نقش کلیدی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در تحقق برنامه هفتم توسعه

به گزارش پول نیوز ، صنایع پتروشیمی نقش موثری در اقتصاد کشور دارند و توانسته‌اند در سر بزنگاه‌ها، به یاری اقتصاد کشور آیند.

این صنعت، نقش بسزایی در تامین ارز در کشور و افزایش محصولات صادراتی داشته و دارند.

هم‌اکنون ۲.۸ درصد از ظرفیت پتروشیمی جهان و حدود ۲۸ درصد ظرفیت این صنعت در منطقه سهم ایران است و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ظرفیت صنعت پتروشیمی در افق برنامه هفتم توسعه افزایش چشمگیری می‌یابد، اما نکته قابل توجه این است که برای دستیابی به اهداف توسعه‌ای تا پایان برنامه هشتم توسعه، نیازمند سالانه حداقل ۷ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری هستیم. دستیابی به این عدد و تحقق آن، یکی از زمینه‌های مهم همکاری دولت و صنعت پتروشیمی است، زیرا صنعت پتروشیمی به‌تنهایی نمی‌تواند این سرمایه‌گذاری قابل توجه و بلندمدت را به سرانجام برساند.

در برنامه هفتم توسعه، نرخ رشد ۸ درصدی اقتصاد و صادرات غیرنفتی سالانه ۲۳ درصدی برای کشور، پیش‌بینی شده که شامل صنعت پتروشیمی نیز می‌شود. ظرفیت ۹۶ میلیون تن فعلی طی چند دهه و عبور از شرایط سخت تحریم محقق شده و برای تحقق افزایش ظرفیت در برنامه هفتم و هشتم توسعه، نیازمند تعاملی چندجانبه بین بخش خصوصی و دولت هستیم و یکی از موضوعات مهم در بلندمدت، تأمین خوراک پایدار برای صنعت پتروشیمی است. به نظر می‌رسد با ایجاد سازوکار مشترک و برد – برد بین شرکت ملی نفت ایران و پتروشیمی‌ها برای تأمین خوراک می‌توان به نتایج خوبی در این زمینه رسید. امضای چند تفاهم‌نامه و قرارداد مشترک بین شرکت ملی نفت و هلدینگ‌های پتروشیمی و به راه افتادن قطار خاموشی مشعل‌ها و پایان خام‌سوزی گازها در همین مسیر بوده است.

براساس اعلام شرکت ملی صنایع پتروشیمی، ظرفیت این صنعت تا پایان امسال به سالانه ۱۰۳ میلیون تن می‌رسد، همچنین با توجه به اینکه طی برنامه هفتم ۶۰ تا ۶۱ طرح پتروشیمی به بهره‌برداری خواهد رسید، ۳۵ میلیون تن ظرفیت جدید ایجاد خواهد شد.

بسیاری از این طرح‌ها هم‌اکنون بیش از ۵۰ درصد پیشرفت دارند که نیازمند حدود ۲۴ میلیارد دلار سرمایه هستند. با اجرای طرح‌های پتروشیمی برنامه هشتم توسعه نیز حدود ۴۸ میلیون تن ظرفیت ایجاد خواهد شد که این طرح‌ها هم‌اکنون در مراحل ابتدایی قرار دارند. به این ترتیب می‌توان پیش‌بینی کرد که ظرفیت صنعت پتروشیمی که هم‌اکنون حدود ۹۶ میلیون تن است در پایان برنامه هفتم به ۱۳۲ میلیون تن و در پایان برنامه هشتم توسعه به ۱۸۶ میلیون تن می‌رسد و با این رویکرد و برنامه‌ریزی می‌توان گفت رشد ۸ درصدی سالانه محقق خواهد شد.

تاکید بر توسعه صنعت پتروشیمی

با توجه به اهمیت این صنعت در رشد وتوسعه بخش‌های مختلف کشور مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: توسعه صنعت در تمام بخش ها باید با جدیت پیگیری شود و در این راستا توسعه صنایع تکمیلی با توجه به ظرفیت های موجود درکشور از سوی تمام فعالان صنعت پتروشیمی باید مورد توجه قرار بگیرد.

حسن عباس زاده با بیان این که توسعه استانی صنایع تکمیلی افزون براشتغال زایی می تواند سبب ایجاد ارزش افزوده بیشتری شود افزود: توسعه صنایع پایین دستی را باید با جدیت پیگیری و اجرایی کرد در این مسیر شرکت ملی صنایع پتروشیمی آماده هرگونه تعامل و همکاری است.

وی ادامه داد: قیمت گذاری  و تنظیم بازار از مهمترین فعالیت های مدیریت توسعه صنایع پایین دستی به شمار می رود و باید با ورود به بحث توسعه نیز برای تکمیل زنجیره ارزش اقدام هایی موثر و اجرایی را انجام داد.

همچنین بخوانید  مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی منصوب شد

عباس زاده با تاکید بر وجود ظرفیت های مناسب برای سرمایه گذاری در صنایع تکمیلی گفت: می توان سبد محصولات پتروشیمی را با همکاری هلدینگ ها و شرکت های پتروشیمی با هدف تولید محصولات نهایی متنوع کرد.

 

اشتراک‌گذاری

لینک کوتاه:

ایدرو
نظری مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار