شیخ زاده از دانش و تخصص به عنوان ارزشهای کلیدی یاد کرد

پیشرفت سایپا در گرو پژوهش و نیروی انسانی کارآمد

به گزارش پول نیوز ، از گذشته های دور سرمایه مهمترین عامل ایجاد صنایع و بنگاههای اقتصادی بود، به نوعی که اقتصاددانان و صاحبان اندیشه از نقدینگی به عنوان مهمترین عامل ایجاد هر فعالیت اقتصادی یاد می کردند، اما به مرور زمان، دیدگاهها تغییر کرد و کار بجایی رسید که نیروی انسانی به عنوان مهمترین عامل برای سرمایه گذاری و اشتغالزایی مطرح شد. البته اختلاف دیدگاه همچنان وجود دارد و اهمیت دادن به نقدینگی از سوی برخی صاحب نظران مطرح می شود.

بی شک اهمیت نقدینگی را نمی توان نادیده گرفت، اما با نگاهی به ورشکستگی بسیاری از بنگاههای اقتصادی، متوجه می شویم که سومدیریت، نیروهای انسانی ناکارآمد و حتی غرض ورزی و کینه توزی ها عامل اصلی بحران بسیاری از صنایع بوده است. اهمیت نیروی انسانی به اندازه ای جدی است که از رفتن متخصصان به عنوان فرار مغزها یاد می شود که در مقابل آن مفهوم فرار سرمایه مطرح می شود، دو عاملی که امروزه در کشور ما با جدیت مطرح می شود.

خوشبختانه بسیاری از صنایع به اهمیت نقش نیروی انسانی پی برده اند و بارها به عنوان گزینه های مهم یاد کرده اند. در بین صنایعی که در کشورمان فعال است، خودروسازی اهمیت ویژه ای دارد. اگر کیفیت تولید بالا می رود، اگر بر میزان تولید افزوده می شود، اگر خودروهای جدیدی تولید می شود و هر اتفاق مبارکی در صنعت خودروسازی کشور رخ می دهد، ریشه در نیروی انسانی متعهد، هوشمند و متخصص دارد.

نکته دیگر اهمیت پژوهش و تحقیق است. در حالی که زیربنای هر اقدامی پژوهش است و توسعه بر ریل پژوهش حرکت می کند، متاسفانه شاهد کاهش اعتبارات تحقیق و پژوهش در کشور هستیم. بدتر انکه کسری بودجه باعث شده تا پژوهش قربانی شود و به کمترین سطح ممکن کاهش یابد، رویکردی که آینده صنایع را تهدید می کند.

گروه خودروسازی سایپا از این قاعده مستثنا نیست و تحولات گسترده ای که در کیفیت و کمیت این گروه بزرگ خودروسازی کشور رخ داده، ریشه در پژوهش و عملکرد مدیرانی متخصص و توانمند دارد. با توجه به درک مدیریت ارشد گروه خودروسازی سایپا از نقش پژوهش و نیروی انسانی، مرکزی با عنوان تحقیقات و نوآوری در سایپا راه اندازی شده و از سوی دیگر همواره از عملکرد کارکنان تقدیر و بر توانمندی تک تک کارکنان تاکید شده است.

روز مهندس بهانه ای برای علی شیخ‌زاده شد تا از مرکز تحقیقات و نوآوری گروه خودروسازی سایپا بازدید و در دیدار با مهندسان و مدیران ارشد این مرکز، بر نقش کلیدی پژوهش، تحقیق و توسعه در آینده صنعت خودرو تأکید کند.

همچنین بخوانید  حاشیه سازان در تور مدیریت سایپا

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در این مراسم با تبریک روز مهندس به کارکنان گروه، به‌ویژه مهندسان مرکز تحقیقات و نوآوری گفت: مهندسان این مجموعه، هسته اصلی توسعه و تحول سایپا هستند و امیدوارم با نوآوری و تلاش مضاعف، منشأ تغییرات بزرگی در صنعت خودرو کشور باشند.

شیخ زاده که گویا نگاه همه جانبه ای دارد و همزمان برای نقدینگی و نیروی انسانی اهمیت برابری قایل است، با تأکید بر اهمیت دانش و نوآوری در صنعت خودرو، گفت: ارزش صنعت خودروسازی تنها در تجهیزات و دارایی‌های فیزیکی نیست، بلکه در دانش انباشته و تخصص مهندسان و نیروی انسانی متخصص آن نهفته است.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با اشاره به تغییرات سریع فناوری در صنعت خودروسازی گفت: در سال‌های گذشته، قطعات برقی تنها 5 تا 10 درصد از ارزش یک خودرو را تشکیل می‌دادند، اما امروز این میزان به 30 تا 40 درصد رسیده که این تحول، لزوم بازنگری در تفکر و ساختار تحقیقات و نوآوری را ضروری می‌کند.

شیخ‌زاده با تأکید بر اهمیت خودروسازی در توسعه صنعتی کشور گفت: عدم درک صحیح از این صنعت می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری به اقتصاد وارد کند. بدون توسعه صنعت خودروسازی داخلی، حداقل تا چند دهه آینده امکان پیشرفت صنعتی در کشور وجود نخواهد داشت چرا که بسیاری از صنایع به خودرو وابسته هستند.

وی با اشاره به راهکارهای برون‌رفت از چالش‌های موجود گفت: باید باور داشته باشیم که با تکیه بر دانش بومی و راهکارهای نوآورانه، می‌توانیم مسیر توسعه را برای این صنعت هموار کنیم. توان و ظرفیت لازم در کشور وجود دارد و با برنامه‌ریزی صحیح، می‌توان رقابت‌پذیری را افزایش داد.

در این مراسم، کاوه توکلی، مدیرعامل مرکز تحقیقات و نوآوری سایپا گفت: باور داریم آینده صنعت خودرو در گرو تحقیق و توسعه، بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوآورانه، هوش مصنوعی و فناوری‌های دانش‌بنیان است.

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

معدن مس سریدون
ماکو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار