به گزارش پول نیوز ، واقعیت این است که اقتصاد ایران با شدیدترین حالت ممکن در معرض تهدید قرار گرفته و تنها چاره ای که برای عبور از این بحران متصور است، تکیه بر توان داخل و قطع کامل وابستگی است. برای دستیابی به این شرایط ، لازم است هر آنچه نیاز داریم، در داخل تولید کنیم.
برای تولید مشکل زیادی نداریم زیرا 7 درصد ذخایر جهان در ایران قرار دارد و هر گوشه کشور، مواد اولیه لازم برای تولید وجود دارد، اما آنچه برای تبدیل این مواد اولیه به محصول نهایی نیاز است، نیروی انسانی کارآمد و متخصصی است که بتواند ماشین آلات خط تولید را بسازد و محصول نهایی را تولید کند.
از آنجا که استعدادهای درخشانی در کشورمان وجود دارد، این مهم در صورتی محقق می شود که بتوانیم نیروی انسانی را بکار بگیریم که البته اعتماد زیادی در این زمینه صورت نمی گیرد. رهبر انقلاب برای پایان دادن به کم لطفی به نیروهای انسانی داخلی، سال 1401 را تولید بر پایه دانش بنیان نامگذاری کردند. در آن سال توجهات چشمگیری نسبت به شرکتهای دانش بنیان صورت گرفت اما پس از مدتی، این مهم کمرنگ و بی فروغ شد.
اما برخی بخشها نسبت به دانش بنیان داخل همچنان محبت دارند و از آنجا که در گذشته دانش بنیان ها بخوبی توانسته بودند نیازهای کشور را تامین کنند، همچنان به نیروهای توانمند دانش بنیان داخلی اعتماد می کنند. یکی از این بخشها، منطقه آزاد انزلی است. منطقه آزاد انزلی با ساخت شهرک صنعتی متمرکز بر دانش بنیان و فناور بدنبال نهادینه و ماندگار کردن دانش بنیان هاست که خوشبختانه در این زمینه برنامه ریزی اصولی و چشمگیری به عمل آورده است.
در این رابطه سخنگوی منطقه آزاد انزلی با اعلام اینکه یک شهرک صنعتی در منطقهای ۵۰ هکتاری در حال ساخت است گفت: این شهرک صنعتی با تمرکز بر شرکتهای دانشبنیان و فناور در حال احداث است که زیرساختهای آن تا پایان سال تکمیل میشود.
اگر بخواهیم به برنامه ریزی منطقه آزاد انزلی اعتماد داشته باشیم، باید به گذشته این منطقه توجه کنیم. مهدی کاظمیان با تشریح عملکرد مدیریت این منطقه در دو دهه گذشته گفت: تمرکز اصلی ما بر تکمیل زیرساختهای منطقه آزاد انزلی بوده و پس از ۲۰ سال، این منطقه از نظر زیرساختهای کلیدی و کاربردی به سطح مطلوبی رسیده است.
سخنگوی منطقه آزاد انزلی با اعلام اینکه مولفههای ما شامل زیرساختهایی است که برای توسعه اقتصاد دریا محور ضروری هستند گفت: این زیرساختها شامل بندر، راهآهن، پسکرانههای مهم مانند انبارها، سولهها، جاده، آزادراه و فرودگاه است که خوشبختانه، این منطقه که بهعنوان یک منطقه طلایی در کشور شناخته میشود، هماکنون تمام این زیرساختها و الزامات را دارد.
وی با اشاره به اینکه مساحت منطقه آزاد انزلی در گذشته ۲ هزار و ۲۵۰ هکتار بود و اکنون با قانون توسعه منطقه آزاد به بیش از ۸۶۰۰ هکتار افزایش یافته گفت: بخشی از این جغرافیا شامل مناطق ساحلی و گردشگری و بخش استراتژیک آن پهنههای صنعتی و اقتصادی است که به منطقه افزوده شدهاند.
کاظمیان از الحاق سه شهرک صنعتی خمیران، ضیابر و شهر سپیدرود به طرح توسعه منطقه آزاد انزلی خبر داد و گفت: پهنه فرودگاه سردار جنگل رشت نیز بهعنوان یک ظرفیت مهم در حملونقل ترکیبی به منطقه آزاد تعریف شده که امیدواریم با ادامه این روند، بتوانیم اعمال حاکمیت کرده و سرمایهگذاران متناسب با این پهنههای صنعتی و اقتصادی را جذب کنیم.
سخنگوی منطقه آزاد انزلی با بیان اینکه ایران در سالهای اخیر در معاهدههای بینالمللی مانند اتحادیه اقتصادی اوراسیا، سازمان همکاری شانگهای و بریکس حضوری فعال داشته گفت: این مشارکتها فرصتهای زیادی برای گفتوگوهای اقتصادی با شرکای بینالمللی فراهم کرده که میتواند به پیمانهای اقتصادی منجر شود.
وی از ارزآوری این پیمانها برای کشور خبر داد و گفت: تعرفههای ترجیحی در این پیمانها تعریف شده و شرایط عمومی مورد پذیرش همه اعضا است که این یک ظرفیت بزرگ را فراهم میکند.
کاظمیان به تشریح طرح های توسعه ای منطقه آزاد انزلی پرداخت و گفت: تصمیم گرفته ایم در منطقهای با وسعت حدود ۵۰ هکتار که ویژگیهای منحصربهفردی دارد، یک شهرک صنعتی با تمرکز بر شرکتهای دانشبنیان و فناور ایجاد کنیم که زیرساختهای این پهنه صنعتی در حال تکمیل است و امیدواریم تا پایان سال بتوانیم آن را واگذار کنیم.