به بازار داخلی اختصاص دارد گفت: تمرکز بر بازار داخلی سبب شده تا جایگاه منطقه‌ای فولاد مبارکه در صادرات تضعیف شود.

اظهارات زرندی نشان می دهد فولاد مبارکه آبستن تحولات بزرگی است. از یک سو قرار است فولاد مبارکه معادن سنگ آهن را در خارج از کشور خریداری، سنگ آهن را استخراج و به کشور وارد کند تا دیگر نیازی به معادن سنگ آهن داخل نداشته باشد، معادنی که خودشان فولادسازی زده و در دادن سنگ آهن کرشمه می آیند.

نکته مهم دیگری که زرندی به آن پرداخت، تکمیل زنجیره ارزش افزوده است و فولاد مبارکه بنا دارد صنایع پایین دستی ایجاد کند و چرخه را کامل تر کند.

بحث دیگر ایجاد کلونی تولید است. زرندی با بررسی هزینه های حمل و نقل به این نتیجه رسیده که بخش قابل توجهی از سود شرکت صرف پرداخت کرایه می شود، به همین دلیل بنا را بر همکاری با کارگاههای نزدیک قرار داده تا دیگر نیازی به خرید از  شهرهای دیگر و صرف هزینه های سنگین نداشته باشد و از سوی دیگر، خیر فولاد مبارکه به اصفهانی ها برسد..

اما آنچه در این تحولات بچشم می خورد، سرمایه گذاری های کلانی است که در عرصه تولید بویژه صنایع پایین دستی رقم می خورد. در حالی که صنایع پایین دستی، صنایع زیاد بزرگی نیستند، اما تاثیرات شگرفی در اشتغالزایی و رونق تولید دارند.

بحث دیگری که زرندی بخوبی اشاره کرد، فراموش کردن صادرات، ظرفیت و جایگاه فولاد ایران در جهان است. اینکه بتوان فولادهای ساخت فولاد مبارکه را به جهان صادر کرد، از یک سو ارزی آوری قابل توجهی دارد و از سوی دیگر دهن کجی به تحریم هایی است که طراحانش بدنبال فلج کردن اقتصاد ایران بوده و هستند. نتیجه آنکه فولاد مبارکه بدنبال تحولی بزرگ در شرکت و عرض اندام در سطح کشوری و جهانی است، تفکری که امیدواریم به نفع صنعت فولاد و بهبود شرایط ایران محقق شود.

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

Untitled
5813346
آخرین اخبار