21 دی 1403 - 23:09

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

مجیدی از نحوه تصمیم گیری شورای عالی کار انتقاد کرد

بی‌تفاوتی دولت‌ها به مطالبات کارگران و بازنشستگان

به گزارش پول نیوز، مهدی مجیدی با تاکید بر اینکه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی چالشی است که سال‌ها با آن دست به گریبان هستیم گفت: تمامی دولت‌ها حساسیت لازم نسبت به پرداخت بدهی سازمان تامین اجتماعی را نداشته‌اند که بیانگر بی‌تفاوتی دولت‌ها به مطالبات کارگران و بازنشستگان است که در لایحه بودجه خودنمایی می‌کند.

نایب رییس کانون کارگران بازنشسته تهران با اعلام اینکه کارگران و بازنشستگان همواره نسبت به طلب سازمان از دولت حساس هستند گفت: در تمامی سال‌ها رایزنی‌های گسترده‌ای با کمیسیون‌های مجلس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی داشته‌ایم تا طلب سازمان را از دولت بگیریم.

وی با تاکید بر اینکه کانون‌های بازنشستگی در قالب رایزنی گسترده با نمایندگان شهرهای خود، اهمیت پرداخت بدهی سازمان تامین اجتماعی را تشریح و تفهیم می‌کنند گفت: تمام تلاش خود را به عمل می‌آوریم تا مطالبات سازمان تامین اجتماعی از دولت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح و پرداخت طلب سازمان تصویب شود.

مجیدی با ابراز تاسف از اینکه اگر هم مجلس شورای اسلامی پرداخت بخشی از بدهی‌های دولت به سازمان را تصویب کرده، دولت‌ها در پرداخت آن و اجرای قانون سهل انگاری کرده‌اند گفت: اگر هم دولت‌ها برای پرداخت بدهی سازمان تامین اجتماعی اقدامی کرده اند، در قالب پرداخت سهام شرکتهای زیانده یا فروش اوراق بوده و تاکنون به صورت نقدی عددی به سازمان پرداخت نشده است.

وی با ابراز تاسف از اینکه دولت هرگز بابت تسویه بدهی‌های خود پرداختی به سازمان نداشته گفت: اگر در دو سال گذشته پرداختی به صورت سهام صورت گرفته، برای اجرای متناسب سازی بازنشستگان تامین اجتماعی بوده و چیزی در صندوق سازمان نیامده است.

نایب رییس کانون کارگران بازنشسته تهران از تبعیض آشکار بین بازنشستگان تامین اجتماعی با کشوری، لشکری و صندوق فولاد انتقاد کرد و گفت: متاسفانه یک درصد به مالیات بر ارزش افزوده اضافه کردند تا آن را برای اجرای متناسب سازی بازنشستگان کشوری، لشکری و صندوق فولاد هزینه کنند، اما چیزی برای بازنشستگان تامین اجتماعی در نظر نگرفتند.

وی با اعلام اینکه دولت سازمان تامین اجتماعی را مکلف به متناسب سازی از منابع خود کرده گفت: معلوم نیست چرا دولت بدین اندازه بین سازمان تامین اجتماعی و صندوق فولاد و بازنشستگان کشوری و لشکری تبعیض قائل می‌شود؟

مجیدی با اعلام اینکه متناسب سازی بدون تامین منابع از سوی دولت، بحران جدی برای سازمان تامین اجتماعی ایجاد می‌کند گفت: متاسفانه دولت از جیب مردم برای متناسب سازی بازنشستگان کشوری لشکری و صندوق فولاد هزینه می‌کند در حالی که انتظار می‌رفت دولت خود در این زمینه ورود و از خزانه دولت هزینه کند.

وی خواستار تجدید نظر در اجرای متناسب سازی بازنشستگان کشوری، لشگری و صندوق فولاد با سواستفاده از افزایش یک درصد مالیات بر ارزش افزوده شد و گفت: مفهومی ندارد تمامی مردم یک درصد کالاها را گران بخرند تا متناسب سازی برای یک تعدادی بازنشسته اجرایی شود.

نایب رییس کانون کارگران بازنشسته تهران افزایش مالیات بر ارزش افزوده برای متناسب سازی بازنشستگان کشوری، لشکری و صندوق فولاد را بحران آفرین توصیف کرد و گفت: بازنشستگان تامین اجتماعی فریاد می‌زنند که چرا ما باید کالاها را گران بخریم تا متناسب سازی برای بازنشستگان کشوری، لشگری و صندوق فولاد اجرایی شود؟ اگر قرار بر تامین هزینه متناسب سازی از محل مالیات بر ارزش افزوده است، چرا برای بازنشستگان تامین اجتماعی این تصمیم را نمی‌گیرند.

وی با تاکید بر اینکه افزایش دستمزد و حقوق همواره در ماه‌های پایان سال مطرح می‌شود گفت: اگرچه هنوز جلسات شورای عالی کار به صورت رسمی و جدی برگزار نشده، اما اصرار داریم که امسال برای افزایش دستمزد، قانون ملاک قرار گیرد و افزایش دستمزد بر مبنای تورم یا سبد معیشت باشد.

مجیدی خطاب به نمایندگان دولت و کارفرمایان در شورای عالی کار گفت: امسال برای افزایش دستمزد واقعیت‌ها را در نظر بگیرید و بر اساس واقعیت‌ها تصمیم‌گیری کنید.

وی گفت: اگر برای افزایش دستمزد تورم را ملاک قرار می‌دهید یا سبد معیشت را در نظر می‌گیرید، باز هم باید به عددی رای بدهید که رضایت کارگران و بازنشستگان را به همراه داشته باشد، زیرا از واقعیت ها بسیار عقب هستیم.

نایب رییس کانون کارگران بازنشسته تهران با تاکید بر اینکه اجرای ماده ۴۱ قانون کار و مواد ۱۱۱ و ۹۶ تامین اجتماعی پاسخگوی بحران اقتصادی موجود نخواهد بود گفت: در سال‌های اخیر کالاهای اساسی به ویژه مواد خوراکی از جمله نان دچار گرانی‌های سرسام‌آور شده و کار به جایی رسیده که بازنشستگان و کارگران با این حقوق نمی‌توانند نسبت به تامین کالاهای مورد نیاز سفره‌های خود پاسخگو باشند.

وی با یادآوری اینکه در تمامی سال‌های گذشته همواره قیمت کالاها و اجناس رو به بالا بوده گفت: هرگز شاهد ثبات یا کاهش قیمت‌ها نبوده‌ایم و همواره تورم وحشتناکی بر کالاهای اساسی سایه افکنده است.

مجیدی با تاکید بر اینکه افزایش حقوق یک بار بر مبنای تصمیم شورای عالی کار صورت می‌گیرد گفت: متاسفانه در طول سال چندین بار شاهد تغییرات قیمت کالاهای اساسی و خدمات هستیم، در حالی که دستمزد متناسب با گرانی ها بالا نمی رود.

وی با تاکید بر اینکه باید پایه حقوق افزایش پیدا کند گفت: متاسفانه اعضای شورای عالی کار در اقدامی سوال برانگیز به دنبال بالابردن حقوق به وسیله بسته های معیشتی یا افزایش هزینه‌ها جانبی هستند که شاید برای شاغلان به صورت مقطعی پاسخگو باشد، اما برای بازنشستگان به هیچ عنوان خوب نیست.

نایب رییس کانون کارگران بازنشسته تهران با تاکید بر اینکه هر چقدر پایه حقوق افزایش یابدف بیشتر به نفع بازنشستگان و مستمری بگیران است گفت: اگر کمک هزینه‌های شاغلان و بازنشستگان را بررسی کنیم، متوجه می‌شویم که تا چه اندازه بازنشستگان از این مصوبات رنج می‌برند و زیان می بینند.

وی با اعلام اینکه حق اولاد، بن، عایله‌مندی، حق مسکن و بسیاری موارد دیگر برای شاغلان عدد قابل توجهی است اما برای بازنشستگان عدد ناچیزی می‌شود گفت: مزایای جانبی شاید برای شاغلان آن هم به صورت مقطعی مزیت‌هایی داشته باشد، اما برای بازنشستگان به هیچ عنوان مناسب نیست.

مجیدی با تاکید بر اینکه ماده 111 قانون تامین اجتماعی از ماده ۴۱ قانون کار تاثیر پذیری دارد گفت: اگر برای حداقل بگیران مزایای جانبی تعریف شود، این مزایا برای بازنشستگان به هیچ عنوان عدد مناسبی نمی‌شود.

وی با تاکید بر اینکه انتظار داریم شورای عالی کار کف جامعه را برای افزایش حقوق در نظر بگیرد گفت: بهتر است شورای عالی کار در افزایش دستمزد به حداقل بگیران توجه ویژه‌ای داشته باشد.

مجیدی با انتقاد از افزایش حقوق سایر سطوح گفت: این را قبول داریم که حداقل بگیران حقوق ناچیزی دریافت می‌کنند، اما قرار نیست با تعریف سایر سطوح، میزان حداقل بگیران را افزایش دهیم.

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

ارز
+طلا
همچنین بخوانید
آخرین اخبار