به گزارش پول نیوز ، صنعت پتروشیمی کشور نشان داد که طی چند سال اخیر با این راهکارها توانسته تحریمهای این صنعت را به خوبی خنثی کند.
پتروشیمی مارون از بازیگران اصلی در این صنعت است که تا به امروز توانسته اقتصاد تحریم شده ایران را روی پا نگه دارد.
مارون به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان آلفا-اولفینهای منطقه با تولید بیش از یک میلیون و 200 هزار تن محصولات پترشیمی، هم درعرصه داخل کشور و هم منطقه از جایگاه ویژهای برخوردار است.
سرافراز در بازار سرمایه
مقایسه درآمد 10 شرکت پتروشیمی بورسی در خردادماه 1403 نشان می دهد که پتروشیمی مارون بیشترین افزایش درآمد را در بین شرکت های رقیب داشته است.
درآمد ماهانه پتروشیمی مارون در خردادماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 775 درصد بالا رفته و از 423 میلیارد تومان به بیش از 3 هزارو 705 میلیارد تومان رسیده است. البته این رشد نسبت به ماه قبل نیز چشمگیر بوده و اثبات شده درآمد پتروشیمی مارون در خردادماه نسبت به اردیبهشت ماه رشد حدود 13 درصدی داشته است.
نگاه به فناوریهای نوین
تحریم های ناعادلانه علیه کشورمان روی همه بخش های کشور تاثیرگذار بوده است؛ اما صنایع پتروشیمی و نفت و گاز به طور ویژه ای از این تحریم ها تاثیر گرفته اند و باهمه تجربیات کشور فعالان در این صنعت، با مشکلات زیادی مواجه هستند که مهمترین آن قطع ارتباط سیستم مالی کشورمان با دنیا است. اما با همه این اوصاف همچنان صنعت پتروشیمی ایران نه تنها در حفظ بقا موفق بوده؛ بلکه توانسته در بسیاری از مقاطع ارتقاع پیدا کند.
با اینکه تحریمها باعث شده تمام نگاه مارون به ظرفیتهای داخلی باشد؛ اما این موضوع باعث نشده که مدیران این شرکت از کسب و به دست آوردن فناوریهای روز دنیا و بهرهگیری از آنها دست بکشند.
گریز از تحریمها
یکی از راهکارهای دیگری که میتوان برای گریز از تحریمها در پیش گرفت، تنوع بخشیدن به کشورهای هدف و مقاصد صادراتی است که لازمه آن توسعه روابط تجاری با کشورهای واردکننده همانند کشورهای چین، هند، آفریقا بهویژه کشورهای همسایه است، زیرا هم میتوانند بازار بزرگی برای صادرات در اختیار ایران بگذارند و هم نیاز به حملونقل دریایی از بین خواهد رفت. هماکنون چین، هند، امارات، ترکیه و افغانستان از مهمترین مقاصد صادراتی محصولات پتروشیمی هستند.
کسب افتخاری دیگر
پتروشیمی مارون تندیس بلورین پانزدهمین دوره جایزه ملی مدیریت مالی را کسب کرد. این شرکت موفق شد در فرآیند ارزیابی جایزه ملی مدیریت مالی صاحب تندیس بلورین و لوح تقدیر شود.
پانزدهمین دوره جایزه ملی مدیریت مالی ایران که به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای حوزه مالی کشور برگزار میشود و به بستری موثر برای بهبود و ارتقای سطح مدیریت مالی و اقتصادی در شرکتها و سازمانهای ایرانی تبدیل شده است، امسال با معرفی برترینها به کار خود پایان داد و پتروشیمی مارون توانست این تندیس بلورین جایزه را به خود اختصاص دهد.
این جایزه، با هدف تعالی مدیریت مالی، فرآیندهای مالی شرکتهای مختلف را در زمینههایی نظیر ساختار مالی، گزارش حسابرس، حسابرسی داخلی، رعایت استانداردهای حسابداری، سودآوری و تطبیق با موازین استانداردهای داخلی و بینالمللی ارزیابی میکند. جشنواره ملی مدیریت مالی، هرساله شاهد حضور شرکتهای بزرگ از صنایع مختلف کشور نظیر نفت، گاز، پتروشیمی، بیمه، بانک، مخابرات، صنعت و سایر بخشهای کلیدی اقتصاد ایران است. این جایزه به سازمانها کمک میکند تا ضمن شناسایی نقاط ضعف و قوت خود در حوزه مالی، به سمت بهبود عملکرد و دستیابی به استانداردهای برتر حرکت کنند. حضور گسترده شرکتهای پیشرو در این رویداد، نشاندهنده اهمیت بالای این جشنواره برای ارتقای جایگاه مالی سازمانها در سطح ملی و بینالمللی است.