به گزارش پول نیوز، زندگی انسان روز به روز در مسیر تحول پیش می رود. این تحول با اکتشافات و اختراعات صورت می گیردد. اما به موازات این تحولات، بحران های جدی ناشی از تحولات بروز می کند که در قالب حوادث به اشکال گوناگون به ویژه از نوع غیرقابل پیش بینی واقع می شود. این حوادث هیچ محدودیتی ندارد و گاه می تواند به اندازه ای بحران آفرین باشد که حال و آینده را برای همیشه تلخ کند.
بیمه برای مدیریت ریسک
برای آنکه از میزان چالشهای این حوادث کاست یا تا اندازه ای آنها را مدیریت کرد، توسل به ابزارهای مدیریتی می تواند بسیار کارساز باشد. بی شک بیمه در صدر این ابزارها قرار دارد. با پرداخت مبلغی جزیی در سال، می توان تمامی حوادث به ویژه از نوع غیر قابل پیش بینی را مدیریت کرد.
بیمه های اجباری و اختیاری
بیمه ها در انواع اجباری و اختیاری تعریف می شود. بیمه شخص ثالث از نوع بیمه های اجباری است که دارندگان خودرو مکلف به خرید این بیمه هستند و چنانچه خودرویی بیمه شخص ثالث نداشته باشد، از سوی ماموران راهنمایی و رانندگی جریمه می شوند. اما بیمه های اختیاری شرایط متفاوتی دارند. بیمه حوادث، بیمه مسوولیت، بیمه بدنه خودرو، بیمه زندگی و بسیاری موارد دیگر اگرچه اجباری نیست، اما در صورت بروز حوادث، می تواند هشدار بزرگ و دردناکی برای افرادی باشد که نسبت به این بیمه ها بی تفاوت هستند.
بیمه های قهری
با توجه به اینکه مردم نسبت به بیمه ها توجه لازم را ندارند، قراردادهای مبارکی به صورت کلی بسته می شود که منافع آن متوجه زیان دیدگان می شود. یکی از این قراردادها قراردادی است که بین شرکت ملی گاز و شرکت بیمه دی بسته شد. برابر این قرارداد، 26 میلیون مشترک گاز خانگی و یک میلیون و 630 هزار مشترک گاز تجاری تحت پوشش بیمه مسوولیت حوادث ناشی از نشت و انفجار گاز قرار گرفتند.
خسارت فوت و نقص عضو
انفجار گاز بسیار گسترده و خطرناک است که در بیشتر موارد منجر به فوت می شود که در این قرارداد به آنها توجه شده به نوعی که درصورت دارا بودن پوشش بیمه ای محل حادثه چنانچه حوادث رخ داده منتج به فوت افراد شود، خسارتی معادل دو میلیارد و 200 میلیون ریال از سوی شرکت بیمه دی پرداخت میشود و اگر وقوع حادثه منجر به نقص عضو، از کار افتادگی دائم یا آسیب دیدگان متحمل هزینههای پزشکی و درمانی شوند، برای هر شخص و بر حسب درصد آسیب دیدگی، حداکثر شش میلیارد و 400 میلیون ریال خسارت یا هزینه های پزشکی از جانب بیمه دی پرداخت خواهد شد.
تعهدات ویرانی
انفجار گاز شاید منجر به فوت یا نقص عضو نشود، اما ویرانی در ابعاد گوناگون را بر جای خواهد گذاشت که بیمه دی در این قرارداد پرداخت این خسارت ها را پیش بینی کرده به نوعی که پرداخت خسارتهای مالی به واحدهای حادثه دیده، واحدهای مجاور و اشخاص ثالث نیز پیشبینی شده که بیمه دی بر اساس برآورد و نظر ارزیاب خسارت، به هر مشترک گاز خانگی تا سقف چهار میلیارد و 640 میلیون ریال و به هر مشترک گاز تجاری نیز تا سقف پنج میلیارد و 600 میلیون ریال، متعهد به پرداخت غرامت خواهد بود.
آزمون انفجار گاز
یکی از جدی ترین انتقادهایی که بیمه گذاران نسبت به بیمه گران دارند، عملکرد ضعیف هنگام پرداخت خسارت است. بیمه گذاران همواره تاکید دارند که شرکتهای بیمه نسبت به تعهدات پاسخگو نیستند. اما بیمه دی بتازگی در معرض آزمون جدی انفجار گاز در شهر همدان برای اثبات وفای به عهد قرار گرفت که از آن سربلند بیرون آمد. در این رابطه عضو هیات عامل و معاون فنی شرکت بیمه دی گفت: متعاقب وقوع حادثه انفجار ناشی از نشت گاز در شهر همدان، کارگروهی متشکل از مدیر بیمه دی در استان همدان و تیم ارزیابان خسارت منتخب این شرکت و تیمی متخصص از تهران به محل حادثه اعزام شدند و از همان ساعات اولیه، نسبت به انجام فرآیند رسیدگی به خسارتهای وارده درصورت تحت پوشش بیمه بودن، مبادرت کردند.
خسارت به ساختمان و خودرو
خسارت های وارده ناشی از انفجار گاز بسیار گسترده بود به نوعی که احمد صفرزاده به تشریح میزان خسارت های وارده پرداخت و گفت: در نتیجه این حادثه، ۴۵ واحد مسکونی و تجاری دچار خسارتهای جزیی مانند شکسته شدن شیشهها و صدمه به درب و پنجرهها شد و به تعدادی از خودروهای پارک شده یا در حین عبور از محل حادثه خسارتهای مختصری وارد آمد.
بررسی و پرداخت
در شرایطی که خسارت دیدگان نگران وضعیت زندگی خود هستند، حضور مسوولان، بررسی میزان خسارت، قول پرداخت خسارت و اجرا تعهد در سریع ترین زمان ممکن می تواند مسکنی بر دردها و آلام بیمه شدگان باشد که در این زمینه بیمه دی بسیار خوب عمل کرد به نوعی که عضو هیات عامل بیمه دی با یادآوری اینکه متعاقب وقوع حادثه انفجار ناشی از نشت گاز در همدان، کارگروهی متشکل از مدیران و ارزیابان خسارت به محل حادثه اعزام شدند گفت: فرآیند رسیدگی به خسارتهای وارده از همان ساعات اولیه انجام و پس از تکمیل مدارک نسبت به رسیدگی و پرداخت خسارت واحدهای مورد بیمه تحت پوشش در چارچوب قرارداد بیمه ای مربوط اقدام شد.