سعید زرندی جایگزین محمدیاسر طیب نیا شد

انتخابی شایسته جایگزین مدیری توانمند در فولاد مبارکه

به گزارش پول نیوز ، “با تصویب هیات‌ مدیره شرکت فولاد مبارکه در جلسه‌ای با حضور رییس هیات عامل ایمیدرو، دکتر سعید زرندی به سمت مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان منصوب و از خدمات محمدیاسر طیب‌نیا قدردانی شد” خبر همین بود اما کوهی از اما و اگرها پشت این انتصاب مطرح می شود که هر کدام جای بررسی دارد.

اینکه محمدیاسر طیب نیا به عنوان مدیری توانمند، سالها سکان مدیریت فولاد مبارکه را در دست داشت، واقعیتی غیر قابل انکار است. فولاد مبارکه در تمامی سالهای مدیریت طیب نیا، پله های ترقی را با سرعت چشمگیری طی کرد و به بالاترین رتبه در بین فولادسازی ها دست یافت. هر صنعتی که به فولاد نیاز داشت، کافی بود با فولاد مبارکه مذاکره کند تا در اولین نوبت تولید شود.

اگر آب از خلیج فارس و دریای عمان به کویر مرکزی ایران منتقل می شود تا آب مورد نیاز صنایع و شرب مردم تامین شود، بدلیل ورق های با کیفیتی است که فولاد مبارکه تولید کرد و در اختیار کارخانه های نورد قرار داد تا لوله هایی در قطرهای گوناگون تولید و در مسیر نصب شود. البته فولاد مبارکه در خط لوله انتقال آب نیز سرمایه گذاری کلانی کرده است.

اگر خودروسازها سالها برای تولید خودرو ناچار بودند انواع ورق و قطعات فولادی را از خارج وارد کنند، دیگر نیازی به خارج ندارند، زیرا فولاد مبارکه ورق های با کیفیتی تولید می کند که در تولید خودرو نقش اول را ایفا می کند.

اگر مشکل اشتغال و بیکاری اقتصاد را آزاد می داد و اکنون میزان بیکاری کاهش یافته، باید نقش فولاد مبارکه در سرمایه گذاری کلان، ایجاد صنایع پایین دستی متعدد و تحول آفرینی را مد نظر قرار داد.

اگر صنایعی که در آستانه ورشکستگی بودند و احتمال تعطیلی و بیکاری در بخشی از صنایع می رفت، باید ورود فولاد مبارکه برای سرمایه گذاری و خرید آن کارخانه را مدنظر قرار داد که نه تنها از بحران آن صنعت جلوگیری کرد، بلکه به پیشرفت و شکوفایی رسید.

همچنین بخوانید  عرض اندام فولاد مبارکه در چهل و ششمین سالگرد انقلاب

با نگاهی به زمان آغاز فعالیت و جایگاهی که اکنون فولاد مبارکه دارد، بخوبی می تواند فهمید که فولاد مبارکه در مدت کوتاهی از فرش به عرش رسیده است. هدف ابتدایی از ساخت فولاد مبارکه، توسعه کارخانه ذوب آهن اصفهان بود اما به صورت مجتمعی مستقل از ذوب آهن شروع بکار کرد. اولین کوره قوس الکتریکی در مهر ۱۳۷۰ در مجتمع فولاد مبارکه راه اندازی و خط تولید این کارخانه در ۲۳ دی ۱۳۷۱ بدست رییس جمهور وقت افتتاح شد. ظرفیت اسمی این کارخانه حدود ۴.۲ میلیون تن بود که در مدت کوتاهی به این میزان رسید و نه تنها نیازهای داخلی را برطرف کرد، بلکه به بازارهای جهانی ورود کرد و آنچنان سریع عمل کرد که اکنون محصولات فولادی این مجتمع به بیش از ۳۸ کشور جهان صادر می‌شود.

فولاد مبارکه همواره در مسیر پیشرفت بود تا آنکه در ۱۳۹۸ تولیدات کارخانه فولاد مبارکه اصفهان به ۸.۱۲ میلیون تن فولاد رسید و تولید ۲۵ میلیون تن فولاد به عنوان افق ۱۴۰۴ این شرکت سیاستگذاری شد.

مهمترین محصولات فولاد مبارکه، ورق‌های فولادی است که در صنایع مختلف بخصوص خودروسازی کاربرد گسترده‌ای دارد. همچنین یکی از پیشروترین شرکت‌‌ها در حوزه تولید ورق سیاه فولادی است و موفق به تولید تختال گرم و سرد نورد نیز شد. همچنین تختال‌های قلع اندود، ورق‌های گالوانیزه و رنگی از ضخامت‌های بسیار نازک تا ضخیم را انجام می‌دهد.

فولاد مبارکه اکنون حدود ۵۰ درصد قطعات فولادی کشور را تولید می‌کند و مواد اولیه کارخانه‌های بسیاری همچون صنایع لوله و پروفیل، نفت و گاز و پتروشیمی، لوازم خانگی، فلزات سبک و سنگین ساختمانی، کشتی سازی، سازه‌های دریایی، موتورهای الکتریکی و … را تامین می‌کند که به صورت کلی مواد اولیه بیش از ۳ هزار کارگاه و کارخانه کشور را تامین می‌کند.

فولاد مبارکه در بسیاری از شرکت‌ها و مراکز صنعتی نقش آفرینی و تاثیرگذاری دارد که فولاد هرمزگان جنوب، فولاد سنگان خراسان ورق خودرو چهارمحال و بختیاری، فولاد امیرکبیر کاشان، شرکت مهندسی سیستم‌ها و اتوماسیون ایریسا و شرکت‌های زیرمجموعه‌ی آن، شرکت فلز تدارک، شرکت نوین الکترود اردکان، شرکت فنی مهندسی فولاد مبارکه و بسیاری موارد دیگر را می توان نام برد.

فولاد مبارکه زیر مجموعه های بسیاری دارد که شامل واحد انباشت و برداشت مواد خام، گندله سازی، آهک سازی، احیای مستقیم، ریخته گری،قسمت آماده سازی تختال، واحد نورد گرم، قسمت تکمیل نورد گرم و نورد سرد را شامل می شود.

هدف از تشریح وضعیت فولاد مبارکه، دانستن این مهم است که بدانیم با چه مجموعه بزرگی رو به رو هستیم. هر چند نمی توان و نباید نقش مدیران قبلی در فولاد مبارکه را نادیده گرفت، اما نمی توان نقش مدیریت محمدیاسر طیب نیا را نادیده گرفت و همسو با دیگران مدیران توصیف کرد. فراموش نکنیم که هرچقدر یک مجموعه بزرگتر می شود، به همان نسبت چالشهایش بیشتر و مدیریت بر آن پیچیده تر می شود. از سوی دیگر کافی است به شرکتهای زیانده بسیاری از جمله خودروسازی ها توجه کنیم که زیر سایه مدیریت و حمایت های دولتی، زیر مجموعه خود را به زمین زده اند. مقایسه این شرکتها با فولاد مبارکه می تواند نقش مدیریت را برجسته کند.

اگر امروز از رفتن محمدیاسر طیب نیا اندوهگین شدیم، با توجه به وضیعت صنایع و مدیریت کشور باید نگران باشیم. اما نکته مهم توانمندی و جایگاه فردی است که بر مسند فولاد مبارکه تکیه زده است. سعید زرندی تاریخچه عجیبی از سوابق مدیریتی دارد. مدیرعامل جدید فولاد مبارکه دانش‌آموختۀ رشته مهندسی معدن دانشگاه تهران و کارشناسی‌ارشد مدیریت فناوری اطلاعات از دانشگاه تهران است که دکتری خود را در رشته مدیریت دولتی گرایش توسعه از دانشگاه علامه طباطبایی دریافت کرده و عضو هیات‌علمی این دانشگاه است. زرندی پیش از این این به مدت سه سال سکان هدایت هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران را در اصفهان بر عهده داشت.  معاون طرح و برنامه وزارت صمت،  مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین‌المللی پیام، عضو شورای معاونین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاون سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی وزارت علوم، رییس سازمان صنعت و معدن و تجارت استان البرز، مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات وزارت صمت، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان البرز، معاون برنامه‌ریزی صندوق بازنشستگی، مجری و مدير طرح‌های تملک دارايی، عضو هیات‌مدیره شركت شهرک‌های صنعتی استان البرز، رییس هیات‌مدیره شركت معادن زغال‌سنگ كرمان و نایب‌رییس هلدینگ صنایع معدنی كالسیمین تولیدکنندۀ روی از جمله سوابق مدیریتی و اجرایی زرندی است.

بی شک فردی که توان مدیریتی لازم و کارنامه درخشانی نداشته باشد، بدین اندازه پست و سمت آن هم در دولتهای گوناگون نمی گیرد و تنها گزینه ای که باعث شده زرندی همواره پست های کلیدی داشته باشد، توانمندی های اوست.

اکنون که سعید زرندی بنابر مصلحت هیات مدیره جایگزین محمدیاسر طیب نیا شده، بی شک انتخابی شایسته است و امید می رود روند رو به رشد و پیشرفت فولاد مبارکه همچنان با سرعت ادامه داشته باشد و فولاد مبارکه در بالاترین جایگاه فولاد کشور همچنان بدرخشد.

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

معدن مس سریدون
ماکو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار