به گزارش پول نیوز، فعالیت اقتصادی محدودیت ها و چالش های گوناگونی دارد. اگر تمامی گزینه ها و نیازهای اصلی و فرعی، پیش روی تولید و تولیدکننده باشد، در عرصه داخلی هیچ اشکال و مانع تراشی نباشد، عرصه بین الملل هماهنگ و همسو بوده و بحران هایی همچون جنجال های سیاسی و تحریم پیش پای فعالیت اقتصادی نباشد، آنگاه می توان به آینده امیدوار بود و جهشی در خور تحسین را رقم زد.
آوار محدودیت ها
بی شک ایران نه تنها با ایده آل ها بلکه با حداقل ها نیز فاصله چشمگیری دارد، فاصله ای که همچون آوار بر سر تولید و تولیدکننده فرود می آید. از قطعی برق تا محدودیت هایی که برای واردات مواد اولیه صورت می گیرد، از بلوکه شدن پولهای ایران در بانکهای خارجی تا محدودیت ها و محرومیت هایی که علیه بانکهای ایران وضع می شود و بسیاری موارد دیگر که بیانگر مشکلات گسترده بر سر راه اقتصاد است.
وابستگی به نفت
وابستگی اقتصاد به صنعت نفت، جدی ترین بحران برای اقتصاد کشور را رقم زده است. با وجود آنکه بر فاصله گرفتن اقتصاد از نفت تاکید می شود و اقتصاد تک محصولی به عنوان ابرچاش مشکلات کشور است، هنوز هیچ راهکار موثری برای فاصله گرفتن از این چالش تعریف نشده است. اگرچه ادعای فاصله گرفتن از اقتصاد نفتی را مطرح می کنیم، اما واقعیت این است که هنوز بدون نفت نمی توانیم هزینه های کشور را مدیریت کنیم. همچنان بودجه به اقتصاد نفتی وابسته است و سهم قابل توجهی از اقتصاد به نفت تکیه دارد.
فولادسازی های موثر
سعی داریم بخشهای دیگر اقتصاد را فعال کنیم تا از وابستگی نفتی خلاص شویم. برای این مهم، معادن مطرح شده که معادن سنگ آهن جایگاه ویژه ای دارند. اما قرار نیست خام فروشی کنیم و ایجاد صنایع پایین دستی در اولویت قرار دارد. مهمترین معادن ایران، به سنگ آهن اختصاص دارد که فولادسازی ها زیر مجموعه این معادن هستند. خوشبختانه فروش سنگ آهن به خارج از کشور اتفاق نمی افتد و فولادسازی های بسیاری برای تبدیل سنگ آهن به محصول فعال شده اند.
معادن در مسیر فولادسازی
اتفاق بسیار مبارکی که شاهد هستیم، تکمیل زنجیره ارزش افزوده بدست معادن است که جدی ترین آنها در شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) صورت گرفته است. مدتهاست چادرملو سنگ آهن خود را به محصول تبدیل می کند و ارزش افزوده در شرکت می ماند. این عملکرد به اندازه ای چشمگیر است که سود ناشی از آن در بیلان چادرملو خودنمایی می کند، به نوعی که کچاد با محقق کردن حاشیه سود بیش از 36 درصد و قرار گرفتن در جایگاه سوم پر سودترین های فولادی، عملکرد قابل قبولی را برای سهامداران خود به ارمغان آورد.
چادرملو در اوج سوددهی
استناد به گزارشهای منتشر شده از حاشیه سود خالص شرکت های بورسی در صورت های مالی 6 ماهه حسابرسی نشده نشان می دهد، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو(کچاد) در بین 18 شرکت فولادی بزرگ کشور بالاترین حاشیه سود خالص را در 6 ماهه اول سال جاری ثبت کرد. کچاد با محقق کردن حاشیه سود بیش از 36 درصد و قرار گرفتن در جایگاه سوم پر سودترین های فولادی، عملکرد قابل قبولی را برای سهامداران خود به ارمغان آورد.
رکوردزنی با وجود بحران ها
رکوردزنی کچاد در حالی صورت گرفته که شرایط به هیچ عنوان مطلوب نبوده و علیرغم مشکلات موجود در تامین خوراک اولیه، افزایش هزینه های تولید بخصوص حقوق مالکانه که در میان رتبه های برتر، تنها شامل کچاد می شود و نیز محدودیت های انرژی، با ثبت حاشیه سود 36،5 درصد در 6 ماهه امسال، نشان داد نسبت به هم گروه های خود عملکرد مناسب و عبور موفقیت آمیزی از شرایط حاکم بر صنایع معدنی و فولادی داشته است.