به گزارش پول نیوز ، باتوجه به ناترازی های انرژی یاداشت اختصاصی عبدالله باباخانی کارشناس بین الملل حوزه انرژی را میخوانیم.
چرا LNG برای جبران کسری گاز، وارد نمیکنیم و کشور را تعطیل کرده ایم؟
از آنجای که امکان تامین کسری گاز کشور با افزایش تولید دیگر میسر نخواهد بود و میزان کسری میانگین گاز کشور در طول سال به مرز ۳۰ درصد رسیده است، چرا پایانه دریافت LNG را شروع نمی کنیم؟
این وضعیت تعطیلی صنعت، بخش آموزش و تجارت در تابستان و زمستان و به امید هوای خوب برای دو فصل دیگر در ادامه میسر نیست. در حال نابودی کامل صادرات غیر نفتی هم هستیم. مدیران انرژی بلای که بر سر صادرات نفتی آوردند، امروز آثارش به صادرات غیر نفتی و کل رندگی مردم در داخل هم رسیده است. اگر بحث از تحقیر باشد، ایران و ایرانی بخاطر کسری انرژی تحقیر شد و جهان را متعجب کرده است.
برای نجات ایران، دولت چهاردهم باید دست به کار شود و با ساخت ۲ پایانه LNG در عسلویه و بندر عباس این مشکل خطرناک را فورا مدیریت کند.
بر خلاف گفته های دولتی ها ما یارانه چندانی برای گاز بخش بزرگی از مصرف خانگی و تجاری نمیدهیم. قیمت فروش گاز به دو گروه ۱۱ و ۱۲ که به ادعای شرکت ملی گاز حدود ۹۰ درصد از مصرف این بخش را دارند، حتی با دلار ۶۰ هزار تومانی بانک مرکزی حدود ۱۹ سنت ( قیمت گاز صادراتی کشور) است. در حالی که اگر از قطر LNG وارد کنیم با توجه به فاصله کم، حدود ۲۸-۳۰ سنت میشود و همان قیمت را شرکت گاز از پر مصرف ها بگیرد و آن مصرف ۹۰ درصدی گاز تولید داخل کشور را به صنعت، بخش تجارت و بقیه کشور بدهد.
در عوض کشور را تعطیل نکنیم. هر سال هم قیمت LNG کاهش خواهد یافت.
اینکه دنبال خط لوله روسیه برویم و کشور را گروگان روسیه برای گاز قرار دهیم و همان پول را بدهیم با هیچ عقل سالمی قابل درک نیست. انتقال گاز روسیه و پرداخت سالی ۲۵ میلیارد دلار به روسیه اشتباهی غیر قابل جبران خواهد بود.
کوهتاترین راه، فنی ترین راه، بصرفه ترین راه جبران کسری گاز کشور، ساخت فوری پایانه دریافت LNG است.