به گزارش پول نیوز، محمدحسین اکبری افزود: این استان رتبه نخست کیفیت زعفران در کشور و رتبه دوم تولید این محصول را بعد از خراسان رضوی دارد.
وی با بیان اینکه اغلب زعفرانکاران خراسان جنوبی خردهمالک هستند یا مزارعی در سطح کوچک دارند به همین دلیل محصول خود را صبح زود برداشت میکنند که بر کیفیت محصول اثرگذار است، بیان کرد: در ۲ سال گذشته به دلیل سرمای شدید پیازهای زغفران در مزارع آسیب دیده و امسال پیشبینی برداشت به نسبت سال گذشته وضعیت بهتری دارد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: از جمله دلایلی که سبب میشود زعفران خراسان جنوبی عطر و طعم بسیار خوبی داشته باشد، شرایط اقلیمی مناسب، کیفیت خاک مطلوب، چیدن گلهای آن هنگام صبح است که باعث شده عطر و طعم زعفران این منطقه شهرت جهانی داشته باشد.
اکبری بیان کرد: عمده تولیدات زعفران خراسان جنوبی به بازارهای استانهای خراسان رضوی، تهران، اصفهان، یزد و همچنین کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان و اسپانیا صادر میشود.
وی اظهار کرد: براساس سند اصلاح الگوی کشت، زعفران در خراسان جنوبی یکی از محصولات مورد توجه در سبد الگوی کشت به دلیل کم آببر بودن و اقتصاد خوب قرار گرفته است که توجه ویژهای به این محصول داریم و امیدواریم در سالهای آینده سطح زیر کشت افزایش یابد.
اکبری با اشاره به اینکه پتانسیل تولید زعفران در خراسان جنوبی بیش از ۷۰ تن است، گفت: سطح زیرکشت محصول زعفران استان ۱۶ هزار هکتار است و بیش از ۲۲ هزار کشاورز در زمینه تولید آن فعالیت دارند.
وی عنوان کرد: قیمت خرید توافقی برای هر کیلوگرم زعفران خشک در کشور ۹۰۰ میلیون ریال اعلام شده که به نسبت قیمت مناسبی است و انگیزهای برای زعفران کاران ما خواهد بود که با توجه بیشتر با مزارع بهرهوری محصول را افزایش دهند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: آبیاری زعفران از ۱۵ آبان آغاز و حداکثر رشد آن تا فروردین ماه است که متناسب با اقلیم خراسان جنوبی است، حمایتهای لازم را انجام خواهیم داد تا هم عملکرد زعفران در هکتار و هم سطح زیرکشت زعفران آن افزایش یابد.
اکبری بیان کرد: از آنجایی که زعفران متناسب با اقلیم خراسان جنوبی است، توصیه ما این است که کشاورزان زعفران را جایگزین سایر محصولات کنند و کشت زعفران را در اولویت قرار دهند.
برداشت زعفران در خراسان جنوبی از مهر شروع میشود و تا آذر نیز ادامه دارد.
زعفران، زرشک و عناب از محصولات راهبردی و مزیتدار خراسان جنوبی محسوب میشوند که معیشت بسیاری از خانوارهای این استان به آنها وابسته است.