به گزارش پول نیوز، انرژی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و به جرات می توان ادعا کرد در شرایط کنونی که همه چیز به انرژی وابسته است، قطع یا کمبود انرژی نه تنها چالش آفرین بلکه بحران آفرین است. تمامی بخشهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، ورزشی، فرهنگی و… نیازمند انرژی هستند و قطع انرژی در هر کدام از این بخشها، می تواند مشکلات بسیاری ایجاد کند.
اگرچه انرژی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اما دولت توان تامین انرژی به میزان مصرف را ندارد که دلایل بسیاری دارد. اول آنکه مدیریت مصرف بسیار پایین است به نوعی که رتبه های بدی در مصرف انرژی داریم. البته اعداد و ارقام متفاوتی در این زمینه ارائه می شود، اما در هر صورت نمی توان منکر بدمصرفی در کشور شد. از ضعف عایق بندی ساختمان و کارگاهها تا رعایت نکردن صرفه جویی و اصراف از دلایل عمده مصرف بالای انرژی است. نکته دیگر سیستم فرسوده انتقال برق است به نوعی که هنگام انتقال برق، بیش از 30 درصد برق پرت می شود و به مصرف کننده نمی رسد. بحث دیگر استاندارد نبودن دستگاههای مصرف کننده بدلیل قدیمی بودن آنهاست.
اما در مورد گاز معضلات دیگری هم وجود دارد که مهمترین آنها مشعل های بسیاری است که گازهای فلر را می سوزاند. اگرچه انتقادهای بسیاری به این مشعل ها وجود دارد، اما اگر گازهای فلر سوزانده نشود، بحران های بسیاری را رقم می زند که خطرات آن بسیار بیشتر از آلودگی ناشی از سوخت این گازهاست.
واقعیت تاسف آور این است که دولت در تعهدات خود ناتوان است به نوعی که وزارت نیرو توان تولید برق و وزارت نفت توان تولید گاز مصرفی مردم را ندارد. در انتقادهایی که نسبت به این وضعیت صورت گرفت، کسری بودجه دولت مطرح شد که در آخرین مورد از کسری 2 هزار میلیارد تومانی سخن به میان آمد. بنابر این دولت اگر هم بخواهد، توان زیرساختها برای تامین انرژی را ندارد.
با تمام این مقدمه ها، سوای اینجاست که چه باید کرد. بی شک رفع ناترازی انرژی در بخش گاز و برق به یک عزم عمومی نیاز دارد و مهمتر آنکه هر کدام از بخشها باید نقش خود را بدانند تا بر اساس آن گام بردارند. که البته این نیز به خرد جمعی و همفکری نیاز دارد.
در حالی که بسیاری از سازمانها، نهادها، شرکتها و… نسبت به مسوولیت خود بی تفاوت هستند و تنها به این می اندیشند که در زمان برقرار انرژی بیشترین استفاده را ببرند، شرکت فولاد آلیاژی ایران در اندیشه مدیریت مصرف انرژی است که در این رابطه نشست کمیته انرژی انجمن نوآوری و فناوری یزد با محوریت موضوع گاز طبیعی، با حضور مدیران و کارشناسان شرکتهای فولادی استان یزد، نهادهای دانشگاهی و شرکتهای دانشبنیان در محل شرکت فولاد آلیاژی ایران برگزار شد.
هنگامی که یک مجموعه مسوولیت یک جلسه را بر عهده می گیرد، باید تسلط کامل به موضوع داشته و مهمتر آنکه در راستای آن اقدامات لازم را انجام داده باشد، رویکردی که محمد کمالزاده مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران در این نشست بخوبی نشان داد. کمالزاده در این نشست به بیان نکاتی در خصوص حساسیتهای تأمین پایدار انرژی، رویکرد این شرکت در این زمینه و تهدیدهایی که صنعت فولاد را تحت تأثیر قرار میدهد، پرداخت.
نکته بسیار مهمی که در این نشست مشاهده شد، حضور دیگر شرکتهای مصرف کننده انرژی بود که در این نشست، نمایندگان شرکتهای مختلف به تشریح اقدامات خود در زمینه بهینهسازی مصرف گاز طبیعی و ذخیرهسازی آن برای استفاده در شرایط اوج مصرف پرداختند.
مساله دیگر نقش شرکتهای مرتبط با تامین گاز بود که نمایندگان این شرکتها، خدمات خود را در زمینه تأمین پایدار سوخت گاز، پایش، ممیزی و کنترل مصرف ارائه کردند.
از جمله مهمترین موضوعات مطرحشده در این نشست چهار ساعته که به وسیله تیمهای فنی تشریح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت، فناوریهای نوین در مشعلهای صنعتی کورهها، پایش آنلاین مصرف و تولید داده، پروژه ذخیرهسازی گاز مایع (LPG) در سنگ آهن بافق، پروژه دوقلوی دیجیتال، هوشمندسازی کوره نورد سبک در فولاد آلیاژی ایران، و اوراق صرفهجویی گاز و روند اجرایی آن بود.
این نشست با هدف آشنایی شرکتها با دستاوردها و توانمندیهای یکدیگر و نیز معرفی ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان برگزار شد که بسیار اثربخش ارزیابی شد و مورد تایید و استقبال حاضران قرار گرفت.