بندر امام خمینی در حال حاضر یکی از قطب های بزرگ تجاری استان خوزستان است و سالانه صادرات و واردات بسیاری در این بندر صورت می گیرد. در بندر امام خمینی به دلیل رونق تجارت، معافیت ها و تسهیلاتی برای صاحبان کالا، بازرگانان، سرمایه گذاران و شرکت های کارگزار خدمات حمل و نقل دریایی در نظر گرفته شده است. اگر به عنوان یک بازرگان یا سرمایه گذار قصد دارید با پتانسیل های تجاری و بازرگانی بندر امام خمینی آشنا شوید، ما در این مقاله اطلاعات کافی را در اختیار شما قرار می دهیم.
به گزارش پول نیوز، بندر امام خمینی بعد از بندر شهید رجایی بزرگترین بندر تجاری ایران محسوب میشود. این بندر، همزمان با احداث راه آهن سراسری کشور در سال ۱۳۰۷ هجری شمسی با دو پست اسکله چوبی ساخته شد. پس از چند سال نیز به بندر شاپور نام گرفت و سه سال بعد به مهمترین مرکز حمل بار دریایی تبدیل شد. پس از انقلاب اسلامی و در سال ۱۳۶۱ با تصویب هیات وزیران بهطور رسمی نام این بندر به نام «بندر امام خمینی» تغییر یافت.
در سال 1390 مجتمع بندری امام خمینی به یک منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد و با افزوده شدن اراضی مجاور به آن، مساحت آن به بالغ بر یازده هزار هکتار رسید. هماکنون نیز بندر امام بزرگترین منطقه ویژه اقتصادی کشور را تشکیل میدهد و با بیش از 35 درصد از کل تجارت دریایی کشور، یکی از مهمترین قطبهای ترابری منطقهای به شمار میرود.