به گزارش پول نیوز، به گزارش خبرگزاري فارس ، ايمان مرادي چهارشنبه شب در سمينار تازه هاي نانوتكنولوژي در عرصه توليد و تجارت بين الملل با اشاره به اينكه ايرانيان نخستين كاشفان و استفاده كننده گان از فناوري نانو در 2530 سال پيش بوده اند، افزود: در زمان داريوش اول، ايرانيان سكه اي به نام زر سرخ را براي تجارت ميان كشور ها طراحي و ساختند كه 95 درصد آن طلا و پنج درصد آن را نقره تشكيل مي داد كه هنوز همچنين سكه اي پس از آن در طول تاريخ ساخته نشده است.
وي اظهار داشت: با بررسي اين سكه و تحقيق راجع به اينكه چرا به آن زر سرخ مي گفته اند دريافتم كه اين سكه تنها در صورتي مي تواند جلوه نور قرمز داشته باشد كه در آن از نانوپارتيكل هاي طلا استفاده شده باشد كه در اين صورت ايرانيان باستان نخستين گروهي بوده اند كه از فناوري نانو استفاده كرده اند.
مرادي با تاكيد بر اينكه تا پيش از اين كشف، قديمي ترين استفاده از فناوري نانو در طول تاريخ مربوط به 400 سال پس از ميلاد حضرت مسيح (ع) بوده است، اظهار داشت: وجود يك كاپ در موزه اي در لندن كه با تغيير جهت منبع نور و تابش نور به آن از بغل و بالا، تغيير رنگ مي دهد و دانشمندان گمان مي كردند كه اين قديمي ترين شيئي است كه در آن از فناوري نانو استفاده شده است.
وي خاطرنشان كرد: با كشف و مطالعه روي زر سرخ، نيشابوري ها تنها گروهي در دنيا مي شوند كه 2530 سال پيش از فناوري نانو استفاده كرده اند.
مرادي با تاكيد بر اينكه نيشابوري ها چگونه در 2530 سال توانسته اند از نانوپارتيكل طلا استفاده كنند، تصريح كرد: سه روش براي توليد نانوپارتيكل وجود دارد كه شامل PVD، CVD و روش هاي بيولوژيك براي ساخت سيليكا هستند، اما براي ساخت سكه نمي شود از اين روش ها استفاده كرد.
وي اظهار داشت: در خصوص زر سرخ هنوز هيچ مطلبي وجود ندارد كه بگويد نيشابوري ها چگونه آن زمان به اين نانوپارتيكل ها دست پيدا كرده اند و اينقدر تغيير در اين سكه ها استادانه بوده كه همان طلاي 95 درصد در آنان استفاده مي شده است.
مدير مركز مشاوره و توسعه نانوتكنولوژي ايتاليا با اشاره تعريف فناوري نانو افزود: نانوتكنولوژي را دستكاري اتمي ذرات مي نامند كه علم مقياس نانوتكنولوژي به ذراتي مربوط مي شود كه زير 100 نانومتر هستند و بيشتر از آنرا ديگر در حد نانوتكنولوژي نمي دانند.
وي اظهار داشت: اين مقياس در حاليست كه هر تار موي انسان 100000 نانومتر، گلبول قرمز 6000 نانومتر و DNA حدود سه نانومتر قطر دارد كه براي تصويربرداري ميكروسكوپي از يك نانومتر 100 ساعت فرصت لازم است.
مرادي با اشاره به لزوم استفاده از نانوتكنولوژي در زندگي پيشرفته بشري اظهار داشت: نانوتكنولوژي تمامي علوم پايه را در كنار هم قرار مي دهد و از اين فناوري براي تهيه محصولات كوچك تر، سريع تر، و تاثيرگذارتر و دستيابي به خصوصيت هاي مهم و نادر فيزيكي كه تاكنون تجربه نشده است، استفاده مي شود.
وي با اشاره به اينكه نانوالكترونيك ها از اهميت بالايي برخوردار هستند، تصريح كرد: نانو هاي خود سامان مانند حركت تيله هايي كه روي زمين مي ريزند هستند و اين نانو ها به صورت منظم و هوشمند مانند ذرات پروتئين كه به عنوان يك الگو Self Assembly به كار مي روند، هستند.
مرادي افزود: اين سيستم ها مي توانند هوشمندانه محل خراب شده و معيوب را پيدا و حتي خودشان را تعمير و بازيابي كنند.
مدير مركز مشاوره و توسعه نانوتكنولوژي ايتاليا خاطر نشان كرد: از اين خصوصيت مي توان در لوله هاي نفت استفاده كرد.
وي با تاكيد بر اينكه كشور هاي پيشرفته از نانوتكنولوژي در صنايع و تجهيزات نظامي نيز استفاده مي كنند، اظهار داشت: اين كشور ها در سال هاي اخير روي پروژه لباس نامريي كننده نظامي كار كرده اند كه اين نظريه در آزمايشگاه، آزمايش شده و جواب داده است و مي توان پيش بيني كرد اين يونيفرم نظامي نامريي كننده تا سال 2025 آماده شود.
مرادي افزود: در صنايع موشكي نيز اين كشور ها موشكي را طراحي كرده اند كه دو برابر از فولاد سخت تر و سه برابر از آلومينيم سبك تر است.
وي به وجود نوعي NANOCHIP اشاره كرد و اظهار داشت: NANOCHIP يك چيپ براي سرم انسان است كه قادر است در پنج دقيقه، 700 تست مختلف روي خون انسان انجام دهد كه اين كار مي تواند براي تست بيماري هاي مهم مورد استفاده قرار بگيرد.
مدير مركز مشاوره و توسعه نانوتكنولوژي ايتاليا افزود: تفاوت عمده اي كه اين متد آزمايش با ديگر متد ها دارد تشخيص بيماري ها به صورت الكترونيكي است.