جزئیات تابلو معاملات بازار سرمایه با رضا شیرازی پور

به گزارش پول نیوز ، پس از دو روز پرفشار در عرضه ها همراه رضا شیرازی پور فعال و کارشناس بازار سرمایه هستیم با نگاه بر روند معاملاتی روز جاری؛

در حالی گزارش فعالیت 9 ماهه شرکت‌ها در خروجی سامانه کدال قرار گرفت که شاهد عملکرد مطلوب برخی صنایع نظیر سیمان و غذایی در بازه زمانی فوق بودیم. هر چند در این میان صنایعی بودند نظیر پتروشیمی‌ها که در آن برخی از شرکت‌ها همانند شاراک به لحاظ عملکرد وضعیت مطلوبی نداشتند اما در عین حال گروهی همانند پالایشی‌ها هم در فهرست انتشار گزارشات 9 ماهه حضور داشتند که اتفاقا گزارش‌های عمدتا متعادل و مثبتی را روانه بازار کردند. در سایر شرکت‌ها نیز کاهش تولید در فصل پاییز به وضوح قابل رویت بود اما باید توجه داشت که توقف فعالیت به دلیل قطعی برق را می‌توان از دلایل مهم در انتشار گزارشات بی جان در نظر گرفت.

برخلاف انتظار رفتار معامله گران، در روز یک‌شنبه با عملکرد بازار و واقعیت گزارش‌ها همخوانی نداشت. در روز جاری بعضا انتظار می‌رفت نمادهای معاملاتی تحت تاثیر گزارشات مثبت با تغییر روند محسوس از سوی معامله‌گران همراه شوند اما تحت تاثیر هراس جمعی موجود در بازار شاهد این رویداد نبودیم.

هر چند سیاست‌های دولت در حوزه اقتصاد و بازار سرمایه می‌تواند تاثیر مستقیمی بر روند بازار داشته باشد و در حال حاضر شاهد اقداماتی همانند راه‌اندازی بازار ارز توافقی، ارسال سیگنال مذاکرات به دنیا در راستای رفع محدودیت‌های ناشی از تحریم و… هستیم اما باید توجه داشت که برخی از رویدادهای سیاسی و بین‌المللی نظیر روی کار آمدن ترامپ می‌تواند در تشدید فشار فروش به صورت مقطعی تاثیر گذار باشد اما طبعا پس از تحلیف ترامپ بازار در مسیر منطقی گام بر خواهد داشت و خریداران امروز سهام برندگان فردای بورس خواهند شد.

رفتار توده‌ای تحت تاثیر هیجانات بازار را می‌توان به عنوان عاملی مهم در تصمیم‌گیری معامله‌گران طی روزهای اخیر در نظر گرفت. در این شرایط سرمایه‌گذاران تحلیل را از دستور کار خارج کرده و با پیروی از تصمیمات گروهی و جو غالب در سطح بازار دست به خرید و فروش سهام می‌زنند. حال در شرایطی که اغلب صنایع و شرکت‌ها به گواه گزارشات اخیر از پتانسیل افزایشی برخوردارند مشاهده می‌شود که عواملی همانند مدیریت ریسک و تحلیل جای خود را به تبعیت از احساس در جریان خرید و فروش سهام داده است. خروجی چنین راهبردی در امر سرمایه‌گذاری یقینا چیزی جز کاهش ارزش سهام در پی ندارد.

اکنون اسکناس آمریکایی در بازار آزاد در رقم 81 هزار و 100 تومان و سکه امامی در محدوده 56 میلیون و 70 هزار تومان معامله می‌شوند. طلای 18 عیار امروز 5 میلیون و 263 هزار تومان خرید و فروش شد.

در شرایطی که 221 میلیارد تومان منابع حقیقی (با معیار سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) از گردونه معاملات بازار سهام خارج شده است، مشاهده می‌شود که صندوق‌های سهامی و مختلط هم با ارزش معاملات 3 هزار و 894 میلیارد تومانی بالغ بر 212 میلیارد تومان خروج سرمایه را تجربه کردند.

امروز دماسنج بازار سهام با 14 هزار و 673 واحد کاهش در سطح 2 میلیون 800 هزار واحدی تثبیت شد. به رغم نزول 0.52 درصدی نماگر اصلی، معیار هم وزن با افت 0.45 درصدی در سطح 887 هزار واحدی عقبگرد کرد.

همچنین بخوانید  عملکرد شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در دی‌ماه (+ فیلم)

ارزش معاملات خرد در معیار سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی نیز در رقمی بالغ بر 10 هزار و 719 میلیارد تومانی قرار گرفت و 221 میلیارد تومان جریان نقد حقیقی به گردونه معاملات وارد شد.

در روز جاری برخی نمادهای معاملاتی نظیر تاپیکو ،شستا ،شبریز ،سیستم و ونوین بیشترین تاثیر مثبت را در عملکرد شاخص کل بورس تهران داشتند. از طرفی نمادهایی همچون فملی ،وغدیر، کگل ،فارس و شبندر بیشترین تاثیر منفی را در عملکرد دماسنج اصلی بازار سهام اعمال کردند.

شرکت‌هایی با نمادهای وپارس ، ذوب ، زنجانح ، وبملت ، شستا عنوان بیشترین حجم معاملات را در روز جاری به خود اختصاص دادند.

شرکت‌هایی با نمادهای خصدرا ، کوثر ، آسیا ، غپینو ، سنیر بستر جذب پول هوشمند بودند.

ارزش صف فروش 548 میلیارد تومان و ارزش صف خرید یک هزار و 104 میلیارد تومان به ثبت رسید.

 

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

IMG_20250714_114414_580
photo_2025-07-14_10-41-39

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار