به گزارش پول نیوز ، به گزارش خبرنگار مهر، سردار اسماعیل احمدی مقدم چهارشنبه شب در حاشیه همایش معاونان و دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کشور در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که ریاست جمهوری بیان شفاف کاربرد و علت اصلی نصب دوربین در معابر را از سوی نیروی انتظامی خواستار شده است افزود: کنترل اماکن عمومی با نصب دوربین از سوی نیروی انتظامی تنها برای جلوگیری از وقوع جرایم و مستندسازی پلیس از صحنه های جرم است.
فرمانده نیروی انتظامی کشور گفت: نامه رئیس جمهوری درباره دوربینها یک هفته قبل از زمانی که من جواب آن را دادم به دست ما رسیده بود بعد دیدیم در رسانه ها منتشر شد و به دلیل اینکه موجب ایجاد نگرانیهایی در مردم شده بود پاسخ نیروی انتظامی به نامه ایشان هم به صورت رسانه ای منتشر شد.
وی اضافه کرد: تروریسم در خاورمیانه در اوج آن است، اگر ما آمادگی کنترل و مقابله با آن را نداشته باشیم ممکن است دامنه اش به اینجا نیز کشیده شود. ما با کنترل مناسب توانستیم در چنین شرایطی ایران را به عنوان جزیره امن در یک محیط بی ثبات تضمین کنیم و این نتیجه آمادگی ماست.
وی ادامه داد: اگر به کشورهای غربی مراجعه کنیم می بینیم که تمامی معابر شهر توسط دوربینها کنترل و افراد در هر بار تردد در خیابانها کنترل می شوند و به تبع آن پرونده ای برایشان به وجود می آید، برخی از آنها از همین طریق کارهای اطلاعاتی هم می کنند و زندگی افراد را رصد می کنند که این کار با هدف ما برای ثبت و مستندسازی جرایم کاملاً متفاوت است و مورد نظر ما نیست.
برنامه نیروی انتظامی در زمینه نصب دوربین در معابر با این امر متفاوت است، زیرا منظور و هدف از نصب دروبین تنها کنترل معابر برای جلوگیری از وقوع جرایم و مستندسازی آنها برای برخورد با جرایم و مجرمان است.
احمدی مقدم اظهار داشت: کنترل معابر همین الان هم از طریق پلیس راهنمایی و رانندگی انجام می شود. بسیاری از مجرمان از جمله فروشندگان مواد مخدر در زمان دستگیری از سوی پلیس مدعی ارتکاب نشدن جرم می شوند، آنگونه که برای مثال می گویند این مواد برای مصرف شخصی آنهاست و از آنجا که طبق قانون معتاد یک بیمار محسوب می شود اعمال برخورد با آنها زیر سوال می رود اما اکنون با نصب این دوربینها تمامی اعمال این افراد کنترل می شود و با مستندسازی از صحنه های جرم پلیس در برخورد با این افراد قدرت عمل بیشتری پیدا می کند.
الان آیفونهای خانه های مردم هم دوربین دارد و این برای راحتی کار است که پله ها را پایین نیایند تا ببینند چه کسی پشت در است. این کار نباید با کنترل زندگی شهروندان اشتباه شود و با آن متفاوت است.
فرمانده نیروی انتظامی با تاکید براینکه نصب دوربین برای کنترل شهروندان نیست تصریح کرد: الان آیفونهای خانه های مردم هم دوربین دارد و این برای راحتی کار است که پله ها را پایین نیایند تا ببینند چه کسی پشت در است.
این کار نباید با کنترل زندگی شهروندان اشتباه شود و با آن متفاوت است، اینکه یک پلیس هم در مقر خود بتواند چهار طرف ایستگاه را کنترل کند با موضوع کنترل شهروندان یکی نیست و نگرانی رئیس جمهور نیز این بود که این امر در اذهان عمومی به منزله کنترل کردار و رفتار مردم جلوه داده نشود که البته در حقیقت امر اینگونه نیست.
اسماعیل احمدی مقدم با اعلام اینکه تصاویر ضبط شده در این دوربینها تنها 24 ساعت حفظ و سپس به صورت خودکار برای ضبط تصاویر جدید پاک می شود، افزود: لذا در صورت لازم نیز اگر پلیس به موضوعی برخورد کند، تصاویر مربوط به آن به مراجع قضایی انتقال داده می شود که این کار موجب تسهیل در عملکرد پلیس خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری مهر دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین از راه اندازی سامانه هوشمند درمان معتادان برای صدور کارت هوشمند درمان معتادان در سال آینده نیز خبرداد و گفت: هدف از برگزاری این همایش ارزیابی عملکرد نیمه اول سال شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان های کشور است.
احمدی مقدم افزود: بر اساس این ارزیابی، جمع بندی کاملی از عملکرد این شوراها در آستانه ورود به سال 88 بدست می آید تا بر اساس آن، برنامه شوراهای مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور هرچه هدفمندتر دنبال شود.
وی با اشاره به برنامه های تدوین شده در حوزه مبارزه با مواد مخدر در چشم انداز برنامه پنجم توسعه، گفت: در راستای تحقق این چشم انداز تا پنج سال آینده، 20 درصد از جمعیت معتادان کشور کاهش می یابد.
احمدی مقدم همچنین در پاسخ به آخرین وضعیت پایلوت شربت تریاک، ورود به این حوزه و تدوین پروتکل درمانی جامع در این زمینه برای معتادان را مرتبط با حوزه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ذکر کرد و گفت: این موارد توسط وزارتخانه مذکور پیگیری خواهد شد.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره خبر ورود مواد اعتیاد آور جدید گفت : من این خبر را شنیدم و حساس شدم، به پلیس مبارزه با مواد مخدر دستور دادیم موضوع را پیگیری کنند اما تا حالا هیچ موردی از این مواد کشف نشده است، ممکن است البته ممکن است هنوز شیوع پیدا نکرده باشد یا اینکه مواد فروشان با توجه به آگاهی مردم از مضرات مواد دیگر با هدف فریبکاری، مواد قدیمی را با نام جدید می فروشند تا مصرف کنندگان تصور کنند این مواد ضرر کمتری دارند و بخرند.
احمدی مقدم افزود: ورود مواد جدید یا مواد با نام جدید نشانه موفقیت ستاد مبارزه با مواد مخدر در آگاه کردن مردم و جامعه نسبت به مواد مخدر قدیمی است که با اجرای سیاست پیشگیری دنبال می شود، پیشگیری از اعتیاد و آگاه سازی مردم همچنان اولویت اول ستاد مبارزه با مواد مخدر است، زیرا با توجه به افزایش تولید مواد در افغانستان هر چقدر نیز که با عرضه مبارزه کنیم و کشفیات داشته باشیم فقط بخشی از مواد را می توانیم کشف کنیم و همواره بخش قابل توجهی از مواد وارد کشور می شود.
وی ضمن توصیف ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان یک ستاد مرکزی بین دستگاهی، به راه اندازی سامانه هوشمند درمان معتادان نیز اشاره و عنوان کرد: با راه اندازی این سامانه، درمان معتادان و روش های مختلف موجود در این زمینه ساماندهی خواهد شد.
فرمانده نیروی انتظامی کشور همچنین در رابطه با معضل قاچاق سوخت در کشور گفت: روزانه میلیون ها لیتر سوخت از کشور قاچاق می شود و به همین خاطر نمی توانیم ادعا کنیم که مرزهای ما آنچنان محکم است که هیچ عبوری انجام نمی شود اما گام اول برای مقابله با این پدیده کنترل و انسداد مرز است که امسال سرعت گرفته است و سال آینده در استان سیستان و بلوچستان انسداد مرز میرجاوه تا سروان تکمیل می شود.
احمدی مقدم گفت: برنامه انسداد مرزها باید تا پایان برنامه توسعه چهارم و بعد از آن در برنامه توسعه پنجم ادامه یابد و اعتبارات آن تامین شود تا از لحاظ مراقبت فیزیکی وضع مطلوبتری پیدا کنیم اما همه ماجرا با کنترل های انتظامی و فیزیکی نیست بلکه سیاست های اقتصادی باید به گونه ای تنظیم شود که قاچاق کالاها صرفه اقتصادی نداشته باشد.