امضای تفاهم‌نامه برای احداث كارخانه‌ تولیدی رقم می زند

تولید انواع لاستیك‌ و دوده صنعتی با سرمایه بانك صنعت و معدن

به گزارش پول نیوز ، بر اساس آمارهای اعلامی، مردم ایران با چالش جدی اسراف رو به رو هستند. با نگاهی به وضعیت کشور، متوجه می شویم که هیچ نظمی در مصرف وجود ندارد. بالاترین میزان مصرف برق، گاز، آب و انرژی را داریم که ریشه تمامی آنها در ضعف فرهنگی است.

یکی از مهمترین زیاده روی ها در مصرف بنزین است که رکورد مصرف روزانه 152 میلیون لیتر را برجای گذاشته ایم. واقعیت این است که فرهنگ استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی وجود ندارد که البته حمل و نقل عمومی نامناسب یکی از مهمترین دلایل آنهاست. راه بندان های طولانی ناشی از بکارگیری خودرو شخصی، تبعات سنگینی همچون آلودگی هوا، تصادفات و استهلاک بالا را رقم می زند.

خیابانهای پر چاله و سرعت گیرهای غیر استاندارد که ضربه های سنگینی به اتاق، جلوبندی و لاستیک خودرو وارد می کند، از جدی ترین عوامل بحران ساز خودروهاست که اگر آسفالت های غیر استاندارد را نیز کنار این عوامل بگذاریم، به دلیل استهلاک بالای لاستیک های خودرو پی می بریم.

واقعیت تاسف بار این است که مردم هیچ ملاحظه ای در مدیریت استفاده از خودرو ندارند و به بدترین شکل ممکن از خودرو استفاده می کنند که مصرف لاستیک یکی از این گزینه هاست. اگرچه کارخانه های لاستیک سازی بسیاری در کشور فعال هستند، اما همچنان با چالش جدی واردات لاستیک دست به گریبان هستیم.

رواج تایر‌های تیوبلس باعث شده واردات تایر در سه تا چهار سال اخیر به ویژه سال گذشته شکل خیره کننده ای پیدا کند به نوعی که در 6 ماهه نخست سال 1403‏ یک میلیون و 870 هزار حلقه تایر سواری، 664 هزار حلقه تایر باری – اتوبوسی رادیال و 213 هزار حلقه انواع دیگر تایر به ارزش حدود 466 میلیون دلار وارد کشور شده است. مجموع واردات انواع مختلف تایر در شش ماهه نخست سال گذشته، حدود 6 میلیون حلقه با وزن 133 هزار و 357 تن بوده که به لحاظ وزنی حدود 86 درصد و به لحاظ ارزش 81 درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.

در حالی 466 میلیون دلار برای این حجم واردات در شش ماهه نخست سال گذشته ارز تامین شده که برای صنعت تایر کشور، فقط 63 میلیون دلار در مدت یاد شده ارز تامین و پرداخت شده است.

همچنین بخوانید  فرش قرمز بانک صنعت و معدن پیش پای تولید و صادرات

برای درک اهمیت تولید در داخل، کافی است بدانیم برای تولید هر یک کیلو تایر به صورت میانگین کمتر از یک دلار ارز نیاز است در حالیکه برای واردات تایر هر کیلو باید تا 3.7 دلار ارز پرداخت شود. این میزان ارزبری، بیانگر مزیت نسبی بسیار بالای ارزی تولید تایر در کشور است که متاسفانه به این مساله کمتر توجه می‌شود. در حال حاضر 70 تا 72 درصد مواد اولیه مصرفی این صنعت از صنایع مختلف داخلی و 28 تا 30 درصد هم از طریق واردات تامین می‌شود.

با نگاهی به آشفته بازار تایر، متوجه می شویم که تایرهای وارداتی تا چه اندازه در شرایط تحریم، اقتصاد را با بحران رو به رو کرده است. در حالی که امکان انتقال ارز وجود ندارد و برای معاملات ارزی ناچار هستیم درصدهای هنگفتی به صرافی ها بپردازیم، راه اندازی کارخانه های تولید تایر بسیار بهتر از واردات است.

از سوی دیگر رهبر انقلاب سال نو را با عنوان سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری کردند تا بتوانیم بحران واردات و ارزبری را مدیریت کنیم. اکنون سوال اینجاست که چگونه سرمایه گذاری برای تولید محقق شود.

از آنجا که تفکر دلالی در کشور رشد سرسام آوری داشته، جذب سرمایه برای تولید بسیار سخت است، اما بانک تخصصی صنعت و معدن به یاری این مشکل آمده و نقدینگی ها را به سوی تولید هدایت می کند که در جدیدترین اقدام، شاهد امضای تفاهم‌نامه احداث کارخانه‌ تولید لاستیک‌های رادیال سنگین و سبک و دوده صنعتی با هدف تقویت زیرساخت های صنعتی و جذب سرمایه‌گذاری در استان کرمانشاه بودیم، تفاهم نامه ای که فاز جدیدی از همکاری‌ها برای توسعه این استان با حمایت بانک صنعت و معدن را رقم زد.

سفر رییس جمهور به استان کرمانشان و دیدار با فعالان اقتصادی استان دستاوردهای خوبی داشت به نوعی که تفاهم نامه احداث کارخانه‌ برای تولید لاستیک‌های رادیال سنگین و سبک و دوده صنعتی به عنوان نخستین تفاهم نامه کلیدی این استان امضا شد.

این تفاهم نامه با حمایت بانک صنعت و معدن و مشارکت شرکت پتروباسکار کلهر و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، با حضور محمود شایان مدیرعامل بانک صنعت و معدن و منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه به امضا رسید.

امضای این تفاهم‌نامه‌ که یکی از سه تفاهم نامه مهم استان کرمانشاه در سفر رییس جمهور به این استان بود، گامی موثر برای ارتقای ظرفیت‌های صنعتی استان کرمانشاه و جذب سرمایه‌های بخش خصوصی و دولتی به شمار می‌رود که انتظار می‌رود تحولات مثبتی در زمینه اشتغال و توسعه اقتصادی استان و کشور ایجاد کند.

ظرفیت تولید لاستیک‌های رادیال سنگین و سبک این کارخانه به ترتیب ۶۰ هزار و ۲۰ هزار تن در سال خواهد بود که بر اساس توافقات و مفاد مندرج در این تفاهم‌نامه‌، مقرر شده روند پیشرفت و اجرای این پروژه‌ به صورت مستمر و با شفافیت کامل در جلسات شورای برنامه‌ریزی استان کرمانشاه پیگیری و گزارش پیشرفت فیزیکی و اجرایی آن‌ هر شش ماه یک‌بار ارائه شود تا از تحقق اهداف تعیین شده اطمینان حاصل شود.

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

 تعاون1
-جنوبی-مقصدی-جذاب-برای-سرمایه-گذاران-صنعت-نفت
آخرین اخبار