زرندی بر ترسیم جایگاه شرکت در بازارها و تحولات جهانی تاکید کرد

خیز فولاد مبارکه برای تامین نیاز داخل و تسخیر بازارهای جهانی

به گزارش پول نیوز ، برای آنکه یک مجموعه بتواند به پیشرفت دست یابد، به هدفگذاری، برنامه ریزی، زمانبندی، اجرا و نظارت نیاز دارد. هر یک از این موارد نباشد، نادیده گرفته شود یا کمرنگ باشد، مجموعه نمی تواند آینده درخشانی را پیش روی خود ترسیم کند. در مقابل هر چقدر این اصول با جدیت مطرح و دنبال شود، به همان پیشرفت و توسعه بیشتر و بهتری رقم می خورد.

مهمترین گزینه برای پیشرفت یک مجموعه، مدیریت است. مدیری که تخصص و تجربه لازم را داشته باشد، می داند در کجا قرار دارد و در چه مدت با چه ابزارهایی با کجا خواهد رسید. نکته مهمتر اینکه مدیران توانمند به سرعت هدفگذاری می کنند تا تمامی ارکان مجموعه بدانند چگونه باید گام بردارند و توقع از آنان چقدر است.

اما هر چقدر یک مجموعه بزرگ و تاثیرگذار باشد، به همان نسبت توقعات بیشتری از آن وجود دارد و مهمتر آنکه زیر ذره بین قرار دارد، زیرا در صورت کمکاری یا ضعف، بسرعت بر عملکرد مجموعه و اقتصاد کشور تاثیر می گذارد.

از سوی دیگر مدیریت باید مراقب گفتار و کردار خود باشد و بداند هر نوع هدفگذاری یا سیاستگذاری، باعث ایجاد توقع می شود. بنابر این باید ظرفیت ها را شناسایی کند، شرایط اقتصادی و سیاسی کشور را در نظر بگیرد و با توجه به جمیع جهات در مورد آینده نظر بدهد و توقع ایجاد کند. به همین دلیل با دو نوع مدیریت در کشور رو به رو هستیم. یک دسته مدیرانی که بدلیل نداشتن اطمینان از توانایی و عملکرد خود، ترجیح می دهند سکوت اختیار کنند تا مبادا دیده شوند و دسته دیگر مدیرانی که از همان ابتدا مطالعه دقیق از مجموعه تحت مدیریت خود به عمل می آورند و با توجه به ظرفیت ها، وضعیت سیاسی و البته آینده نگری، نه تنها برای ماهها بلکه برای سالهای آینده برنامه دارند.

اگر نخواهیم بگوییم شرکت فولاد مبارکه بزرگترین و تاثیرگذارترین شرکت در اقتصاد کشور به ویژه در عرصه فولادسازی است، بی شک در رده ها و رتبه های بالای اقتصاد ایران و حتی جهان قرار دارد، بنابر این مدیریت بر این مجموعه کار آسانی نیست و هیچ کس نمی تواند بدون توان و برنامه، به مدیریت این مجموعه تن بدهد.

با این مقدمه شاهد هستیم که بار سنگین مدیریت فولاد مبارکه را بر دوش سعید زرندی گذاشتند، فردی که توان علمی و سابقه مدیریت چشمگیر در عرصه های گوناگون از جمله فولادسازی را دارد. زرندی در همین مدت کوتاه از بخشهای گوناگون فولاد مبارکه بازدید کرد، اما مهمترین اقدامی که انجام داد، برگزاری نشست هم‌اندیشی بازنگری استراتژی‌ها و اهداف استراتژیک شرکت فولاد مبارکه (افق ۱۴۰۶-۱۴۰۴) بود. نشستی که با حضور مدیرعامل، معاونان، مدیران و جمعی از اساتید از حوزه‌های آینده‌پژوهی، پایداری، هوش مصنوعی و مشاوره استراتژیک شرکت برگزار شد.

از اتفاقات مبارکی که در این نشست شاهد بودیم، ارایه گزارش‌های تحلیلی در حوزه‌های آینده‌پژوهی، پایداری، هوش مصنوعی و تحلیل‌های استراتژیک انجام‌شده در قالب نظام برنامه‌ریزی استراتژیک شرکت بود که از دو زاویه قابل بررسی است. اول اینکه مدیرعامل جدید در جریان تمامی اقدامات انجام شده قرار گرفت و از سوی دیگر تمامی دستگاهها متوجه شدند زرندی فولاد مبارکه را در چه شرایطی تحویل گرفته است. در ادامه معاونان بخشهای گوناگون، گزارشی از عملکرد، فرصت‌ها، چالش‌ها، اهداف، شاخص‌ها و ابتکارات استراتژیک مرتبط با حوزه فعالیت خود ارایه دادند که سندی ماندگار از اوضاع شرکت و عملکرد تک تک بخشهاست.

حرکت جالبی که در این نشست صورت گرفت، عرض اندام معاونان و مدیران عضو کمیته مدیریت فولاد مبارکه بود که نظرها و پیشنهادهای خود را در حوزه بهینه‌سازی فرایندهای تولید، ارتقای فناوری‌های نوین و تقویت همکاری‌ها با شرکای تجاری مطرح کردند.

سعید زرندی پس از شنیدن وضعیت موجود و ظرفیت هایی که بنابر اعلام مدیران و معاونان فولاد مبارکه می توان از آنها بهره گرفت، دیدگاههای خود را مطرح کرد و با تأکید بر اهمیت نگاه متفاوت و تحول‌آفرین به چشم‌انداز ۱۴۱۰ گفت: یکی از مهم‌ترین موضوعات در تدوین اهداف گروه فولاد مبارکه، نگاه به فولاد آینده و «فولاد مبارکه آینده» است؛ بنابراین شرکت باید جایگاه خود را در بازارها و تحولات جهانی ترسیم کند.

مدیرعامل فولاد مبارکه که گویا علاوه بر تامین نیاز داخل، بدنبال تسخیر بازارهای جهانی است، برای رقبای خارجی در عرصه فولاد خط و نشان کشید و گفت: فولاد مبارکه باید در زمینه سه موضوعِ متناسب با تحولات آتی صنعت فولاد برنامه‌ریزی کند. یکی موضوع تحول دیجیتال و هوش مصنوعی، دیگری فولاد سبز و استفاده از نوآوری و فناوری برای تحقق آن و سومین موضوع رقابت‌پذیری و حضور در بازارهای جهانی است.

زرندی که گویا معتقد است فولاد مبارکه جای پیشرفت هایی بسیار از وضع موجود دارد گفت: کسب درآمدهای جدید، شفافیت در همه امور جاری، تولید محصولات خاص، شناسایی و جذب نخبگان ایرانی در تراز جهانی در فولاد مبارکه باید اجرایی شود.

با توجه به آنچه در این نشست از سوی مدیران و معاونان مطرح شد و آنچه زرندی به عنوان عالی ترین مقام فولاد مبارکه سیاستگذاری کرد، به نظر می رسد این جلسه نقطه عطفی در مسیر توسعه پایدار گروه فولاد مبارکه تلقی می‌شود که با اجرای اهداف تعیین‌شده در آن، جایگاه شرکت و گروه فولاد مبارکه در صنعت فولاد کشور و منطقه بیش‌ازپیش تقویت خواهد شد.

 

 

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

معدن مس سریدون
ماکو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار