افزایش امیدواری‌ها به حوزه معدن

به گزارش پول نیوز ، گزارش مربوط به رشد بخش صنعت و معدن در آذر ۱۴۰۳ نشان می دهد گروه صنایع و معادن نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب رشد ۱.۱ درصدی داشته است

بر اساس اعلام بانک مرکزی، گزارش مربوط به رشد بخش صنعت و معدن در آذر ۱۴۰۳ نشان می‌دهد گروه صنایع و معادن در فصل تابستان سال ۱۴۰۳ رشد ۱.۷ درصدی را ثبت کرده است.

این گروه شامل بخشهای «ساختمان، صنعت، استخراج معدن، تأمین آب، برق و گاز طبیعی» است. نتایج برآوردهای این مرکز نشان می‌دهد گروه صنایع و معادن در آذر سال ۱۴۰۳ نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب رشد ۱.۱ درصدی داشته است که عمدتاً تحت تأثیر کاهش شاخص تولید بخش صنعت و کاهش شاخص فروش نهاده‌های ساختمانی بورسی بوده است.

محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت اخیراً گفته است: امسال صنایع کشور ۳۰۰ همت از ناترازی انرژی و قطع برق زیان کردند. بخش صنعت اثربخش ترین درآمد را در اقتصاد کشور دارد و اگر تعطیل شود مشکلات جبران ناپذیری را ایجاد می‌کند.

به گفته او، اقداماتی نظیر پویش مردمی سازی مدیریت مصرف گاز، باعث ارتقای وضعیت بخاری‌ها و استفاده خانواده‌ها از آن‌ها و در نهایت باعث کاهش مصرف گاز در کشور می‌شود که در جهت حفظ نفع صنایع و قطع انرژی آن‌ها بسیار مؤثر است.

اتابک تاکید کرده است: تاب آوری صنایع در این دوران کاهش یافته است و باید کاری کنیم که تاب آوری آن‌ها حفظ شود، لذا در هر جا که صاحبان صنایع نسبت به ایجاد نیروگاه اقدام کنند باید وزارت نیرو و وزارت نفت توجه ویژه داشته باشند و کمک کنند که این نیروگاه‌ها سرپا بماند تا بخش تولید آسیب نبیند.

تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد؛ گروه کانه‌های فلزی با افزایش تورم ۱.۶ درصدی نسبت به ماه قبل مواجه شده، متوسط افزایش تورم در کل بخش معدن نیز ۱.۶ درصد بوده است.

 طبق گزارش مرکز آمار شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن ۲۴۰۳.۰ بوده که نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۱.۶ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۳۱.۹ درصد افزایش و در ۱۲ ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ، ۲۵.۰ درصد افزایش داشته است.

افزایش تورم ماهانه

تورم تولیدکننده بخش معدن در آذر ماه ۱۴۰۳، نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۱.۶ درصد بوده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۰.۹ درصد)، ۰.۷ واحد درصد افزایش داشته است. به عبارت دیگر، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در آذر ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه قبل، ۱.۶ درصد افزایش داشته است. در این ماه بیشترین تورم ماهانه با ۱.۸ درصد مربوط به گروه “سایر معادن” و کم‌ترین تورم ماهانه با ۱.۵ درصد مربوط به گروه کانه‌های فلزی بوده است.

همچنین بخوانید  اکتشافات معدنی کشور بیشتر سطحی است

افزایش تورم نقطه به نقطه

تورم تولیدکننده بخش معدن در آذر ماه ۱۴۰۳، نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۳۱.۹ درصد بوده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۲۹.۸ درصد)، ۲.۱ واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در آذر ماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۳۱.۹ درصد افزایش دارد.

در این ماه بیش‌ترین تورم نقطه به نقطه با ۳۵.۴ درصد مربوط به گروه “سایرمعادن” و کم‌ترین تورم نقطه به نقطه با ۲۸.۸ درصد مربوط به گروه زغال سنگ بوده است.

کاهش تورم سالانه

تورم تولیدکننده بخش معدن در آذر ماه ۱۴۰۳، در ۱۲ ماه منتهی به آذرماه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال قبل، ۲۵ درصد بوده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۲۶.۳ درصد)، ۱.۳ واحد درصد کاهش داشته است. به عبارت دیگر، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در دوازده ماه منتهی به آذر ماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۲۵ درصد افزایش دارد.

در این ماه بیشترین تورم سالانه با ۳۶.۱ درصد مربوط به گروه “سایر معادن” و کم‌ترین تورم سالانه با ۲۱.۹ درصد مربوط به گروه زغال سنگ بوده است.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

معدن سریدون
گاهی اشکالی ندارد به هوش مصنوعی بگوییم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار