به گزارش پول نیوز ، با گذشت هفته های ابتدایی سال و شروع کامل بازارهای مالی همراه سردبیر پریسا پویازاده (سرداری) هستیم با اولین سخن سردبیر در سال هزار و چهارصد وچهار؛
سوالی که این روزها ذهن تمامی فعالین اقتصادی و بازار سرمایه را به خود مشغول نموده است، مذاکرات غیر مستقیم و تحولات بازار سرمایه چگونه رقم خواهد خورد و چه اثراتی بر بازار بورس خواهد گذاشت ؟
بازار سرمایه در شرایطی کار خود را این هفته آغاز کرد که فضای کلی ان تحت تاثیر متغیرهای خارجی و افزایش سطح نااطمینانی قرار داشت ،تشدید تنش های اقتصادی در سطح بین المللی به ویژه جنگ تعرفه ای بین آمریکا و چین به شکل محسوسی تمام بازارهای جهانی را تحت تاثیر قرار داده و شاهد ریزش های شدیدی در این بازارها بودیم. اعمال این تعرفه ها از سوی آمریکا علیه واردات از کشورهای مختلف به ویژه چین موجب بر هم خوردن تعادل در تجارت بین المللی شد.
واکنش متقابل چین با اعمال تعرفه های سی و چهار درصدی بر کالاهای آمریکایی تنش ها را وارد مرحله جدی تری کرد. نتیجه این روند ریزش سنگین بورس های جهانی و کاهش محسوس قیمت های کامودیتی من جمله: نفت ،مس و آلومینیوم بود در این میان بازار سرمایه ایران هم به دلیل پیوند غیر مستقیم با تحولات اقتصاد جهانی در اوایل هفته با واکنش های منفی همراه و در واقع ترس از افزایش ریسک سیستماتیک باعث شد که سهامداران برای چند روز پیاپی از خرید سهم دست کشید و شاخص کل وارد مسیر اصلاحی شد.
شاخص کل در سه روز اول هفته با بیش از دو درصد ریزش به کار خود پایان داد. اما در روز سه شنبه ترامپ به صورت غیر منتظره ای از آغاز مذاکرات در سطوح عالی با ایران داد، این خبر که توسط مقامات ایرانی نیز تایید شد به خصوص اعلام برگزاری گفتگوهای غیرمستقیم میان دو کشور در عمان موجب شد فضای روانی بازار به طرز محسوسی تغییر کند. بازار سهام به عنوان یکی از حساس ترین بخش های اقتصادی به اخبار سیاسی به این تحول دیپلماتیک واکنش نشان داد. سرمایه گذاران حقیقی که در روزهای قبل عمدتا در لاک دفاعی قرار داشتن با دریافت این خبر با قدرت بیشتری وارد بازار شدند، آمارها نشان می دهد که بالغ بر دو هزار و چهارصد میلیارد تومان نقدینگی تازه در این روز به جریان معاملات سهام و صندوق های سهامی وارد شد .اما در طرف مقابل دارایی هایی مانند دلار ،طلا و سکه که معمولا در دوران نااطمینانی مورد توجه قرار می گیرند به دلیل کاهش انتظارات تورمی و ریسک سیاسی با افت شدید قیمت مواجه شدند به طوری که دلار از صد و پنج هزار تومن تا نود و هشت هزار تومن اصلاح کرد، همچنین صندوق های طلا با بازدهی منفی ده درصد صف فروش شدند و رکورد خروج پول از صندوق های طلا رخ داد و بیش از یک همت از صندوق های طلا خارج شد.
اما در روز چهارشنبه و در ابتدای بازار شاهد بازار پر تقاضا و سرتاسر مثبت بودیم اما رفته رفته از این هیجانات کاسته شد و شاهد افزایش عرضه و متعادل شدن صفوف خرید بودیم، که این نشان از ان دارد که معامله گران منتظر نتایج مذاکرات هستند به طور کلی نوسانات شاخص کل در این هفته تقریبا مثبت یک درصد دلار منفی سه و نیم درصد طلا منفی نه درصد و سکه بهار آزادی منفی سیزده درصد بود .
با توجه به جمیع جهات می توان نتیجه گرفت نه تنها بازار سرمایه بلکه تمامی بازارها و کل اقتصاد کشور در گیر تحولات سیاسی پیش رو و جنگ های تعرفه ای بین امریکا و سایر کشورها هست.