به گزارش پول نیوز ، انبه میوه بومی جنوب آسیا است و بیش از 4000 سال است که یک غذای مهم در طب سنتی آیورودا هند بوده است. این میوه استوایی که صدها گونه دارد، به دلیل طعم لذیذ و فواید فراوان برای سلامتی، «سلطان میوه ها» نامیده شده است. میوه انبه بسیار خوش طعم، شیرین، معطر و سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین A و C است. در حالی که انبه در گذشته فقط در پایان فصل خشک در دسترس بود، امروزه می توان آنها را در تمام سال در فروشگاه های مواد غذایی یافت.
خواص انبه بسیار گسترده است و دارای پتانسیل ارائه مزایای بسیاری در سلامتی مانند حمایت از سلامت قلب و چشم است. علاوه بر این، انبه به عنوان یک میوه همه کاره شناخته شده؛ زیرا می توان از آن در هنگام صبحانه، میان وعده، دسر ها، ترشی ها و سس ها نیز استفاده کرد.
آشنایی با مهمترین خواص انبه
انبه دارای چندین فواید بالقوه برای سلامتی مانند محافظت در برابر بیماری ها، تقویت عملکرد بخش هایی از بدن و سلامت پوست است که در ادامه بیشتر به آن پرداخته ایم:
محافظت از بدن در برابر برخی از بیماری ها
میوه انبه حاوی مقدار زیادی پلی فنول است که در پوست، پالپ و هسته این میوه یافت می شود. این ترکیبات گیاهی دارای فعالیت آنتی اکسیدانی هستند که از سلول ها در برابر آسیب DNA که می تواند منجر به بیماری های دژنراتیو از جمله دیابت نوع 2 و سرطان شود، محافظت می کند.
خواص انبه در بهبود عملکرد قلب
انبه همچنین برای حمایت از سیستم قلبی عروقی مفید است. آنها منبع عالی منیزیم و پتاسیم هستند که هر دو با کاهش فشار خون و نبض منظم مرتبط هستند. خوردن انبه به دلیل مدیریت سطوح لیپیدها (به عنوان مثال، کلسترول) در خون می تواند برای قلب شما مفید باشد. انبه حاوی پلی فنول خاصی به نام مانگیفرین است که در گیاهان و داروهای طبیعی یافت می شود. مصرف منگیفرین از طریق کاهش سطح لیپید و التهاب با کاهش خطر بیماری قلبی رابطه مستقیم دارد.
کاشت هسته انبه در گلدان و نگهداری از آن را مطالعه کنید.
تقویت سیستم ایمنی بدن
یکی دیگر از خواص میوه انبه تقویت سیستم ایمنی بدن است. البته با این شرط که این میوه جزئی جدانشدنی از رژیم غذایی تان باشد. انبه منبع بسیار خوبی از کاروتنوئیدها است. یکی از مزایای مصرف غذاهای حاوی کاروتنوئید این است که برای تقویت عملکرد صحیح سیستم ایمنی ضروری هستند. چون این ترکیبات دارای خواص آنتی اکسیدانی فراوانی هستند.
بهبود سلامت پوست
انبه حاوی سطوح بالایی از ویتامین C است. این ماده مغذی برای تولید کلاژن، نوعی بافت که به پوست خاصیت ارتجاعی می دهد و به جلوگیری از چین و چروک و افتادگی پوست کمک می کند، مورد نیاز است.
سایر قسمت های گیاه انبه نیز می تواند برای پوست مفید باشد. محققان دریافتند که عصاره برگ های انبه به کاهش آکنه در گروه کوچکی از داوطلبان کمک کرد. با این حال، تحقیقات بیشتری در مورد اثربخشی عصاره در مقیاس بزرگتر مورد نیاز است.
کاهش یبوست یکی دیگر از خواص انبه
انبه به دلیل داشتن فیبر می تواند برای کمک به هضم غذا مفید باشد. مواد مغذی موجود در انبه به حجیم تر و نرم شدن مدفوع و دفع راحت آ« کمک شایانی میکند. یک مطالعه نشان داد که شرکت کنندگانی که 300 گرم انبه (یا یک تا دو انبه) در طول چهار هفته خوردند، شاهد بهبودی قابل توجهی در تجارب خود از یبوست بودند.
اهمیت خوردن انبه در سلامت دستگاه گوارش
انبه می تواند به تثبیت سیستم گوارش شما کمک کند. این میوه ترکیبات آمیلاز و فیبر رژیمی را ارائه می دهد که می تواند به شما در پیشگیری از یبوست کمک کند. ترکیبات آمیلاز می توانند به حل شدن سایر مواد غذایی در معده کمک کنند و نشاسته های سخت را نیز تجزیه کنند. در همین حال، فیبر موجود در انبه نسبت به مکمل های فیبر می تواند برای رفع یبوست موثرتر باشد.
تاثیرات خواص انبه در سلامت چشم
علاوه بر ویتامین C، انبه همچنین دارای بتاکاروتن است(یک آنتی اکسیدان که به سلامت چشم کمک می کند.)
علاوه بر این، آنتی اکسیدانهای لوتئین و زآگزانتین، که کاروتنوئیدهای موجود در انبه هستند، از راههای مختلفی به چشم شما کمک میکنند:
- افزایش کنتراست بصری
- دامنه بصری را افزایش میدهد
- ناراحتی ناشی از تابش خیره کننده را کاهش میدهد
- مدت زمانی را که طول می کشد تا چشم ها از استرس نورهای روشن بازیابی شوند را کاهش میدهد
مواد مغذی موجود در انبه
یک فنجان مملو از تکه های انبه خام، حاوی موارد زیر است:
- کالری: 99 کالری
- چربی: <1 گرم
- سدیم: 1.65 میلی گرم
- کربوهیدرات: 24.8 گرم
- فیبر: 2.64 گرم
- پروتئین: 1.35 گرم
- ویتامین A: 1780 واحد بین المللی (IU)
- ویتامین C: 60.1 میلی گرم
- فولات: 71 میکروگرم
برخی از مواد مغذی قابل توجهی که انبه دارد ویتامین A و C و همچنین فولات است. ویتامین A برای رشد و نگهداری انواع مختلف بافت ها (مانند بافت های اپیتلیال مانند پوست و مو) و اندام های متعدد ضروری است. ویتامین C به غیر از کمک به تولید کلاژن و خواص آنتی اکسیدانی آن، به جذب آهن در بدن کمک می کند. فولات یک ویتامین B است و برای بدن و ساخت مواد ژنتیکی مانند DNA و برای تقسیم سلولی ضروری است.
خطرات خوردن انبه
وقتی صحبت از خوردن انبه به میان می آید، چند خطر بالقوه وجود دارد:
- تشدید علائم IBS: انبه یک ماده غذایی با FODMAP بالا است (کربوهیدرات هایی که روده کوچک به سختی جذب می کند). در نتیجه، ممکن است باعث ایجاد گاز و نفخ در برخی افراد، به ویژه افرادی که دچار سندرم روده تحریک پذیر هستند، شود.
- واکنش های آلرژیک بالقوه: اگرچه نادر است، اما ممکن است واکنش های آلرژیک به انبه داشته باشید.
خواص انبه در کاهش خطر ابتلا به سرطان
انبه سرشار از بتاکاروتن است. این مواد مغذی یک آنتی اکسیدان است که تنها یکی از بسیاری از آنتی اکسیدان های موجود در انبه به حساب می آید. مطالعات نشان داده است که آنتی اکسیدان های موجود در انبه با رادیکال های آزاد که می توانند به سلول های شما آسیب برسانند و به طور بالقوه منجر به سرطان شوند، مبارزه می کنند.
خواص پوست انبه
پوست انبه حاوی ترکیبی به نام اوروشیول است که در پیچک سمی نیز یافت می شود. اوروشیول همان چیزی است که پس از دست زدن به گیاه پیچک سمی باعث ایجاد التهابات قرمز خارش دار می شود. در حالی که پوست انبه حاوی اوروشیول کمتری نسبت به پیچک سمی است، اما همچنان می تواند باعث ایجاد بثورات و واکنش های آلرژیک شود. در موارد نادر، برخی از افراد حتی ممکن است هنگام خوردن میوه پوست کنده واکنش آلرژیک نشان دهند. اگر به پیچک سمی واکنش منفی نشان میدهید، باید هنگام پوست کندن میوه مراقب باشید و هرگز سعی نکنید که پوست آن را بخورید.