بانکداری اسلامی دشمن ربا

به گزارش پول نیوز ، مدیر دفتر استفتائات و مطالعات فقهی مقام معظم رهبری به سوالی درباره «استفاده از وام در غیر مورد آن» پاسخ داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد رضایی  در ادامه پاسخ به سوالات پر تکرار و شرعی هم‌وطنان  به تشریح نظر فقهی مقام معظم رهبری درباره «استفاده از وام بانکی در غیر مورد آن» پرداخت.
وی گفت: در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان با وام اشتغال، خودرو، مسکن یا کالا کار دیگری کرد؟ باید پاسخ داد اگر این وام «قرض» باشد مثل انواع وام‌های ازدواج و فرزندآوری که درصدی کارمزد دارد و در آنها شرط می‌شود در مسیر مشخصی هزینه شود، وام‌گیرنده باید در همان مسیر هزینه کند، اما اگر شرط نشود که حتما در همان مسیر هزینه شود، زوجین می‌توانند پول وام را به پدر و مادر خود بدهند.

همچنین بخوانید  عدم تطابق سررسید سپرده‌ ها و تسهیلات، عامل ایجاد ناترازی

مدیر دفتر استفتائات و مطالعات فقهی مقام معظم رهبری ادامه داد: اما اگر پولی که از بانک در قالب «تسهیلات» مثل وام جعاله، مشارکت و کارآفرینی که سودی بیش از 12 درصد دارند، گرفته می‌شود حکم «امانت» دارد و باید حتما در محل شرط شده هزینه شود در غیر این صورت دو مشکل به وجود می‌آید. هم خیانت در امانت می‌شود و هم زمان بازپرداخت اصل و سود آن، سود این تسهیلات در حکم «ربا» خواهد بود.

برچسب‌ها:

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

معدن مس سریدون
ماکو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار