به گزارش پول نیوز ، آغاز به کار دولت چهاردهم، روزنه امیدی را برای رفع فیلتر پلتفرمهای محبوب دنیا در بین مردم ایجاد کرد.
یکی از فعالان فروشگاههای آنلاین در گفتوگو با خبرنگار خبرداری اظهار کرد: بدون شک رفع فیلتر اپلیکیشنهایی مثل اینستاگرام تاثیر زیادی روی کسبوکارهای خرد و کلان خواهد داشت و امیدوارم هرچه زودتر این اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از شکرتهای بزرگ خدمات خود را بربستر تلگرام و اینستاگرام به مشتریان خود ارائه میدهند که فیلترینگ باعث اختلال در این رویه شد، گرچه به نظر میرسد فیلترینگ کاملا شکست خورده است و همین حالا هم درصد بالایی از مردم در اینستاگرام و تلگرام و سایرشبکههای فیلتر شده فعالیت میکنند و این موضوع شکست فیلترینگ را نشان میدهد.
او اظهار کرد: در روزهای آغازین فیلتر اینستاگرام بسیاری از کسبوکارهای آنلاین با افت شدید مشتری مواجه شدند که این موضوع بعد از گذشت چند ماه و آشنایی بیشتر مردم با فیلترشکنها، رفته رفته برطرف شد و حالا روال به روزهای قبل از فیلتر این اپلیکیشن، برگشته است.
زمانی که اینستاگرام در کشور شناخته شد، بسیاری از افراد که هنر یا سرمایه اندکی داشتند، با استفاده از بستری که این اپلیکیشن ایجاد میکرد، کسب و کار خود را آغاز کردند. اوج استفاده از اینستاگرام و فروش محصولات و خدمات در این بستر به زمان کرونا باز میگردد. آن زمان اینستاگرام از یک بستر سرگرمی صرف به فروشگاههای خرده فروشی کوچک تبدیل شد.
هر صفحه اینستاگرامی تبدیل شد به یک مغازه کوچک که اجازه میداد افراد آنطور که دوست دارند، محصول یا خدمتی که عرضه میکنند را به دیگران معرفی کرده و به فروش برسانند. لایوهای آموزشی، کلاسهای گروهی و گروههای ورزشی حاصلی بود که اینستاگرام در دوران کرونا برای مردم داشت.
این سبک از زندگی باعث شد بسیاری از افرادی که سرمایه اولیه برای معرفی کسب و کار خود نداشتند، از این مسیر شرایطی را برای خود فراهم کنند. زیست مردم در این فضا شکل گرفت و البته مانند هر فناوری دیگری، اینستاگرام هم تیغ دولبه بود که در کنار ظرفیتهای خود میتوانست تهدیداتی داشته باشد. همین تهدیدها نیز منجر به مسدودسازی موقت این بستر شد.
با توجه به اتفاقاتی که رخ داده بود، در دولت گذشته مطالبه مردم برای رفع فیلتر اینستاگرام به آن شکل مطرح نشد و کارگروه مصادیق مجرمانه حتی با رفع فیلتر گوگل پلی نیز موافقت نکرد؛ به این شکل تلاش وزیر ارتباطات وقت برای این موضوع نیز بینتیجه ماند.
با آغاز تبلیغات انتخابات دولت چهاردهم، اغلب نامزدها به مساله فیلترینگ و اینکه این سیاست شکستخورده است، اعتراض کردند. مسعود پزشکیان نیز یکی از موضوعات مهم در دولت خود را رفع فیلترینگ شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و پیامرسانهای تلگرام و واتساپ اعلام و از روز نخست شکلگیری دولت با جدیت آن را دنبال کرد و به نتایجی نیز دست یافت؛ اما نتیجه قطعی هنوز حاصل نشده است.