به گزارش پول نیوز ، اختراع، ابتکار، اکتشاف، خلاقیت، نوآوری، فناوری و بسیاری کلمات دیگر وجود دارد که تا وقتی عملیاتی نشود، هرگز تاثیرگذاری آن را متوجه نمی شویم. اما یک نکته را نباید فراموش کنیم، علم و دانش با سرعت خیره کننده ای پیش می رود و هر مجموعه ای که از این قافله عقب بماند، تاوان سختی خواهد داد. بی شک سکان مدیریت هر مجموعه بدست مدیریت آن است و مدیر سنتی مجموعه را در مسیر عقب ماندگی نگه می دارد.
بی شک نوآوری و فناوری شامل تمامی مجموعه ها از تولیدی تا خدماتی می شود، اما برخی صنایع از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند که فولادسازی ها از مهمترین آنها هستند. هنوز هجوم هکرها به صنعت فولادسازی کشور را فراموش نکرده ایم و این تجربه تلخ باید نگاه مدیران صنعت فولاد به فناوری را بیش از گذشته داشته باشد.
صنعت فولاد در کشور ما از جایگاه برتری برخوردار است، معادن سنگ آهن، مخالفت با خام فروشی و ایجاد تعداد قابل توجهی فولادسازی باعث شده تا ایران در رتبه دهم فولاد جهان قرار گیرد. بنابر این باید نگاه متفاوتی به این صنعت داشته باشیم و مهمتر آنکه در این عرصه بروز حرکت کنیم
شرکت فولاد آلیاژی ایران از مهمترین فولادسازی های ایران و جهان است که نه تنها نیاز کشور را تامین می کند، بلکه در بازارهای جهانی نیز قدرت نمایی داشته است. خوشبختانه مدیریت فولاد آلیاژی ایران همسو با تحولات جهانی حرکت می کند که یکی از مهمترین عرصه ها، فناوری دیجیتال است. فولاد آلیاژی ایران برای آنکه از فناوری روز عقب نماند، کمیته تحول دیجیتال را ایجاد کرده که با جدیت در این عرصه فعالیت می کند. برای آنکه مدیریت فولاد آلیاژی ایران در جریان عملکرد این کمیته قرار گیرد، نشست های تخصصی برگزار می شود که بتازگی نشستی با حضور مدیرعامل و نمایندگان شرکت مشاور مرتبط برگزار شد.
برای درک اهمیت دیجیتال، باید از نقش آفرینی و تاثیرات آن با خبر باشیم. پیشرفت فناوریهای دیجیتال به اندازه ای اهمیت یافته که بر عملکرد کشورها در تمامی سطوح تاثیر می گذارد و آنها را بهبود میبخشد. از آنجا که بررسی عملکرد صنعت فولاد مورد تاکید است، فناوری دیجیتال در صنعت فولاد را مورد بررسی قرار می دهیم. شرایط موجود نشان می دهد که فولادسازان با یک فرصت بزرگ برای تغییر مدل عملیاتی خود بهکمک پیادهسازی فناوری دیجیتال روبرو هستند که در صورت ورود به این عرصه، می توانند کارایی عملیاتی، خدمات مشتری، سطح موجودی و حاشیه سود خود را بهبود بخشند. توسل هر فولادساز به فناوریهای جدید به اندازه ای تاثیرگذار است که می تواند برتری چشمگیری نسبت به دیگر رقبا برجای بگذارد.
پیشرفت فولادسازی ها در عرصه فناوری دیجیتال و سرمایه گذاری در این عرصه به اندازه ای سرعت گرفته که پیش بینی می شود صنعت فولاد تا سال ۲۰۳۰ سالانه ۶ میلیارد دلار در زمینه تحول دیجیتال سرمایهگذاری کند. هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی، تحلیل داده، رمز ارزها و اینترنت اشیا از جمله مواردی است که در آینده جهان خودنمایی خواهد کرد و فولادسازی ها نیز باید از امروز به این عرصه ها ورود جدی داشته باشند.
درک درست مدیریت فولاد آلیاژی ایران از فناوری دیجیتال باعث شد تا نشست کمیته تحول دیجیتال با هدف بررسی و تصمیمگیری در خصوص مراحل تدوین و استقرار نقشه راه تحول دیجیتال، با محوریت واحد فناوری اطلاعات، در محل این شرکت برگزار شود. در این جلسه، نمایندگان شرکت فولاد آلیاژی ایران گزارشی از مسیر طیشده در زمینه تحول دیجیتال ارائه کردند.
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران که در تمامی نشست ها از انقلاب صنعتی چهارم یاد کرده و همواره بر تحول آفرینی در این عرصه تاکید دارد، در این نشست نیز به سیاست گذاری و ریل گذاری برای آینده پرداخت. محمد کمالزاده بر ضرورت اجرای کامل تحول دیجیتال و پیادهسازی اصول انقلاب صنعتی چهارم تأکید کرد. هنگامی که کمال زاده بر اجرای کامل تحول دیجیتال تاکید می کند، نشانگر اعتقاد به آینده ای است که جهان بر مبنای آن ادامه مسیر خواهد یافت و کمال زاده قصد ندارد از این عرصه عقب بماند. مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران بر لزوم بهبود فرآیندها در راستای انقلاب صنعتی دیجیتال اشاره کرده و گفت: باید روند اجرای تحول دیجیتال در شرکت فولاد آلیاژی ایران سرعت بگیرد.
در ادامه کارشناسان شرکت مشاور مرتبط، به بررسی مسیر تحول دیجیتال در شرکتهای بزرگ تولیدکننده فولاد در چین پرداختند و به طور خلاصه روششناسی تدوین سند نقشه راه تحول دیجیتال، شاخصهای تحول دیجیتال، روشهای تأمین مالی و سهم درصد GDP کشورهای مختلف در اقتصاد دیجیتال را ارائه کردند. گزارشی که نشان داد دیجیتال با چه سرعتی وارد عرصه صنعت فولاد شده و چه آینده برای آن متصور است.