به گزارش پول نیوز ، به گزارش پول نیوز – کورش شرفشاهی ؛ عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران، مسکن را جدی ترین چالش مردم توصیف کرد و گفت: ریشه بسیاری از مشکلات و چالشها از جمله ازدواج نکردن جوانان، بی رغبتی به فرزندآوری، افزایش بزهکاری، سرقت و… در گرانی قیمت مسکن و ناتوانی مردم برای خرید خانه است.
سیدمنصور موسوی با تاکید بر اینکه گرانی مسکن، آنقدر مشکل ایجاد کرده که وزارت کار نیز به این وضعیت اسفبار اعتراف کرده گفت: وزارت کار در گزارشی که از رشد فقر مطلق مستأجران منتشر کرد، وضعیت سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ را مورد ارزیابی قرار داد و به این نتیجه رسید که 48 درصد خانوارهای مستاجر، درگیر فقر هستند.
وی با اعلام اینکه وزارت کار اعتراف کرده در سال ۱۴۰۱ بیش از یک میلیون خانوار مستأجر درگیر فقر در مناطق شهری داشتیم گفت: درآمد این خانوارها کمتر از خط فقر بوده و ۲۳۳ هزار خانوار با اضافه شدن هزینه تأمین مسکن استیجاری به سبد هزینه آنها، درگیر فقر شدهاند.
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران با اشاره به اینکه قیمت زمین و هزینه ساخت و ساز در کلانشهرها بیشتر از دیگر نقاط کشور است گفت: دهک های پایین جامعه همچون کارگران و بازنشستگان بیشتر از اجاره نشینی رنج می برند.
وی با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی از حداقل بگیر بودن 70 درصد کارگران خبر داده گفت: کارگران حداقل بگیر در بهترین حالت ماهیانه 10 میلیون تومان دستمزد می گیرند.
موسوی با اعلام اینکه بیش از 70 درصد حقوق کارگران و بازنشستگان صرف هزینه اجاره مسکن می شود گفت: یعنی یک کارگر یا بازنشسته حداقل بگیر ماهیانه بالای 7 میلیون تومان از حقوقش را بابت اجاره مسکن می پردازد و با 3 میلیون باقیمانده باید خوراک، پوشاک، کرایه ماشین، هزینه آب، برق و گاز، به ویژه درمان را تامین کند که این دیگر زندگی نیست و به شوخی بیشتر شبیه است.
وی متوسط قیمت 88 میلیون تومانی مسکن در تهران را ناامید کننده توصیف کرد و گفت: با دستمزد ماهی 10 میلیون و اجاره های سنگین، یک کارگر یا بازنشسته در خواب هم نمی تواند خانه بخرد.
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران با اشاره به اینکه قانونگذاری وضعیت کارگران و بازنشستگان را پیش بینی کرده بود گفت: کارفرما در ماده ۱۴۹ قانون کار موظف به تهیه مسکن برای کارگر شده اما این ماده قانونی از سال ۷۰ تاکنون اجرا نشده است.
وی با ابراز تاسف از اینکه کارفرمایان به جای تامین مسکن برای کارگران، مبلغ ناچیزی به عنوان حق مسکن می پردازند گفت: اگرچه مبلغ حق مسکن کارگران عدد قابل توجهی نیست و 900 هزار تومان است، اما همین مبلغ ناچیز به بازنشستگان پرداخت نمی شود.
موسوی با ابراز تاسف از اینکه حق مسکن مصوب شورای عالی کار برای سال 1403 به کارگران پرداخت نشده گفت: قانون در کشور ما اجرا نمی شود که اجرا نکردن مصوبه شورای عالی کار از سوی دولت، نشانگر بی توجهی دولت به قانون است.
وی با اشاره به خانه هایی که کارفرمایان در کارخانه ها می ساختند و در اختیار کارگران می گذاشتند گفت: کارگران برای استفاده از این خانه ها، در کارخانه ها مشغول بکار می شدند.
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران با تاکید بر اینکه کارفرمایان حاضر نیستند به افزایش دستمزد طبق ماده 41 قانون کار تن بدهند گفت: انتظار از کارفرمایان برای ساخت مسکن کارگران، خوش خیالی و امید بیهوده به کارفرمایان است.
وی با یادآوری تعاونی های مسکن کارگری گفت: در گذشته بخشی از حقوق کارگر به حساب تعاونی مسکن واریز می شد و کارفرما نیز ماهیانه مقداری به این تعاونی کمک می کرد تا کارگران خانه دار شوند، اما اکنون چیزی به نام تعاونی مسکن وجود ندارد.
موسوی با اعلام اینکه اگر کارگری در دوران اشتغال نتواند خانه بخرد، در دوران بازنشستگی هم نمی تواند خانه دار شود گفت: زندگی برای بازنشستگان بسیار سخت تر است به نوعی که کارگران 900 هزار تومان حق مسکن می گیرند در حالی که حق مسکن بازنشستگان 270 هزار تومان است.
وی با اعلام اینکه بازنشستگان تعاونی مسکن ندارند گفت: البته سازمان تامین اجتماعی شرکت خانه سازی دارد که می بایست برای کارگران و بازنشستگان خانه بسازد، اما این شرکت نیز اقدامی برای خانه دار شدن کارگران و بازنشستگان انجام نمی دهد.
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران با اعلام اینکه وضعیت افرادی که از این پس بازنشست می شوند، به مراتب سخت تر است گفت: کارگری که زندگی مشقت بارش را با اجاره نشینی طی کرده، پس از بازنشستگی نیز باید همان وضعیت را ادامه دهد اما وضعیت بدتر می شود زیرا بسیاری از مزایای دوران اشتغال او حذف می شود.
وی از اجاره نشینی به عنوان کابوس زندگی کارگران و بازنشستگان یاد کرد و گفت: کابوس اجاره نشینی تنها با مرگ به پایان می رسد، زیرا بازنشسته حداقل بگیری که به سختی هزینه های دارو، درمان، خوراک و پوشاکش را تامین می کند، چگونه می تواند به خرید خانه فکر کند.